Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud şi HC Farul, în handbalul masculin constănţean

ro

30 Jul, 2015 00:00 2725 Marime text
Retragerea multiplei campioane a României HCM Constanţa din întrecerile interne nu duce la un vid competiţional în handbalul masculin constănţean, întrucât s-au pus bazele a două echipe: HC Dobrogea Sud Constanţa şi HC Farul Constanţa, născute însă în urma rupturii care a intervenit între foştii jucători şi Nurhan Ali, cel care a condus ca director executiv fosta campioană. 

Prima formaţie, înfiinţată de foştii jucători ai HCM-ului Ionuţ Stănescu (preşedintele clubului), Laurenţiu Toma şi George Buricea, s-a înscris deja în eşalonul secund şi a început antrenamentele, fiind pregătită de sârbul George Cirkovic, care a lucrat o perioadă la HCM ca secund al regretatului Zoran Kurteş. Lotul va fi format atât din jucători tineri, cât şi din câţiva handbalişti experimentaţi, care au evoluat şi pentru HCM, cum ar fi, pe lângă cei trei, Dalibor Cutura, Branislav Angelovski, Predrag Vujadinovic sau Rakcevic. Obiectivul este promovarea imediată în Liga Naţională. Săulescu, Subţirică sau Enescu sunt şi ei prezenţi în lot, ca şi unii tineri de la Academia Minaur. „Era păcat ca într-un oraş precum Constanţa, care a cunoscut atâtea satisfacţii sportive, handbalul să dispară", a spus George Buricea.  
 
În ce priveşte HC Farul, pe Facebook s-au avansat câteva informaţii: preşedinte - Nurhan Ali; antrenori - Eden Hairi (principal) şi Enis Murtaza (secund); lotul urmând să fie format doar din juniori sau tineri, în principal din Constanţa, Năvodari şi Medgidia. „Se doreşte o construcţie în timp a unei echipe competitive, gen HCM Constanţa, formaţie clădită de Nurhan Ali din tineri de perspectivă (la acea vreme). Numele de Farul este un deziderat care a rămas mai mereu la stadiul de proiect. Astăzi, în sfârşit, handbalul se va numi Farul“, se arată pe reţeaua de socializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii