Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofila Georgiana Dudoglu vrea să ridice medalii la Campionatul European

ro

25 Mar, 2014 00:00 2251 Marime text
Halterofila constănţeană Georgiana Dudoglu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” (antrenor, Angheluş Beşleagă), a fost inclusă în lotul României care va participa la Campionatul European de juniori II de la Ciechanow (Polonia), întrecere care se va desfăşura între 26 aprilie şi 3 mai a.c. În 2013, Dudoglu a cucerit trei titluri europene, iar prezenţa la întrecerea continentală din acest an a obţinut-o în urma rezultatelor de la calificările pentru faza finală a Campionatului Naţional şi la Cupa României, de la Bucureşti, unde a ocupat locul întâi la categoria 48 kg.

„Oficialii Federaţiei Române de Haltere vor ca Georgiana să concureze la Europene la 48 kg. La categoria ei, 44 kg, ar ieşi campioană din primele încercări, dar la 48 kg se va lupta pentru o medalie. Sper totuşi să-i conving pe cei de la Federaţie să o lase la 44 kg. Lotul României pentru Ciechanow e format din nouă sportivi, iar participanţii îşi vor disputa, cu ocazia acestei întreceri, şi prezenţa la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing (China)”, a declarat Angheluş Beşleagă. La Naţionale şi la Cupa României, Dudoglu a reprezentat LPS, iar pe podium (pe locul trei) a mai urcat o constănţeancă, Bianca Dumitrescu (CS Farul), la categoria 44 kg. Alte rezultate: Alexandra Dumitrescu (Farul, 69 kg) - locul 4, Iulia Mocanu (LPS, +69 kg) - locul 4, Florentina Chicioreanu (Farul, 48 kg) - locul 6, Angelica Bornescu (LPS, 53 kg) - locul 8, Ionuţ Constantin (Farul, 62 kg) - locul 8. Lăcrămioara Voicu (LPS, 44 kg) - locul 9. La categoria 69 kg, campionul naţional Marius Bechea a ratat toate cele trei încercări de la smuls, obţinând calificarea la turneul final doar la aruncat.
 
La 15 ani, Iulia are 1,80 m şi 111 kg
 
„Dintre cei cu care am participat, doar Dudoglu şi Bechea s-au încadrat în categoria de vârstă a concursului, 17 ani. Ceilalţi au între 13 şi 15 ani. Iulia Mocanu cel puţin este începătoare, face haltere doar de o lună. Promite însă mult, iar calităţile sale fizice (la 15 ani are 1,80 m înălţime şi 111 kg) o recomandă drept o viitoare performeră. La Bucureşti a evoluat bine. Este un copil cuminte şi ascultător din Măcin. Are toate şansele să ocupe locuri bune. Înainte de haltere, a făcut canotaj. E o sportivă puternică. O voi înscrie în concurs şi la categoriile de vârstă superioare”, a mai spus Angheluş Beşleagă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii