Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanța își află adversarul din turul doi preliminar al European League

ro

07 Sep, 2021 00:00 1833 Marime text
 

 
  • HC Dobrogea Sud a trecut de Csurgoi KK, din Ungaria, în turul întâi preliminar al European League.
  • Meciul retur, de la Constanţa, a fost primul al HCDS cu suporterii alături după 18 luni.
  • George Buricea, antrenorul secund al HCDS, a apreciat că această partidă a fost mai grea decât cea din Ungaria.
 
 
Calificată în turul doi preliminar al întrecerii continentale European League (ultima fază înainte de grupe), echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța își află adversarul din această rundă marți, 7 septembrie, cu ocazia tragerii la sorți de la Viena.
 
Echipa de pe litoral a trecut în turul întâi preliminar de formația marghiară Csurgoi KK, cu o dublă victorie, 27-23 în deplasare (în tur) și 31-28 la Constanța (în retur). La tragerea la sorți, HCDS va intra în urnă alături de Holstebro, Arendal, Malmo, Kadetten Schaffhausen, Azoty Pulawy, Logrono La Rioja, Valur Iceland, Fenix Toulouse, Fraikin Granollers, Benfica Lisabona, GOG Gudme, Bjerringbro-Silkeborg, RK Nexe, Rhein-Neckar Lowen, CSKA Moscova (calificate și ele din turul întâi preliminar), Fuchse Berlin, PAUC Handball, TBV Lemgo, Sporting Lisabona, USAM Nimes, Mors Thy Handbold, Orlen Wisla Plock și Ademar Leon (calificate direct în runda secundă preliminară). Partidele din această fază se vor juca tot în dublă manșă, pe 21 și 29 septembrie.

 
„Ce poate fi mai frumos?“

 
George Buricea, antrenorul secund al HC Dobrogea Sud, a apreciat că meciul retur cu Csurgoi a fost mai greu decât cel din Ungaria. „Ne așteptam la asta, știam că vor veni aici să-și vândă scump pielea. Dar și noi am fost pregătiți, chiar dacă s-a simțit puțin trac la început. Să nu uităm că avem șase jucători noi. Apoi echipa a intrat în ritmul care trebuie și am reușit toate combinațiile în atac. E adevărat, am avut multe ratări în prima repriză, dar ușor - ușor, am rezolvat și această problemă. A fost o atmosferă frumoasă, le mulțumim constănțenilor că au venit la sală. Mulți au făcut testul Covid înainte de meci, pentru că și-au dorit să ne vadă. Nu știam la ce să ne așteptăm, dar a venit multă lume. Sperăm să vină și mai mulți suporteri, pentru că echipa este pe val. Am început cu trei victorii în trei meciuri (n.r. una în Supercupa cu Dinamo, două cu Csurgoi). Ce poate fi mai frumos?“, a punctat George Buricea, potrivit site-ului oficial al clubului constănțean.

 
Victorie mare

 
Startul foarte bun de sezon și prezența suporterilor la sală au fost remarcate și de Ionuț Stănescu, președintele HCDS. „O victorie mare pentru noi și pentru Constanța. Le mulțumesc suporterilor pentru că au venit la sală în aceste condiții dificile. Îi felicit pentru felul în care ne-au încurajat. Mă bucur că echipa joacă bine, chiar dacă este loc de mai bine. Dar începutul este unul extraordinar“, a spus Ionuț Stănescu, conform sursei citate.

 
Începutul unei seri frumoase

 
Meciul cu Csurgoi de la Constanţa a fost primul al HCDS cu suporterii alături după 18 luni, din pricina restricţiilor aduse de pandemia de coronavirus. Aproape 700 de spectatori au venit la Sala Sporturilor să-i vadă la lucru pe „delfini“. „Un mare «Bravo!» pentru spectatorii constănțeni! Dorința de a fi alături de echipa favorită la Sala Sporturilor i-a făcut pe mulți suporteri să aștepte răbdători la intrare pentru a-și face testul Covid. Accesul a fost permis și cu dovada vaccinării sau a diagnosticării cu Covid în intervalul 15-180 de zile anterior partidei. De la mic la mare, susținătorii echipei noastre nu au ratat nici șansa de a se fotografia cu trofeul cucerit de «delfini» la începutul sezonului, Supercupa României. Iar acesta a fost doar începutul unei seri frumoase, în care au putut scanda numele echipei și al Constanței, ca în vremurile bune! Iar băieții i-au răsplătit cu o nouă victorie, a treia din tot atâtea partide disputate în acest sezon“, este mesajul clubului constănțean.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: site oficial HC Dobrogea Sud

   
Citește și:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa merge mai departe în European League, după dubla cu Csurgoi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii