Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud încheie turul pe primul loc Laurenţiu Toma - „Dacă vom juca precum o echipă, nu ne va sta nimeni în cale!” (galerie foto)

ro

19 Nov, 2016 00:00 2086 Marime text
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud a realizat a 11-a victorie consecutivă din 12 meciuri jucate până acum în Liga Naţională.
 
Constănţenii (care sunt nou-promovaţi) au dispus pe teren propriu de Potaissa Turda cu 37-28 (19-15) şi vor încheia turul pe prima poziţie, având şapte puncte avans faţă de a doua clasată, campioana Dinamo Bucureşti. În disputa cu a treia clasată înaintea meciului, pentru HC Dobrogea Sud au marcat Cutura - 6 goluri, L. Toma - 5, Vujadinovic - 5, Nistor - 4, Buricea - 3, Angelovski - 3, Rakcevic - 3, Crnoglavac - 3, Nicolic - 2, Celica - 2 şi Săulescu - 1.
 
În repriza secundă, interul sârb Dusko Celica s-a accidentat în atac şi nu mai putea respira. A fost nevoie de cinci minute pentru a-şi reveni. Cu 11 victorii şi un eşec, HC Dobrogea Sud a acumulat 33 de puncte. Dinamo are 26 de puncte, dar şi un meci în minus, urmând a susţine confruntarea de pe teren propriu cu CSM Focşani duminică, 20 noiembrie, de la ora 11.15. În etapa viitoare, ultima a turului, liderul clasamentului va juca în fieful formaţiei CSM Bucureşti, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 16.00.

George Buricea - „Suntem fericiţi”

„A fost un meci frumos. Am început mai slăbuţ, dar apoi am avut o evoluţie bună, jucând şi tinerii. Am făcut spectacol pentru cei prezenţi la meci. Suntem fericiţi. Ne-am speriat puţin la accidentarea lui Celica, am crezut că şi-a înghiţit limba. Bine că, în final, a fost totul în regulă. Turda nu ne-a surprins cu tipul ei de apărare, trebuie să fii foarte bine pregătit să reuşeşti această tactică. În lupta pentru titlu, toate echipele sunt periculoase. Campionatul este greu. Şi Dinamo, şi Odorhei au echipe foarte bune, iar acasă la Turda câştigi foarte greu. Toate deplasările de la primele opt clasate sunt foarte dificile. Nu mai avem cum să pierdem locul întâi la finele turului, suntem bucuroşi. Păcat de înfrângerea din prima etapă, cu Timişoara. Am făcut o greşeală organizatorică, pe care ne-o asumăm, dar mergem mai departe. În ultima rundă din tur, avem meci foarte greu. CSM Bucureşti a avut un tur foarte slab şi are mare nevoie de puncte. Dar sperăm să câştigăm şi această partidă“, a declarat George Buricea.

Au motor Diesel

Căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma, a arătat: „Putem spune că suntem Diesel, e mult până ne încălzim, după aceea totul decurge cum am pregătit la antrenamente. Mă bucur foarte mult că nu avem accidentaţi şi eliminaţi, fiindcă ne aşteaptă o partidă destul de grea cu CSM Bucureşti. Până atunci însă trebuie să ne bucurăm de această victorie şi de acest public minunat pe care îl avem. Fanii sunt fantastici, le mulţumim din suflet! Dacă scorul permite, trebuie să intre şi ceilalţi, fiindcă trebuie să capete experienţă şi mai mult curaj. Încă au emoţii, se vede. La CSM sunt o grămadă de jucători care au trecut pe la Constanţa, plus antrenorul Zvonko Sundovski, dar noi abordăm partida la victorie. Totul depinde numai de noi, de sănătatea şi de pregătirea noastră. Dacă jucăm precum astăzi, ca o echipă, cred că nimeni nu ne va sta în cale“.

Două meciuri la Constanţa, în weekend

În acest weekend, în Sala Sporturilor din Constanţa se vor disputa două meciuri oficiale de handbal din Divizia A (din etapa a noua), unul de băieţi şi unul de fete. Sâmbătă, de la ora 13.00, handbaliştii de la HC Farul (locul 4, cu 15 puncte, dar cu un meci în minus) întâlnesc CSU Târgovişte (locul 11, penultimul, cu trei puncte). Duminică, de la aceeaşi oră, fetele de la CSU Neptun (locul zece, cu 9 puncte) se duelează cu a 12-a clasată, cu trei puncte, Spartac Bucureşti. Clasată pe poziţia a treia în clasamentul masculin, cu 15 puncte, HC Dobrogea Sud II joacă partida din runda a noua (contra liderului, cu 18 puncte, Poli Iaşi), de la Constanţa, marţi, 22 noiembrie, de la ora 13.00.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud - Daniel Ivan)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii