Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalişti la HC Dobrogea Sud Ionuţ Adrian Stănescu şi Andrei Bruj, pregătire cu echipa de juniori a României

ro

22 Feb, 2021 00:00 3372 Marime text
  • Echipa naţională de juniori a României are ca obiectiv calificarea în prima grupă valorică a handbalului juvenil continental.
  • La turneul din Letonia, tricoloirii vor evolua în grupa 2, alături de echipa ţării gazdă, Luxemburg și Azerbaidjan.
  • Ionuţ Adrian Stănescu şi Andrei Bruj au marcat şi la turneul de la Buzău al Diviziei A. 
 
Doi dintre tinerii de mare perspectivă ai echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa, Ionuţ Adrian Stănescu (inter dreapta) şi Andrei Bruj (inter stânga), au efectuat un stagiu de pregătire, la Buzău, cu echipa naţională de juniori a României.
 
Antrenată de Daniel Anca și Daniel Apostu, reeprezentativa tricoloră a demarat pregătirea pentru calificarea în prima grupă valorică a handbalului juvenil continental, ceea ce reprezintă principalul obiectiv al anului. „Ne-am pregătit, vrem să punem la punct unele detalii tactice, pentru că ne așteaptă un turneu important în Letonia, pe care trebuie să îl câștigăm și să ne calificăm în prima grupă valorică, acolo unde ne este locul. În primele 16 echipe ale Europei. Ne-a fost dor de colegi, am evoluat împreună la U16, U17 și U18. Noi suntem pregătiți 100% să mergem să luăm locul I. Asta vorbim în fiecare zi, să luăm locul I acolo. Mă simt bine din punct de vedere mental și fizic. Golurile marcate la seniori au fost un bonus pentru moral”, a declarat, pentru site-ul oficial al HC Dobrogea Sud, Ionuţ Adrian Stănescu, cel care e fiul preşedintelui clubului, fostul mare portar Rudi Stănescu.
 
La turneul din Letonia, programat între 16 şi 22 august, România va evolua în grupa 2, alături de echipa ţării gazdă, Luxemburg și Azerbaidjan. Din grupa 1 fac parte Olanda, Turcia, Muntenegru și Kosovo. În prima grupă valorică va accede câștigătoarea turneului.
 

A marcat de 11 ori contra CS Medgidia

 
După stagiul de la lot, Ionuţ Adrian Stănescu şi Andrei Bruj au evoluat cu echipa a doua a HCDS, la turneul de la Buzău al Diviziei A. Cei doi interi s-au numărat printre marcatorii HC Dobrogea Sud II în confruntările din Crâng. În al doilea meci, sâmbătă, HCDS II a învins CS Medgidia cu 33-32, iar Stănescu junior a punctat de 11 ori, tot atâtea goluri marcând şi duminică, în meciul cu Dinamo II! Ionuţ Adrian va împlini 18 ani luna viitoare şi a înscris deja şi în Liga Naţională, primele sale goluri venind în meciul HCDS cu Mangum Botoşani.  
 

„«Delfinii» au fost mai buni”

 
„Meci superb făcut de băieții noștri, învingători în cea de-a doua etapă a returului Diviziei A! A fost 33-32 (20-17 la pauză) cu CS Medgidia, la Sala Romeo Iamandi din Buzău, la capătul unei partide în care «delfinii» au fost mai buni. Conduși de pe margine de profesorul Aihan Omer, directorul academiei clubului, foarte tinerii noștri handbaliștii noștri au știut să își impună jocul și au arătat caracter în momentele importante. Președintele clubului, Rudi Stănescu, a stat pe banca echipei, ca și la turneele precedente”, se arată pe site-ul oficial al HCDS.
 
„O victorie frumoasă și un meci, cu siguranță, foarte util pentru tinerii noștri handbaliști. Au avut ambiție, determinare, au avut tot ceea ce le trebuie ca să ajungă la echipa mare. Este un alt meci care ne dă speranțe, că suntem pe drumul cel bun cu academia noastră de copii și juniori”, a spus preşedintele grupării de pe litoral, potrivit sursei citate.
 
Sursa foto: HC Dobrogea Sud
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud. Fiul lui Ionuţ Stănescu
La 17 ani, Ionuţ Adrian Stănescu a înscris primele sale goluri în Liga Naţională


HC Dobrogea Sud Constanţa II a învins CS Medgidia la turneul de la Buzău
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii