Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GT & Prototype Challenge Pilotul constănțean Alex Cascatău revine pe circuit la Zolder. Averse cu noroc la Spa-Francorchamps (galerie foto)

ro

15 Jul, 2021 00:00 2515 Marime text
 
 
  • Sâmbătă și duminică, se dispută cursa de la Zolder, a treia etapă din sezonul 2021 a GT & Prototype Challenge.
  • La start se va alinia și pilotul constănțean Alex Cascatău, component al echipei Baticonsult Racing.
  • În prima rundă, la Hockenheim, formația lui Alex și a coechipierului său, Alain Berg, s-a confruntat cu probleme tehnice importante.
 
Pilotul constănțean Alex Cascatău și coechipierul său din echipa Baticonsult Racing, luxemburghezul Alain Berg, revin în întrecere în competitiva serie olandeză GT & Prototype Challenge, cu ocazia etapei a treia a actualei stagiuni, găzduită de circuitul Zolder, în Belgia.
 
Cascatău și Berg sunt la prima apariție competițională după problemele tehnice cu care s-a confruntat echipa lor în prima etapă, la Hockenheim, în Germania, care le-au împiedicat celor doi evoluția la runda secundă, de la Spa-Francorchamps. Spre norocul lor însă, această rundă nu a mai avut loc, din pricina unor condiții meteo potrivnice, astfel că adversarii lor nu și-au mărit zestrea de puncte. „Constănțeanul Alex Cascatău va concura din nou la bordul Normei M20 FC a echipei Baticonsult Racing la finele acestei săptămâni (n.r. sâmbătă și duminică), în Belgia. Cascatău îl va avea alături pe luxemburghezul Alain Berg, iar cei doi vizează victoriile pe un circuit pe care românul a avut succes în sezoanele anterioare“, se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.

 
Început dificil de sezon 2021

 
Potrivit sursei citate, traseul cu o lungime de patru kilometri este localizat la doar o oră de capitala Bruxelles și a fost scena unei performanțe marcante din cariera lui Alex, care a terminat pe poziția a treia la categoria CN în prestigioasa cursă de 24 de ore ce are loc anual la Zolder. „De la acea performanță înregistrată în urmă cu doi ani, Cascatău și-a trecut în cont titlul la categoria CN în GT & Prototype Challenge pilotând tot un prototip Norma M20 FC, dar începutul sezonului 2021 a fost foarte dificil pentru întreaga formație Baticonsult Racing care a pornit la drum cu dorința de a își apăra titlul“, conform comunicatului.

 
Ploaia a reușit să disloce o parte a celebrului circuit!

 
În runda de debut a sezonului, la Hockenheim, în Germania, un accident serios suferit în prima manșă de pilotul luxemburghez a scos din joc echipajul Baticonsult Racing, aceasta după ce echipa suferise pierderea unui motor în testele de dinainte de startul sezonului.
 
„Aruncați la coada clasamentului unei clase CN foarte competitive, în care se luptau cu modelele Norma turbo ale Deldiche Racing, Alex și Alain aveau nevoie de puțin noroc pentru a rămâne în lupta pentru titlu. Norocul s-a materializat sub forma unor averse torențiale, care au inundat circuitul Spa-Francorchamps chiar în weekend-ul în care circuitul belgian ar fi trebuit să găzduiască etapa a doua a GT & Prototype Challenge - etapă de la care Baticonsult Racing absenta, în urma problemelor de la Hockenheim. Ploaia a fost atât de puternică, încât oficialii au fost împinși să anuleze ambele curse programate pentru acel sfârșit de săptămână, în care ploaia a reușit să disloce o parte a celebrului circuit din Ardeni“, se precizează în comunicat.

 
În prezent, Baticonsult Racing e pe locul trei

 
Trecând peste problemele tehnice, Alex Cascatău și Alain Berg abordează cursa de la Zolder cu optimism, fiind pregătiți să înceapă urcușul în clasament.
 
„La mai bine de o lună de la etapa anulată de la Spa, echipa se va prezenta la start cu un motor de doi litri aspirat nou, mașina fiind și ea reconstruită și gata de start. În prezent, Baticonsult Racing se află pe poziția a treia la categoria CN, cu doar 17 puncte, față de 44 de puncte câte au strâns liderii Steve van Bellingen și Tim Joosen. Pe poziția secundă se află un alt pilot al Deldiche Racing, Tom Boonen. Ambele echipaje de la vârful clasei CN vor fi prezente la Zolder, dar și echipajul al treilea al Deldiche Racing, format din Thomas Piessens și veteranul Luc de Cock. În plus, categoria va fi întregită de o a cincea Norma M20 FC, adusă de către Norma Benelux“, potrivit comunicatului.

 
„Sunt recunoscător echipei“

 
„Sunt foarte bucuros să pot reveni în GT & Prototype Challenge alături de Baticonsult Racing și de coechipierul Alain Berg. Sunt recunoscător echipei pentru munca fantastică pe care a depus-o în ultima perioadă, pentru a ne oferi o mașină cât mai bună, mai ales că găsirea unui motor nou nu a fost o sarcină ușoară. Zolder este un circuit pe care am performat în trecut, dar prezența celorlalte patru modele Norma nu va face decât ca lucrurile să fie cu atât mai interesante în acest weekend, mai ales că aceasta este pista lor de casă, unde au testat foarte mult. Sper sa revenim cu un ritm bun și să reluăm seria succeselor de anul trecut”, a declarat Alex Cascatău.

 
Ținta, pe cele 23 de puncte

 
În condițiile în care pe grilă vor mai fi alte 32 de modele împărțite în celelalte clase de sub umbrela GT & Prototype Challenge, notabilă fiind prezența a nu mai puțin de patru modele de GT3 (trei BMW-uri Z4 și un Nissan GT-R) și, în fine, prototipul Ginetta G57, care a fost foarte rapid la Hockenheim, se apreciază că un rezultat bun nu va fi ușor de obținut, „dar ținta este pusă pe cele 23 de puncte oferite învingătorilor, în ambele curse de o oră + un tur ce vor avea loc pe 17, respectiv 18 iulie“.

 
Calificările vor dura doar 20 de minute

 
Prima întrecere a fost programată sâmbătă, 17 iulie, de la ora României, 11.50, fiind urmată, duminică, de la 16.40, de cursa a doua. „Înainte de toate acestea are loc unica sesiune de calificări a weekend-ului, care este programată vineri, 16 iulie, la ora 15.15. Calificările vor dura doar 20 de minute, cele mai bune două tururi înregistrate de fiecare mașină contând pentru poziția pe grilă în prima și, respectiv, a doua cursă“, se mai precizează în comunicat.
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu Alex Cascatău. Credit foto: Rob Blank
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Pilotul constănțean Alex Cascatău nu va concura la etapa de la Spa-Francorchamps din GT & Prototype Challenge
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii