Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud întâlnește marți la Constanța Orlen Wisla Plock. „Vom încerca o calificare miraculoasă în grupe!“

ro

28 Sep, 2021 00:00 2134 Marime text
 

 
  • HCDS și echipa poloneză se duelează în turul doi preliminar al European League.
  • Orlen Wisla Plock a câștigat la diferență de 11 goluri prima manșă.
  • La trei zile după acest eșec usturător, Dobrogea Sud a învins în deplasare vicecampioana Potaissa Turda la nouă goluri!
 
Sala Sporturilor din Constanța găzduiește marți, 28 septembrie, de la ora 18.45, întâlnirea retur dintre echipele masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanța și Orlen Wisla Plock (Polonia), contând pentru turul doi preliminar al întrecerii continentale European League.
 
Prima manșă a duelului i-a revenit lui Orlen Wisla la diferență mare, de 11 goluri, scor 25-14, astfel că formația poloneză este favorita certă a calificării în grupele competiției. Handbaliștii de la HCDS sunt hotărâți să-și vândă însă scump pielea, aceștia având un moral foarte bun, după ce au învins în deplasare vicecampioana Potaissa Turda cu 28-19, succesul de poveste venind la trei zile după eșecul din Polonia. „Băieții noștri sunt hotărîți să-și joace șansa până la capăt! Echipa s-a antrenat în Sala Sporturilor după mai mult de o săptămână, iar antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au pus accent pe pregătirea tactică a partidei. Înfrângerea grea din Polonia, cu 14-25, a fost urmată de o victorie senzațională, 28-19 în deplasare cu Potaissa Turda, iar moralul «delfinilor» este din nou sus. Miza este calificarea în grupele European League“, se arată pe site-ul oficial al clubului constănțean.
   
„Credem că nu asta este diferența“
 
Portarul HCDS, Daniel Vasile, a precizat că victoria cu Potaissa e de bun augur în perspectiva meciului contra echipei poloneze. „Ne-am motivat. Nu cred că orice echipă ar fi putut să se ridice atât de repede după o cădere ca în meciul cu polonezii. Ne-am demonstrat că a fost doar un episod mai puțin plăcut și credem că nu asta este diferența dintre noi și polonezi. Au jucători cu experiență. Chiar dacă aruncările lor au fost mai puțin impresionante, nu au greșit mult, iar jocul lor de echipă e, clar, foarte bun. Va fi greu, dar ne vom strădui 60 de minute și vom încerca o calificare miraculoasă în grupe. Trebuie să fim o echipă, ca la meciul cu Dinamo, ca să facem un rezultat miraculos. Să câștigăm. Acum nu la un gol, ci la 12! Imposibil? Nu, niciodată. Greu, da. Aproape imposibil. Dar se poate întâmpla orice în handbal, am văzut multe rezultate de genul acesta“, a spus goal-keeper-ul Dobrogea Sud, potrivit sursei citate.
 
Cot la cot cu ei 45 de minute
 
Centru Liviu Caba speră ca „delfinii“ să aibă atitudinea din partida cu Potaissa și în meciul european de marți. „A fost o victorie foarte frumoasă. Nu știu ce altă echipă a câștigat acolo cu nouă goluri. A fost o altă motivare față de meciul cu polonezii și sper să avem aceeași atitudine și marți, la returul cu Wisla. Jucăm contra unei echipe care a fost an de an în Champions League. Au un buget foarte mare, jucători experimentați, dar 45 de minute am fost cot la cot cu ei. Nu știu ce s-a întâmplat în ultimul sfert de oră. Eu chiar cred în echipa mea și sigur vom întoarce rezultatul! Chiar dacă este foarte greu. Avem încredere!“, a precizat Liviu Caba.

Reguli de respectat

După cum a precizat clubul de pe litoral, biletele de intrare la meci pot fi achiziționate online (la prețul de 20 de lei), accesând link-ul bit.ly/3ztE6de. Pentru că incidenţa cumulată la 14 zile în municipiul Constanța este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, intră în vigoare prevederile Anexei 3, Art. 1, punctul 5.1: în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane şi cu purtarea măştii de protecţie, mai arată HCDS, care a menționat și regulile care trebuie respectate de suporteri la meci:
 
„Accesul se face prin prezentarea, în format fizic sau digital, a dovezii vaccinării (minimum 10 zile de la ultima doză), a unui test PCR (ultimele 72 ore), a unui test rapid antigen (ultimele 48 ore) sau a dovezii infectării cu COVID-19 în ultimele 180 de zile (și minimum 10 zile de la ieșirea din izolare).
  • Veți primi o brățară care va trebui păstrată la mână până la încheierea meciului.
  • La Sala Sporturilor va exista un punct de testare organizat de o clinică privată. Costul unui test rapid pentru suporterii HCD este 40 RON, iar pentru cei care au abonament - 30 RON.
  • Întrucât în Constanța rata incidenței Covid a depășit 3/1000, capacitatea maximă pentru acest meci este de 30% (aproximativ 450 spectatori).
  • Casele de bilete se vor deschide la ora 15:00. Cei care nu și-au ridicat încă abonamentele, o pot face de la casa de bilete.
  • Prezența în sală a copiilor mai mici de 18 ani nu necesită niciun fel de test sau dovadă de vaccinare.
  • Masca este obligatorie pe toată durata meciului, din momentul accesului și până la ieșire.
  • Accesul în sală nu va mai fi permis după 19:35, iar ieșirea din sală este interzisă pe toată durata meciului; conform restricțiilor, ieșirea atrage după sine pierderea posibilității de a intra înapoi în sală.
  • Pentru confortul vostru, vă rugăm să veniți din timp la sală, pentru a ne asigura că accesul se face în conformitate cu normele impuse de lege și că procedurile de intrare la meci nu vor fi întârziate.
  • Vă rugăm ca pe timpul meciului să respectați locul înscris pe bilet/abonament. Schema locurilor a fost gândită pentru a respecta restricțiile impuse și pentru a ne putea bucura de cât mai mulți suporteri la meciurile jucate acasă.
  • La meci nu va fi permis accesul cu sticle, indiferent de conținutul lor. La intrare, lichidele vor fi turnate în pahare de plastic pe care le veți primi la intrare și le veți folosi pe durata meciului. Comercializarea de băuturi în incinta sălii este interzisă în contextul pandemiei Covid-19“.
   
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud

 
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud, retur cu Orlen Wisla Plock
Ionuţ Stănescu - „Avem nevoie de ajutorul fanilor! Vrem să credem în minuni!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii