Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi şi Gică Popescu au dat autografe Cadouri de la FC Barcelona pentru copiii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă (galerie foto)

ro

25 Jul, 2013 00:00 3026 Marime text
Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Constanţa a avut ieri oaspeţi de seamă. Alături de Hagi şi Gică Popescu s-a aflat şi responsabilul fan cluburilor echipei catalane din întreaga lume

Asociaţia „Fan Club Barca Bucarest” a fost lansată oficial ieri, la Costineşti, iar ca un preambul al evenimentului o delegaţie formată din reprezentanţi ai fan clubului, ai echipei FC Barcelona şi ai Federaţiei Române de Fotbal, cărora li s-au adăugat Hagi şi Gică Popescu (foşti jucători ai formaţiei spaniole), au împărţit cadouri şi materiale promoţionale copiilor din centrul amplasat în cartierul Coiciu din Constanţa.

Din partea „Fan Club Barca Bucarest” au fost prezenţi preşedintele Ionel Blănculescu (consilier onorific al primului ministru Victor Ponta) şi vicepreşedintele Xavier Marco (om de afaceri spaniol, rezident în România). FC Barcelona a fost reprezentată de Pau Vilanova (membru director al clubului şi responsabil al fan cluburilor la nivel mondial), iar Federaţia Română de Fotbal de secretarul general Bella Kassai. În grupul oaspeţilor s-au mai aflat Gică Hagi şi Gică Popescu, doi foşti jucători ai Barcei, „Baciul” fiind căpitanul echipei din 1997 care a cucerit Cupa Cupelor. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu un cuvânt de bun venit de Petre Dinică, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sub tutela căreia se află Centrul de primire a copilului Constanţa. „Ne bucurăm de prezenţa dumneavoastră. Gică Hagi este un vechi prieten al Direcţiei şi ne-a sprijinit ori de câte ori a avut ocazia”, a spus Petre Dinică, după care le-a făcut oaspeţilor o scurtă descriere a instituţiei de ocrotire a copiilor, invitându-i să viziteze şi câteva camere de la parter. Reprezentanţii Barcelonei au aflat astfel că centrul este structurat pe patru module, copiii ajungând prima dată aici, înainte de a fi mutaţi în alt centru, de a fi încredinţaţi unei familii ori de a fi daţi în grija unui asistent maternal. Centrul are o capacitate de 30 de locuri, însă, în momentul de faţă, adăposteşte aproximativ 50 de copii. „Am dorit să fim alături de sufletul unor copii. Sperăm ca astfel de activităţi să mai fie organizate în România. «Barca Fan Club Bucarest» va avea acelaşi slogan ca FC Barcelona, «Mai mult decât un club». Vrem să alinăm, atât cât putem, suferinţa, să ne implicăm în rezolvarea problemelor sociale, astfel încât bucuria spiritului şi a performanţei pe care FC Barcelona o aduce în România să fie dublată de o astfel de atitudine, care există din belşug la Gică Hagi, la Gică Popescu sau la Pau Vilanova, care coordonează fan cluburile Barcelonei din întrega lume”, a arătat Ionel Blănculescu.

Minge cu semnături, în culorile clubului catalan

A urmat întâlnirea cu copiii, la etaj. Băieţeii şi fetiţele au avut şi un scurt program artistic, interpretând două cântecele şi spunând patru poezioare. După care au dialogat cu oaspeţii, cei care urmăriseră cu emoţia întipărită pe chipuri programul picilor. „Copii, aţi auzit de FC Barcelona?”, i-a întrebat pe micuţi preşedintele „Barca Fan Club Bucarest”. „Daaaaaaaaa!”, a venit răspunsul din zeci de glăscioare cristaline. „Suntem astăzi aici, în primul rând ca să zâmbim împreună şi să ne bucurăm de FC Barcelona. Vă oferim cadouri şi însemne pe care să le purtaţi cu voi şi să vă aduceţi mereu aminte de această zi”, a mai spus Ionel Blănculescu. Oaspeţii i-au înmânat directoarei Centrului de primire, Raluca Branovici, o minge în culorile Barcelonei, cu semnăturile tuturor jucătorilor, iar Hagi şi Gică Popescu au semnat pe spatele pozelor care îi înfăţişau pe ei în tricoul clubului catalan. Toţi copiii au primit autografe, iar Pau Vilanova a împărţit apoi pungi cu cadouri. „E o mare plăcere să ne aflăm aici, alături de doi foşti mari jucători ai Barcei, Hagi şi Gică Popescu, care au scris istorie la clubul nostru, aşa cum a mai făcut-o un român, în anii ’50. Cei doi foşti mari fotbalişti au răspuns cu promptitudine demersului nostru, înţelegând scopul FC Barcelona, acela de a aduce bucurie şi câteva zâmbete în plus în rândul tuturor fanilor noştri”, a declarat Vilanova. „Mulţumiiiiiiiiim!”, s-au bucurat copiii pentru cadourile şi posterele primite.

Când vine Messi în România?

„Mă întorc cu drag în acest cartier. Suntem cu Barcelona, care a ajuns la Constanţa. Am vrut să le creăm acestor copii o zi fericită, de neuitat. M-am simţit bine în mijlocul lor. Sunt exemple ale purităţii şi ale sincerităţii. Sperăm să fie ocrotiţi mereu”, a spus Gică Hagi. „Am venit la acest centru să le oferim o bucurie de o zi copiilor. Micuţii m-au impresionat. Sunt şi eu tată şi ştiu cât de important e să aibă în jurul lor căldura unui cămin. Se pot face multe pentru astfel de copii cu probleme. Vom fi prezenţi la evenimente similare ori de câte ori vom fi solicitaţi. FC Barcelona este mai mult decât un club. Pe lângă partea sportivă, ţine foarte mult la astfel de implicări sociale şi la actele caritabile. Şi Messi are o asemenea fundaţie. De aceea este atât de respectat şi de iubit, pentru că, pe lângă talentul său fotbalistic enorm, vine şi în sprijinul copiilor. Sperăm să avem posibilitatea să-l aducem şi în România”, a arătat şi Gică Popescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii