Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi le-a comunicat jucătorilor FC Viitorul decizia importantă pe care a luat-o (galerie foto)

ro

19 Dec, 2015 00:00 1770 Marime text
FC Viitorul a pierdut ambele meciuri jucate la Ovidiu, la interval de trei zile, cu Steaua, prima partidă în campionat, iar a doua în Cupa României. În ciuda eşecurilor, Hagi s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi.
  
Campioana en-titre a României, Steaua Bucureşti, s-a impus în ambele partide la limită, cu 1-0. FC Viitorul, vicelideră în acest moment în Liga 1, a jucat însă bine şi şi-a creat multe ocazii, lipsindu-i în schimb maturitatea de a tranşa în favoarea ei o partidă contra unui adversar precum Steaua.
 
În confruntarea din sferturile Cupei României, golul campionilor a fost înscris de Stanciu, în minutul 48. În ambele partide, portarul Stelei, Florin Niţă, a avut evoluţii foarte bune, intervenind salutar la multe ocazii periculoase ale Viitorului. În disputa din Cupă, Gică Hagi, managerul echipei constănţene, a mizat pe: Râmniceanu - Benzar, Boli, Mitrea, Cr. Ganea - Achim (74 Coman), Filip, R. Marin - Chiţu, I. Hagi (63 Cernat), Aganovic (63 Nicoliţă). Laurenţiu Reghecampf, principalul Stelei, a mizat pe: Fl. Niţă - Râpă, Varela, Toşca, Guilherme - Muniru (60 Breeveld), L. Filip - Ad. Popa (87 Enceanu), Stanciu, Hamroun (83 Tahar) - Tade.

„Cred că am fost mai buni ca Steaua“

„Sunt mulţumit de ce fotbal am arătat în cele două meciuri. Am avut multe ocazii, păcat că le-am ratat. Cred că am fost mai buni ca Steaua. Ei au însă mai multă experienţă şi au gestionat mai bine momente favorabile, au fost mai inspiraţi. Portarul Niţă şi fundaşii centrali au făcut două meciuri extraordinare, opunându-se la situaţiile noastre. Voiam să ne despărţim pe 2015 de propriul public cu o victorie. Învăţăm însă, încă suntem tineri, în formare şi creştem de la zi la zi. Meritam victoria“, a declarat Hagi.

Au întrecut aşteptările tuturor

„Regele“ spune că, până acum, în acest sezon, evoluţia FC Viitorul a întrecut aşteptările tuturor. „Am jucat foarte bine şi, orice adversar am întâlnit, am dominat, ne-am impus jocul. Dar au fost partide în care am arătat că mai avem mult de muncă: toate trei cu Steaua şi cele în care am fost egalaţi în ultimele minute, pierzând multe puncte importante. Dar echipa arată bine, are un fotbal plăcut ochiului. Nu stăm numai să ne apărăm. Jucăm ofensiv şi vrem să marcăm. Încercăm să căpătăm o mentalitate de învingători şi, odată cu meciurile, va veni şi experienţa. O să devenim mai buni şi, într-o zi, o să batem Steaua. Rămânem concentraţi la ce avem noi de făcut, nu ne interesează ce se întâmplă în curtea altor cluburi“, a mai spus Hagi.

 „Până acolo e drum lung“

 Managerul tehnic al FC Viitorul a confirmat că a avut discuţii cu echipa rusă Rubin Kazan, care l-ar fi vrut antrenor, însă Hagi va continua la Viitorul. „Am decis să rămân la echipă. Le-am comunicat jucătorilor decizia mea înainte de meciul din Cupă cu Steaua. Rămân cu ei să ne continuăm treaba. Când munceşti bine, ofertele vin, atât la jucători, cât şi la antrenori. Cu toţii muncim să ne cream o cotă, iar piaţa să ne caute apoi. Rămân până la vară şi după, probabil. Depinde de anumite lucruri. Am mult de muncă, atât tehnic, cât şi administrativ. Sperăm să fim mai buni în fiecare zi, din toate punctele de vedere. Suntem un club mic, nu avem presiune, cu toate că eu am pus-o, spunând că ne batem la campionat. Dar până acolo e drum lung. Vom vedea în această iarnă ce veniri şi ce plecări vor fi la nivelul lotului de jucători“, a mai spus Hagi.

„Nu ne-am făcut de râs“

Întrebat dacă faptul că antrenorul a spus clar că FC Viitorul vrea să câştige campionatul nu a dăunat apoi echipei, portarul Victor Râmniceanu a declarat: „Cum nu ne-au ieşit rezultatele? Eu zic că nu ne-am făcut de râs. Să nu uităm totuşi că Steaua e Steaua, cea mai bună echipă din România. Ne-am ridicat la nivelul lor şi poate ne-am prezentat chiar şi mai bine. Mai avem de muncit însă pentru a ne bate la titlu“.

Premii pentru Samara, Halep şi Tecău

Înainte de al doilea meci dintre FC Viitorul şi Steaua, Hagi i-a premiat pe cei mai de succes sportivi constănţeni ai anului 2015, campioana europeană la tenis de masă (Eliza Samara), a doua jucătoare a lumii la tenis de câmp (Simona Halep) şi câştigătorul Turneului Campionilor în proba de dublu masculin la tenis de câmp, câştigător de la Wimbledon şi ocupantul primei poziţii în clasamentul mondial (Horia Tecău). Toţi trei au primit câte un tricou al Viitorului inscripţionat cu numele lor şi cu numărul 1 şi câte o plachetă. Pe fiecare dintre acestea din urmă era înscris textul: „Sincere felicitări din partea Academiei Hagi pentru rezultatele excelente realizate în anul 2015! Prin performanţele atinse în carieră, ne-aţi demonstrat că nu există bariere pentru a pătrunde şi a te menţine în elita mondială!“.
 
Dacă Simona Halep şi Eliza Samara au putut fi prezente, Horia Tecău (aflat în pregătire în Statele Unite) a fost reprezentat de tatăl său, Romeo Tecău. Simona Halep a spus că, deşi e stelistă, acum a ţinut cu FC Viitorul.
 
Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii