Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Ionuț Nistor și Daniel Vasile, convocați din nou la echipa națională. „Delfinii“, ultimele două meciuri din tur

ro

25 Nov, 2021 00:00 1944 Marime text
 

 
  • HC Dobrogea Sud Constanța joacă în această săptămână partidele cu CS Universitatea Cluj și SCM Politehnica Timișoara.
  • Formația de pe litoral se află pe locul doi în clasament, cu 28 de puncte (după nouă victorii, un egal și o înfrângere în 11 partide).
  • Pentru tricolori urmează partidele de la Trofeul Carpați (26-30 decembrie) și, apoi, cantonamentul și turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2023 (2-10 ianuarie).
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța susține în săptămâna de față ultimele două partide din turul Ligii Naționale.
 
Aflată pe locul doi în clasament, cu 28 de puncte (după nouă victorii, un egal și o înfrângere în 11 partide), formația de pe litoral joacă joi, 25 noiembrie, în deplasare (de la ora 18.00) cu CS Universitatea Cluj (locul 13, cu 6 puncte), iar duminică, 28 noiembrie, tot de la ora 18.00, primește vizita echipei SCM Politehnica Timișoara (locul 12, cu 6 puncte). 
 
„Am niște băieți extraordinari“
 
„Obiectivul nostru este să câștigăm tot până la finalul anului, ultimele etape din tur și primele două etape din retur, ca să avem o vacanță liniștită. Ne pregătim pentru un retur de foc. Vom avea cu Turda acasă, apoi la Baia Mare, cu Dinamo și Steaua. Ne așteaptă meciuri foarte grele. Dar nu ne plângem. Am niște băieți extraordinari care luptă până la ultima picătură de energie și asta mă face fericit. Este o plăcere să lucrez cu oameni care dau totul pe teren“, a declarat pentru site-ul oficial al clubului George Buricea, antrenorul principal al HCDS.
 
„Cine s-ar fi așteptat la asta?“
 
„Meciul cu Universitatea Cluj nu este nici pe departe o formalitate, chiar dacă diferența de valoare ne face, indiscutabil, favoriți la victorie. George Buricea le-a cerut jucătorilor să abordeze meciul cu maximum de seriozitate. Duminica trecută, clujenii au câștigat, neașteptat, la Alexandria, cu 24-23, și au bifat al doilea succes în Liga Zimbrilor, după victoria din debutul sezonului, 20-19 cu Politehnica Timișoara“, se menționează pe site-ul oficial al clubului.
 
„Normal ar fi un meci mai accesibil. Dar mie mi-e frică de meciurile astea. Sunt în formă, au câștigat la Alexandria, care a bătut la Focșani. Cine s-ar fi așteptat la asta? După rezultate, am spune că vom avea un meci greu la Cluj. Noi mergem să câștigăm acolo, să jucăm foarte serios din primul până în ultimul minut. Echipele serioase joacă așa și își respectă adversarul“, a precizat și principalul formației constănțene.
 
Cel mai bun moment
 
În acest an, în Liga Națională se vor disputa și primele două etape din retur, formația constănțeană având următorul program: în etapa a 14-a - pe 4 decembrie, de la ora 11.00, acasă cu CSM București (în direct la TVR 2); în etapa a 15-a - pe 12 decembrie, de la ora 15.30, în deplasare, cu HC Buzău (în direct la TVR 1). „Mă bucur că, după decizia lui Ciro (n.r. antrenorul Djorje Cirkovic) de a pleca, am reușit rapid să strângem rândurile și George a acceptat postul de antrenor principal fără nicio ezitare. Sunt impresionat de atitudinea echipei din meciul câștigat împotriva unui adversar care mereu ne-a pus probleme (n.r. 26-20 cu CSM Focșani 2007) și sper ca nivelul jocului să crească de la meci la meci. Există mulți antrenori în Ligă care au jucat în generație cu mine și cu George, ceea ce înseamnă că i-a venit și lui rândul și e cel mai bun moment să facă acest pas. Îi doresc o carieră lungă și plină de performanțe“, a spus și președintele HCDS, Ionuț Stănescu.
 
Trofeul Carpați, urmat de cantonamentul pentru calificare 
 
„Îi dedicăm victoria cu Focșani lui George Buricea, o merită din plin. A pregătit foarte bine meciul, ne-a dat încredere și îi mulțumim pentru atmosfera creată la echipă“, a precizat portarul Daniel Vasile, internațional de seniori al României. Acesta și extrema dreapta Ionuț Nistor, căpitanul echipei, sunt jucătorii de la HCDS convocați de selecționerul Xavier Pascual în lotul lărgit pentru următoarea perioadă de pregătire a tricolorilor. Este vorba de partidele de la Trofeul Carpați (26-30 decembrie) și, apoi, de cantonamentul și turneul de calificare pentru Campionatul Mondial 2023 (2-10 ianuarie).

„Am avut ceva emoții“
 
Extrema stânga a HCDS Alexandru Andrei speră ca echipa să obțină patru victorii în cele patru meciuri de până la finele anului. „Am avut ceva emoții la confruntarea cu CSM Focșani. Era primul meci al lui George ca antrenor principal, un meci mai special și pentru mine, vă dați seama. Dar m-am descurcat bine. Mă bucur că am câștigat și că i-am dedicat victoria. Merită acest post acum, trebuia să vină și momentul lui. Sper să facem 4 victorii până la finalul anului și să mergem liniștiți în vacanță“, a punctat Alexandru Andrei, care a înscris cinci goluri (toate din acțiune) contra formației focșănene.
 
„Trebuie să fim pregătiți“
 
Fostul coleg de echipă al lui George Buricea, Laurențiu Toma, acum oficial al HCDS, îi urează succes principalului constănțean în noua etapă din cariera sa de antrenor. „Teoretic, la Cluj-Napoca, este un meci mai ușor, dar, dacă ne uităm la victoria lor de la Alexandria, trebuie să mergem pregătiți. Mergem acolo cu gândul de a câștiga, de a face un meci bun. Și este o ocazie de a rula tot lotul, să joace și cei tineri, să prindă experiență. Și pentru George, este important să acumuleze cât mai multă experiență. Vreau să-i urez mult succes în noua carieră de antrenor principal“, a spus Laurențiu Toma, pentru site-ul oficial al clubului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

 
Citește și:
 
„Și-a tratat foarte serios rolul încă de la început“
Prima victorie a lui George Buricea ca principal la HC Dobrogea Sud

 
UPDATE. HC Dobrogea Sud Constanța
Daniel Vasile și Ionuț Nistor, adversari la Națională cu Irakli Chikovani. „Ne-am descurcat binișor“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii