Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud. Juniorii III, locul 5 pe țară. Numai constănțeni în echipă! Ionuț Pușcașu - „Avem mari speranțe pentru viitor“

ro

19 Jun, 2021 00:00 4086 Marime text

 
  • Turneul final al Campionatului juniorilor III s-a disputat la Bacău.
  • În meciul de clasament pentru locurile 5-6 pe ţară, jucătorii constănțeni au întâlnit Academia Minaur Baia Mare.
  • Dintre cei 19 componenți ai lotului, trei duc mai departe moștenirea handbalistică din familie.
 
Echipa de juniori III a HC Dobrogea Sud Constanța (antrenor, Ionuț Pușcașu) a ocupat locul cinci pe țară, la turneul final de la Bacău, iar performanța este cu atât mai însemnată cu cât echipa este formată numai din jucători constănțeni, formați în propria academie.
 
Lotul HCDS e format din 19 jucători, iar cei mai mulți dintre ei practică handbalul din primii ani de școală. Din această vară, șase vor trece la categoria de vârstă juniori II, iar majoritatea, 13 handbaliști, vor rămâne juniori III. Efectivul echipei este alcătuit din jucători născuți în 2006, 2007 și 2008: Antonio Cristea (2007), Răzvan Ciocea (2006), David Hâncu (2006), Radu Poghircă (2007) - portari; Darius Simion (2007), Enis Nurhan Ali (2007), Robert Mosor (2007) - extreme dreapta; Claudiu Covrig (2007), Dragoș Bărbieru (2006), David Ragea (2006) - extreme stânga; Cristian Andrei Acsentie (2006) - inter dreapta; Eden Murtaza (2006), Alexandru Țivichi (2007) - interi stânga; Antonio Pușcașu (2006), Rareș Cohn (2008), Andrei Bica (2007) - pivoți; Ionuț Mădălin Crișan (2006) - centru.
 

Duc mai departe moștenirea handbalistică din familie

 
Dintre aceștia, trei duc mai departe moștenirea handbalistică din familie: Enis Nurhan Ali este nepot al lui Nurhan Ali, cunoscutul conducător din handbalul constănțean, Eden Murtaza este nepotul lui Enis Murtaza, antrenor în Academia HCDS și secund la lotul național de juniori, iar Antonio Pușcașu este fiul antrenorului juniorilor III, Ionuț Pușcașu. „Toți jucătorii din lot au certe calități și au evoluat foarte bine până acum“, a precizat Ionuț Pușcașu.
 

Partida cu CSU Suceava, decisivă

 
În meciul de clasament pentru locurile 5-6 pe ţară, jucătorii constănțeni au întâlnit Academia Minaur Baia Mare, de care au dispus cu 32-29 (7-9, 11-10, 14-10). În acest ultim meci, au jucat pentru HCDS: Poghircă, Cristea - Murtaza (9 goluri), Pușcașu (4), Covrig (4), Acsentie (4), Simion (3), Țivichi (3), Crișan (2), Cohn (2), Ali (1), Ragea.
 
Echipa de pe litoral a susţinut patru partide la Turneul Final Valoare, înregistrând două victorii şi două înfrângeri. În grupa II, HCDS s-a clasat pe locul trei, nereuşind accederea în semifinale, în urma înfrângerii din ultima partidă, decisivă, cu CSU din Suceava, scor 25-37. În cele două partide anterioare din serie, formaţia constănţeană pierduse cu CSM Bucureşti, 30-34 (10-13, 9-11, 11-10), şi câştigase cu CSM Ploieşti, 34-22 (11-6, 14-8, 9-8). Clasamentul final în grupa II a fost: 1. CSU din Suceava - 12,5 puncte, 2. CSM București - 10,5 puncte, 3. HC Dobrogea Sud - 6p, 4. CSM Ploiești - 1p. În semifinale au mers primele două clasate.  
 

Finalistele adună jucători din toată țara

 
„Sunt mândru de jucătorii mei, pentru că a fost un an foarte greu, iar ei au reușit să se mobilizeze și să se califice la turneul final. Cu mai mult noroc, am fi jucat în semifinale. Eu consider că am avut ghinion la tragerea la sorți și am nimerit în acea grupă foarte, foarte grea. Dovadă că primele două clasate, CSU Suceava și CSM București, au jucat finala turneului. Sunt două echipe care adună jucători din toată țara, în timp ce noi avem numai constănțeni. În condițiile astea, am câștigat o repriză cu CSM și am pierdut la doar 4 goluri meciul. Am terminat cu capul sus competiția. Este un loc 5 mulțumitor, care ne dă mari speranțe pentru viitor“, a precizat Ionuț Pușcașu, pentru site-ul oficial al HCDS.
 

În top 5 din 30 de echipe

 
Tehnicianul constănțean a arătat că prezența formației de pe litoral în top 5 în România, dintr-un total de 30 de echipe care au participat în acest sezon, e de subliniat. „Pe de altă parte, nu locul este important, ci faptul că sunt jucători care dau semne că ar putea ajunge handbaliști valoroși. Sigur, sita va mai cerne și doar cei mai buni și mai motivați vor continua să facă performanță și la seniori. Dar asta ne dorim. Obiectivul este să formăm handbaliști care să promoveze în câțiva ani la prima echipă a clubului nostru“, a spus Ionuț Pușcașu, potrivit sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Sursa foto: Facebook (Ali Denis)
 
Citește și:

„Suntem mândri de voi!“
Handbaliştii juniori III de la HC Dobrogea Sud Constanţa au ocupat locul cinci pe ţară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii