Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Merg la acțiunea Naționalei de seniori ca să arate că merită să facă acest pas pe viitor

ro

16 Dec, 2020 00:00 2658 Marime text
  • Selecționerul Rareș Fortuneanu testează tineri de perspectivă din campionatul intern.
  • Stagiul de desfășoară în perioada 26 - 30 decembrie, la București.
  • De la HC Dobrogea Sud au fost convocați Daniel Vasile, Alexandru Andrei și Gabriel Ilie.
 

În perspectiva campaniei de calificare pentru turneul final al Campionatului European din 2022, selecționerul echipei naționale de handbal masculin (seniori) a României, Rareș Fortuneanu, vrea să verifice cât mai mulți tineri jucători din campionatul intern, care au certe perspective.

În acest sens, în perioada 26 - 30 decembrie, la București, va avea loc un stagiu de pregătire centralizată, la care au fost convocați și trei jucători de la HC Dobrogea Sud Constanța, portarul Daniel Vasile (23 de ani), extrema Alexandru Andrei (22 de ani) și interul Gabriel Ilie (21 de ani).     
 

Le-a urmărit traiectoria ascendentă

„Antrenorul secund (n.r. al HCDS) George Buricea le-a urmărit traiectoria ascendentă din ultimii ani, iar, în acest sezon, veteranul echipei a jucat aproape meci de meci alături de ei”, se arată pe site-ul oficial al clubului de pe litoral, care găzduiește și o declarație a lui George Buricea: „Este o acțiune de pregătire. Rareș Fortuneanu vrea să-i vadă și pe jucătorii tineri, de perspectivă, din campionatul intern. Vrea să știe pe cine se va putea baza în viitor. Este foarte bine că avem tineri valoroși, care joacă meci de meci și ne bucurăm că sunt convocați la echipa națională”.
 

Fost căpitan al Naționalei de tineret

Daniel Vasile a fost căpitan al Naționalei de tineret, dar a făcut parte din lotul primei selecționate și în luna octombrie a acestui, pentru confruntările oficiale cu Suedia și Muntenegru din preliminariile EURO 2022. Alexandru Andrei a participat la două turnee finale, cu echipele naționale de juniori și tineret ale României (în 2016 și 2018), iar acum revine în familia tricoloră. În ce-l privește pe Gabriel Ilie, acesta a cochetat în trecut cu loturile tricolore de juniori și tineret.
 
 

Hai, Constanța!

„«O, ce veste minunată! În perioada 26 - 30.12, Federația Română de Handbal organizează o pregătire centralizată a lotului național de seniori, iar la această acțiune sunt convocați următorii sportivi:
1. Andrei Alexandru
2. Vasile Dan
3. Ilie Gabriel».
Așa a sunat adresa primită la club din partea FRH. Dani, Alex și Ilie vor merge la acțiunea Naționalei ca să arate că merită să facă acest pas pe viitor. Bravo, băieți! Baftă multă! Hai, Constanța!”, este mesajul HCDS postat și pe pagina de Facebook a clubului.  
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 


Citește și:

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud, cantonament sub comanda lui Rareș Fortuneanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii