Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa, învinsă de Dinamo în finala mare a Cupei României

ro

30 May, 2021 17:09 3633 Marime text
  • Cele două echipe s-au întâlnit astăzi pentru a treia oară în ultimul act al competiţiei.

Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit, astăzi, finala mare a Cupei României, luptând pentru trofeu campioana României, Dinamo Bucureşti, şi HC Dobrogea Sud Constanţa, medaliată cu bronz în recent încheiatul campionat al Ligii Naţionale.    
 
Victoria i-a revenit cu 27-20 (13-10) lui Dinamo, care a realizat astfel eventul, iar succesul l-a dedicat memoriei constănţencei Ana Ayda, soţia lui Javier Humet (component al formaţiei din capitală), decedată recent, la numai 33 de ani.

Am jucat senzațional în primele 20 de minute ale reprizei I. Vasile a închis poarta, iar Nikolic & comp au ținut în șah apărarea lui Dinamo. Am condus cu 6-4, în minutul 10 și 9-7 în minutul 20, dar oboseala și-a spus cuvântul în atac. Dinamo, cu mult mai multe soluții pe banca de rezerve, a întors scorul. A fost 13-10 la pauză și 27-20 la final. Susținuți de 30 de fani din tribune, băieții noștri au făcut risipă de efort și au jucat un handbal spectaculos. Prezența în finala Cupei României pentru a doua oară consecutiv și medalia de bronz obținută în Liga Zimbrilor ne mențin în topul handbalului românesc!, se arată pe site-ul oficial al HCDS. 

Au evoluat: Vasile, Iancu - Nistor 5 goluri (2x7m), Nikolic 5, Komogorov 3, Ignat 3, Andrei 2 (2), Ilie 1, Chiuffa 1, Simovic, Susanu, Stănescu, Bruj, Ostace.

Graţie evoluţiei deosebite, portarul Daniel Vasile, de la HC Dobrogea Sud, a fost desemnat Super-Jucătorul finalei.

Totodată, alţi doi jucători ai formaţiei constănţene, interul stânga Vitaly Komogorov și extrema dreaptă Ionuț Nistor, au fost incluşi în echipa ideală a turneului Final 4 al Cupei României.
 
HC Dobrogea Sud a fost la a patra finală disputată în Cupa României, „delfinii” câştigând trofeul în 2018. Echipa de pe litoral şi Dinamo se mai întâlniseră de două ori în ultimul act al competiţiei, şi acele două partide pentru titlu revenindu-le „câinilor roşii” (în 2017 şi în 2020).

Pe locul trei în acest sezon al Cupei României s-a clasat Steaua Bucureşti, care, tot astăzi, a trecut în finala mică de CSM Bacău cu 31-28 (17-13).  
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: captură TVR1
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii