Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud. Fiul lui Ionuţ Stănescu La 17 ani, Ionuţ Adrian Stănescu a înscris primele sale goluri în Liga Naţională

ro

06 Feb, 2021 00:00 6660 Marime text

 
  • Ionuţ Adrian Stănescu a marcat de două ori în partida HC Dobrogea Sud - CS Magnum Botoşani.
  • Peste două luni, tânărul handbalist va împlini 18 ani.
  • Ionuţ Stănescu junior a făcut şi fotbal, iar ca handbalist are şi meciuri la echipa naţională de juniori. 
 
Meciul HC Dobrogea Sud Constanţa - CS Magnum Botoşani 38-23, din etapa a 17-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, îi va rămâne mereu în amintire constănţeanului Ionuţ Adrian Stănescu, drept partida în care a înscris, la numai 17 ani şi zece luni, primele sale goluri în divizia de elită a seniorilor.
 
Junior 1, Ionuţ Adrian Stănescu se află de mai mult timp în cercul echipei mari a HC Dobrogea Sud, pentru care a şi debutat în octombrie anul trecut (într-un meci cu Dunărea Călăraşi), iar acum a marcat în premieră pentru formaţia de pe litoral, înscriind de două ori contra CS Magnum Botoşani. Ionuţ Adrian joacă inter dreapta şi este fiul lui Ionuţ Stănescu, fostul mare portar, iar actualmente preşedinte al HCDS. Tatăl s-a bucurat nespus pentru reuşitele fiului, care îi calcă cu hotărâre pe urme în drumul către marea performanţă în handbal. „4 februarie 2021. Primul gol înscris de Ionuţ în Liga Naţională, la 17 ani şi 10 luni. Mi-a luat-o înainte la capitolul ăsta: a marcat primul lui gol mult mai devreme decât l-am primit eu pe primul (19 ani). Ce simt eu acum e asemănător cu ridicarea unui trofeu. Mă bucur că mi-a călcat pe urme şi sper să le depăşească“, a postat pe Facebook seniorul.
 

„Să te bucuri de fiecare moment petrecut în Familia HCD“

 
„Felicitări, Ionuţ Stănescu, pentru primul gol în Liga Naţională! Bravo şi pentru victorie, ne bucurăm să vedem că academia noastră produce jucători care vor reprezenta viitorul HCD! Să fii sănătos, Ionuţ, să te bucuri de fiecare moment petrecut în Familia HCD şi să dai mai multe goluri decât a luat Rudi Stănescu!“, a fost şi mesajul clubului de pe litoral.
 

„Am tratat meciul cu seriozitate și profesionalism“

 
„A fost o zi mai relaxată. Toată lumea a conștientizat că adversarii sunt net inferiori, dar mă bucur că am tratat meciul cu seriozitate și profesionalism. A fost un meci în care am putut să joc și eu mai mult. Plecăm cu 6 puncte de la turneu“, a precizat şi juniorul, potrivit site-ului oficial al clubului, pe care s-a mai arătat, pe marginea meciului cu CS Magnum Botoşani: „Antrenorii Djordje Cirkovic și George Buricea au mizat pe jucătorii care au evoluat mai puțin în prima zi. Sabin Ignat a făcut un meci consistent apărare - atac, iar puștii de la academia clubului nostru, Ionuț Stănescu și Andrei Bruj, au jucat cu mult curaj după pauză, primul trecându-și în cont și două goluri de la linia de 9 metri“.
 

„Sunt mândră de tine, tati, să ai aşa un fiu!“

 
Oameni din handbal, dar şi prieteni şi apropiaţi ai familiei Stănescu, au subliniat şi s-au bucurat pentru reuşitele lui Ionuţ Adrian, cel care duce mai departe în handbal numele Stănescu. „Felicitări! Sunt mândră de tine, tati, să ai aşa un fiu! Şi tu, şi mami să fiţi sănătoşi să îl susţineţi în lungul şi costisitorul drum al marii performanţe sportive! Mult succes, Ionuţ!”, a punctat Elena Frîncu, fostă mare handbalistă, vicecampioană mondială în 1973. „Frumos! Felicitări! Are posibilitatea de a fi mai bun ca tine... E stângaci”, a fost mesajul lui Sandu Iacob, fost antrenor la HCDS, în prezent tehnician la CSM Bacău.   
 

„Urmează-ţi visul!”

 
„Succes şi să te depăşească la performanţe!”, „Bravo, la cât mai multe goluri!”, „Suntem cu tine!“, „Mult succes în continuare! Felicitări! Aşa tată, aşa fiu!”, „Succes băieţelului tău, să marcheze cât mai multe goluri!”, „Felicitări, cu siguranţă vor urma şi altele!”,  „Succes în continuare şi urmează-ţi visul!”, „HCD are nevoie de forţe proaspete!“, „Mult succes, îi doresc să calce pe urmele tatălui, atât ca performanţe, cât şi ca longevitate!“ sau „Felicitări pentru el, dar şi pentru tata!”, au fost alte mesaje din mediul virtual.
 

Juniorul i-a înscris goluri seniorului

 
Tatăl şi fiul s-au aflat până acum şi faţă în faţă într-un meci, în ianuarie 2020, la partida de retragere din activitatea competiţională a lui Laurenţiu Toma, jucată la Constanţa. S-au întâlnit într-o dispută de gală HC Dobrogea Sud şi HCM Constanţa, iar juniorul i-a dar câteva goluri tatălui său. „Mă bucur pentru el. Am vorbit înainte de meci să joace serios, chiar dacă e o partidă pentru spectacol. Aşa a făcut-o şi e încurajator. Îl felicit“, a spus după disputa din Sala Sporturilor preşedintele HCDS.
 

A fost şi fotbalist la Academia Hagi

 
Ionuţ Stănescu junior a practicat şi fotbalul o perioadă, fiind portar la una dintre grupele Academiei Hagi, însă apoi s-a dedicat în exclusivitate handbalului. În sportul pe semicerc, tânărul constănţean are şi prezenţe sub tricolor, anul trecut participând cu România, alături de alţi doi juniori de la HCDS (centrul Rareş Costea şi interul stânga Andrei Bruj), în Grecia, la Atena, la ediţia a 17-a a Jocurilor Mediteraneene, întrecere rezervată jucătorilor născuţi în 2002 şi mai mici. România s-a clasat pe locul opt din 14 echipe, iar cei trei constănţeni au evoluat în toate cele nouă meciuri disputate de tricolori.
 
Sursa foto: site oficial HC Dobrogea Sud şi Facebook (Ionuţ Stănescu)
În secţiunea Falerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu Ionuţ Adrian Stănescu.
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa, victorie la pas cu CS Magnum Botoşani

Echipei HC Dobrogea Sud Constanța i s-au alăturat în pregătire și patru tineri

Trei juniori de la HC Dobrogea Sud Constanţa au evoluat pentru România la Jocurile Mediteraneene

„Inedit dialog al generaţiilor“
Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud, coleg cu fiul său la antrenamentele echipei (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii