Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbaliste din Constanţa Alexandra Subţirică şi Andra Moroianu, convocate la echipa naţională

ro

27 Jan, 2021 00:00 3840 Marime text
  • Alexandra Subţirică este fiica regretatului Sevastian Iovănescu (fost mare fotbalist) şi a Simonei Caba (fostă mare handbalistă).
  • Andra Moroianu a fost formată la CSS1 Constanţa (unde a început handbalul, cu profesoara Roxana Damian) şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea.
  • Lotul României şi-a făcut strategia pentru turneul preolimpic.
 
Noul selecţioner al echipei naţionale de handbal senioare a României, Adrian Vasile, a convocat 23 de sportive pentru prima reunire a lotului din 2021, între handbalistele chemate sub tricolor figurând şi două care sunt originare din Constanţa.
 
Este vorba de Alexandra Subţirică (pivot, 33 de ani, de la SCM Gloria Buzău) şi Andra Moroianu (extremă dreapta, 20 de ani, de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud). Lotul României se va reuni la Bucureşti, pe 2 februarie, aceasta fiind prima acţiune în vederea turneului preolimpic de la Podgorica (19-21 martie).
 

Şi-a serbat ziua de naştere la Campionatul European

 
Alexandra Subţirică este fiica regretatului Sevastian Iovănescu (fost mare fotbalist, dar şi fost antrenor şi preşedinte de club, la FC Farul) şi a Simonei Caba (fostă mare handbalistă). În afară de echipa din Buzău, Alexandra a mai jucat la Constanţa, Slobozia, Craiova, Ploieşti, Timişoara, Roman sau Cisnădie. Handbalista este căsătorită, din 2018, cu Claudiu Subțirică, fost practicant al sportului pe semicerc. 

Alexandra a împlinit 33 de ani pe 8 decembrie 2020. A fost o aniversare împlinită, pe care sportiva și-a petrecut-o în cea mai fericită ipostază, la care a visat de mică: la echipa națională, la un turneu final! România a participat la Campionatul European din Danemarca, iar constănțeanca a bifat cu ocazia acelei competiții primele sale prezențe la formația reprezentativă de senioare!

Cea mai bună extremă dreapta de la Euro U-19

 

Formată la CSS1 Constanţa (unde a început handbalul, cu profesoara Roxana Damian) şi la Centrul de Excelenţă Rm. Vâlcea, Andra Moroianu a fost desemnată în 2019 cea mai bună extremă dreapta de la Campionatul European de tineret (Under-19), desfăşurat în Ungaria, la Gyor, competiție la care tricolorele au realizat un rezultat important, clasându-se pe locul cinci şi egalând astfel cea mai bună performanţă tricoloră a ultimului deceniu la această categorie de vârstă (poziţia a cincea la Euro 2013). Andra are o soră, Ancuţa Andreea (portar), care este şi ea componentă a clubului bistriţean. 
 

Între 23 şi 27 februarie, cantonament

 
 „Avem în fața noastră un turneu preolimpic care este o șansă fantastică de a ne putea califica la Jocurile Olimpice de la Tokio și pentru lucrul acesta suntem datori să fim la maximul potențialului pe care îl putem atinge în martie la acel turneu. Tocmai de aceea, echipa națională a României se va întâlni de două ori până la acel turneu preolimpic: în 2 februarie, atunci când jucătoarele vor primi un set de documente foarte clare privind strategia noastră, a modului în care vom dori să jucăm și un set de documente scrise și video cu adversarii noștri. Toate aceste lucruri vor trebui studiate foarte bine de jucătoare, iar din 23 până în 27 februarie, când ne vom înâlni pentru un cantonament cu antrenamente, să avem o bază de la care plecăm și să folosim aceste 4 zile într-o eficiență maximă“, a declarat selecţionerul Adrian Vasile, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Handbal.
 
În lotul de 23 de handbaliste convocat se găseşte şi portarul Yuliya Dumanska, de la Podravka Koprivnica, cea care a evoluat în cariera sa şi la CSU Neptun Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook (Alexandra Surugiu, Andra Moroianu)
 
Citeşte şi:
 
Tricolorul, un vis împlinit


Alexandra Iovănescu Subțirică își serbează marți ziua de naștere


Handbaliste din Constanța
După Andra Moroianu, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud a transferat-o și pe sora acesteia, Ancuța Andreea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii