Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbalistele de la CSU Neptun au refuzat să se antreneze Cornel Panait - „Ne găsim într-un moment care poate fi de cotitură

ro

01 Apr, 2015 00:00 2299 Marime text
Problemele financiare cu care se confruntă echipa de handbal feminin CSU Neptun Constanța le-a determinat pe jucătoare să ia, ieri, o decizie extremă, refuzând să se antreneze. Imposibilitatea clubului de a primi, deocamdată, banii de la Consiliul Județean Constanța le-a adus pe handbaliste la capătul răbdării.

„Astăzi (n.r. ieri), am avut un eveniment relativ neplăcut, fetele au venit la sală și au refuzat să se antreneze, având un motiv simplu, corect și logic după părerea tuturor: faptul că nu și-au primit drepturile bănești de aproximativ trei luni și jumătate. Trebuie să recunoaștem că aceasta este situația de fapt a echipei, iar principalul responsabil pentru situația pe care o traversează acum echipa este conducerea administrativă a echipei. Aceasta n-a reușit să obțină banii și n-a reușit să găsească sponsori care să vină în ajutorul echipei, nereușit, totodată, să promoveze handbalul feminin la normalitatea pe care acest sport ar trebui s-o aibă. Dorința fetelor pentru a juca și a se depăși există, dar, pentru că n-am reușit să creăm un un statut de siguranță că, în fiecare lună, își vor primi salariile, ele sunt de cele mai multe ori dezamăgite și probabil că uneori nu dau cel mai bun randament în teren. Așteptările au fost mari, iar dezamările la fel. Legislația s-a modificat, este mai generoasă și mai permisivă, dar deocamdată nu poate fi aplicată. Suntem într-un moment care poate fi de cotitură. Dacă fetele refuză în continuare să se antreneze, n-avem soluții. Iar atunci va trebui să ridicăm mâna și să spunem că nu mai putem face față la acest campionat“, a declarat prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, preşedintele Consiliului Director al clubului.

„Am vrut să tragem un semnal de alarmă. Este foarte greu să muncești și să nu ai niciun fel de venit. Vrem să venim cu drag la antrenamente și la meciuri. Ne facem treaba cum putem și cât putem. Ne vom prezenta însă la următorul meci. Sper să se rezolve situația ca să nu ajungem la fel ca echipa de rugby. Nu știu de ce nu se uită și la noi cineva. Suntem o echipă mai mică, iar, dacă am fi ajutate, rezultatele ar fi mult mai bune“, a spus handbalista Andreea Enescu.

„Nu poți face performanță cu oameni nemulțumiți. În afară de probleme noastre, avem necazuri și cu arbitrii. După modul cum fluieră se vede că nu avem nicio șansă să câștigăm. Putem scăpa de retrogradare doar dacă ne autodepășim, altfel n-avem nicio șansă. Fetele au fost foarte dezamăgite după meciul de la Cluj“, a spus și antrenorul principal al CSU Neptun, Ion Crăciun.

HCM a câștigat meciul cu CSU Suceava

Campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, a câştigat cu 37-31 (23-16) meciul de ieri, de pe teren propriu, cu CSU Suceava, contând pentru etapa a 25-a a Ligii Naţionale, penultima din sezonul regulat. Pentru HCM au marcat Humet - 9 goluri, Cutura - 6 (2 de la 7 m), Cristescu - 5, L. Toma - 4, Buricea - 4, Rakcevic - 3, Gal - 2, Cl. Subțirică - 2, Vujadinovic - 1, Baican - 1. În clasament, HCM se află pe prima poziție, cu 48 de puncte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Aragorn 01 Apr, 2015 12:57 Andrea, pentru noi sinteti o echipa MARE! Va respectam si, daca am putea, toti iubitorii sportului din Constanta v-am ajuta...Din pacate, cei care iau decizii sint altii si de aceea am ajuns in situatia asta! Voi si FC Farul ati ramas singurele echipe adevarate ale Constantei - mult succes si poate va veni soarele si pe strada noastra. Noi va multumim pentru tot ce ati facut pina acum pentru noi si Constanta sportiva si va vom sustine mereu, indiferent de situatie!