Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud, figură frumoasă în Cupa EHF Sandu Iacob - „Ne mulţumeşte că am putut bate o echipă de talia SC Magdeburg“

ro

28 Nov, 2017 00:00 2274 Marime text
Puternica formaţie germană SC Magdeburg a tremurat, la Constanţa, pentru calificarea în grupele Cupei EHF, în meciul cu HC Dobrogea Sud.

Învinsă în Germania, în prima manşă a turului trei preliminar din Cupa EHF, la două goluri diferenţă, 27-25, formaţia constănţeană s-a aflat în returul din Sala Sporturilor aproape de a realiza surpriza şi a elimina SC Magdeburg. După 15-15 la pauză, jucătorii pregătiţi de Sandu Iacob şi Marko Isakovic au condus în repriza a doua şi la cinci goluri (25-20), dar pe final oaspeţii au revenit, iar HC Dobrogea Sud a obţinut o victorie la numai un gol (27-26), insuficientă pentru accederea în grupele competiţiei.

După fluierul de final, handbaliştii de la SC Magdeburg au dat frâu liber bucuriei şi, descătuşaţi, au încins o horă, ceea ce spune multe despre tensiunea în care au stat în timpul meciului şi despre temerile lor că ar putea pierde calificarea. Pentru un club tânăr, înfiinţat acum doi ani, este onorant ca o echipă de talia SC Magdeburg să se bucure la acest mod după un meci la Constanţa! „Suntem mulţumiţi de felul în care ne-am prezentat. Le-am pus într-adevăr probleme. S-au bucurat la final pentru calificare. S-a văzut tensiunea şi la ei. Sântem mândri de acest lucru. Păcat însă că nu am reuşit să ne calificăm“, a declarat Sandu Iacob. „Cred că acum am fost mai buni ca ei, am demonstrat-o, iar satisfacţia e cu atât mai mare cu cât am văzut cât s-a bucurat aici SC Magdeburg pentru calificare. Este un sentiment frumos, înseamnă că lumea ne respectă“, a declarat Laurenţiu Toma, căpitanul HC Dobrogea Sud.

„Meci extraordinar şi victorie muncită”

Marcatorii gazdelor au fost Crnoglavac - 6 goluri, Soare - 6, Malinovic - 3, Vujovic - 3, Cutura - 3 (două de la 7 m), Vujadinovic - 2, Toma - 2, Nistor - 1 şi Buricea - 1. SC Magdeburg a punctat prin Damgaard Nielsen - 7, Zelenovic - 7, Weber - 6, Musche - 3, Bezjak - 1, Kalarash - 1 şi O ̓Sullivan - 1. „A fost un meci extraordinar şi o victorie muncită. Ne-am fi bucurat să ne calificăm. Eu zic că se putea. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de acest spectacol handbalistic şi să-i mulţumim publicului, care ne-a susţinut în număr atât de mare, ca în anii trecuţi, când juca HCM în cupele europene. Acum ne gândim la meciul din campionat. Am condus cu cinci goluri, dar redutabila echipă germană a reuşit să revină. Şi-a făcut jocul bun până la final“, a mai spus Laurenţiu Toma.
„Am simţit atunci că ne puteam califica“

„Mă gândesc la părţile pozitive ale meciului. Faptul că am putut bate o echipă de talia SC Magdeburg ne mulţumeşte. Suntem dezamăgiţi însă că nu ne-am calificat. La un moment dat, am avut diferenţa de goluri care ne permitea accederea în grupe. Am simţit atunci că ne puteam califica. Dar au avut un jucător care a făcut diferenţa. Şi-a asumat rolul de lider în teren, a fost greu de ţinut şi a avut pe final de joc câteva acţiuni. Aveam pregătite şi alte sisteme de apărare, dar, din păcate, scorul şi evoluţia nu ne-au pus în situaţia de a le folosi. Mi-a plăcut de asemenea atmosfera. Sala a arătat minunat. Le mulţumesc celor care au venit. Nu ne rămâne decât să muncim în continuare şi să încercăm să-i păstrăm pe fani alături de noi în număr cât mai mare. Am făcut o reclamă bună handbalului constănţean. O cauză a necalificării ar putea fi şi lipsa mea de experienţă în cupele europene. Cred că am obţinut maximul din ce puteam. Păcat că diferenţa de cinci goluri nu a fost mai spre final. Aşa, ei au avut timp să revină. Au dat două goluri uşoare, iar apoi pentru noi a fost presiune şi n-am mai avut puterea să obţinem diferenţa necesară“, a mai spus Sandu Iacob.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii