Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofilele Alexandra Dumitrescu şi Iulia Mocanu, triple campioane naţionale la senioare (galerie foto)

ro

17 Sep, 2015 00:00 2530 Marime text
Campionatul Naţional de seniori la haltere, întrecere care s-a disputat la Arad, i-a urcat pe podium şi pe reprezentanţii Constanţei. Alexandra Dumitrescu (categ. 75 kg) şi Iulia Mocanu (categ. +75 kg) au obţinut câte trei medalii de aur, ambele sportive reprezentând la această întrecere CS Farul Constanţa.

„Remarc în mod deosebit evoluţia Alexandrei, care, la numai 14 ani, este la al patrulea concurs consecutiv, la diferite categorii de vârstă, în care obţine aurul. Probabil că aşa va fi şi la tineret“, a declarat Angheluş Beşleagă, cel care le pregăteşte pe Dumitrescu şi pe Mocanu. O altă elevă a lui Beşleagă, Bianca Dumitrescu (CS Farul, categ. 48 kg), a luat aur la smuls şi argint la aruncat şi total.

LPS „Nicolae Rotaru“ a fost reprezentat de Gabriel Minciu (antrenor, Mircea Roşu), care, la categoria 85 kg, a urcat pe treapta a doua a podiumului la smuls, iar la aruncat şi total a fost al treilea pe ţară. Tehnician la CS Farul, Aurel Tătaru a şi concurat la Arad, obţinând trei medalii de argint la categoria 105 kg. Un alt farist, Adrian Roşu, a luat bronz de trei ori la +105 kg, în vreme ce Alin Olteanu (categ. 85 kg) s-a clasat pe poziţia a cincea.

În concurs nu a intrat însă Mariana Dumitrache (antrenor, Angheluş Beşleagă), aflată în pregătire pentru Campionatul European de tineret, care se va desfăşura în Lituania, la Klaipeda, între 2 şi 9 octombrie. Probabil că Dumitrache nu va fi prinde nici Naţionalele de tineret, de luna viitoare, din acelaşi motiv, o întrecere de anvergură - Campionatul Mondial de seniori de la Houston (SUA), din luna noiembrie, întrecere la care se oferă puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

La Arad s-a disputat şi Cupa României pentru juniori III, la care au obţinut medalii şi patru constănţeni: de la CS Farul - Albert Mărgăritescu - locul întâi; de la LPS - Ionuţ Arsu (categ. 45 kg) - locul doi, George Beşleagă (categ. 50 kg) - locul trei, Alexandru Roşu (categ. 50 kg) - locul patru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii