Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud Constanţa George Buricea, alte două goluri decisive. Pentru „delfini”, urmează turneul de la Cluj-Napoca

ro

05 Apr, 2021 00:00 3106 Marime text
  • George Buricea a fost omul meciului HC Dobrogea Sud Constanţa - CSM Focşani 2007 27-26.
  • Echipa de pe litoral ocupă locul doi în clasament, având 16 victorii şi trei înfrângeri în 19 partide.
  • Pentru „delfini” urmează o perioadă foarte grea în campionat.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a învins cu 27-26 CSM Focşani 2007, în etapa a 20-a a Ligii Naţionale, „delfinii”, pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale, mai făcând, cu trei puncte preţioase, un pas spre o medalie în campionat.
 
Pe finalul partidei, legendarul George Buricea (41 de ani), antrenor secund şi jucător la HCDS, a făcut diferenţa şi a marcat două goluri decisive în obţinerea victoriei de către echipa de pe litoral.
 
„George Buricea a fost omul meciului cu CSM Focșani. Când ne-a fost mai greu, și-a asumat responsabilitatea finalizării și ne-a arătat ce înseamnă să ai peste 20 de ani de handbal în prima ligă a României! Cel mai titrat jucător român în activitate a decis cu două acțiuni rapide soarta meciului, la 25-24 și 26-26. A marcat golul decisiv, care ne-a adus alte 3 puncte importante în cursa pentru o medalie. «Delfinii» s-au impus cu 27-26 la Sepsi Arena, după ce au condus cu 13-10 la pauză și 24-19, în minutul 47. Antrenorul Djordje Cirkovic a mers pe mâna veteranului său, în condițiile în care Ciprian Șandru, nerefăcut după o accidentare la gambă, a lipsit în centru. Exact acolo a fost nevoie de George Buricea, care a «mirosit» breșele în apărarea avansată cu care fostul său coechipier, Dalibor Cutura, antrenorul focșănenilor, i-a întâmpinat pe «delfini» în finalul partidei”, se arată pe site-ul oficial al HCDS.

Fericit

Veteranul formaţiei constănţene s-a declarat fericit că a putut ajuta din nou echipa, într-un meci, cu Focşani, dificil. „Nu am avut multe schimbări și am căzut puțin fizic. S-a văzut puțină precipitare pe final și a fost îndeajuns ca ei să revină în joc. Sunt fericit că am putut să ajut cu două goluri decisive într-un meci foarte greu, cu Focșani, o echipă care se luptă pentru fiecare minge. Mă ajută experiența în faze de genul acesta”, a precizat George Buricea, potrivit sursei citate.
 

„De ce nu face nimeni o analiză după jocuri?”

 
HCDS a condus partida, având şi un avans de cinci goluri, însă, pe final, „delfinii“ nu au mai fost în control, a remarcat antrenorul principal Djordje Cirkovic.
 
„Un meci foarte greu, pe care l-am dominat. Am condus și cu cinci goluri, dar am pierdut controlul pe final, când am jucat mai slab în atac. Dar, încă o dată, nu știu ce criterii sunt la meciuri! Nu se știe când e fault, când se dă eliminare de două minute. Întrebarea este: de ce nu face nimeni o analiză după jocuri? Nu spun că a fost influențat rezultatul, dar arbitrul era mai atent la ce se întîmplă pe banca noastră! Locul 2 depinde doar de noi, dar urmează o perioadă foarte grea. Când e un meci, putem să ducem 60 de minute, chiar dacă suntem puțini. Acum o să fie patru etape la rând”, a menţionat Djordje Cirkovic.
 

Meciuri cu Minaur, Poli Timişoara şi Steaua

 
Aflată pe locul secund în clasament, cu 48 de puncte (după 16 victorii şi trei eşecuri în 19 meciuri), la şapte lungimi de liderul Dinamo Bucureşti şi având un punct avans faţă de a treia echipă din ierarhie, Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud Constanţa participă în această săptămână la turneul de la Cluj-Napoca, unde va susţine trei meciuri, fiind programate etapele 21, 22, 23 şi 24. În prima rundă, marţi, 6 aprilie, „delfinii” au liber, în urma retragerii din campionat a Dunării Călăraşi, urmând a juca joi, 8 aprilie, de la ora 18.25 (în direct la TVR1) - cu Minaur Baia Mare (locul 4, cu 38 de puncte); vineri, 9 aprilie, de la ora 18.30 - cu Poli Timişoara (locul 6, cu 28 de puncte) şi duminică, 11 aprilie, de la ora 16.00 (în direct la TVR1) - cu Steaua Bucureşti (locul 7, cu 27 de puncte). 
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanţa, succes la limită cu CSM Focşani 2007. "Delfinii", pe locul doi în clasament
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii