Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gratuități pentru unele categorii de participanți la Campionatul European de Fotbal 2020

ro

10 Jun, 2021 01:55 2570 Marime text
  • În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 583/9.VI.2021 a fost publicată Ordonanța de Urgență numărul 45 privind acordarea unor gratuități anumitor categorii de participanți la Campionatul European de Fotbal 2020.
 
Conform actului normativ în cauză semnat de primul ministru Florin-Vasile Cîțu, si contrasemnat de viceprim-ministru-Ilie-Dan Barna viceprim-ministru-Kelemen Hunor, ministrul transporturilor și infrastructurii-Cătălin Drulă, ministrul tineretului și sportului-Carol-Eduard Novák, ministrul finanțelor-Alexandru Nazare, se acordă titluri de călătorie gratuite la transportul cu metroul, precum și pe linia de cale ferată București-Otopeni

- pentru deținătorii de bilete la meciurile din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 valabile în ziua meciului și în ziua următoare, până la ora 23,59
- și pentru personalul acreditat UEFA-voluntari și massmedia, pe toată perioada desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, la București, respectiv în perioada 10-29 iunie 2021.
 
Operatorii de transport feroviar de călători și cu metroul eliberează titlurile de călătorie pe baza biletului de acces la meciurile din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, respectiv pe baza legitimației oficiale pentru personalul acreditat UEFA-voluntari și mass-media.
 
Decontarea contravalorii titlurilor de călătorie prevăzute la art. 1 se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu încadrare în bugetul aprobat, de la capitolul 68.01 „Asigurări și asistență socială”, titlul 57 „Asistență socială”, prin transfer către operatorii de transport feroviar și cel de transport cu metroul, în baza deconturilor asumate pe propria răspundere de către aceștia.
 
Modelul decontului pentru titlurile de călătorie emise este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență.
 
Operatorii de transport feroviar și operatorul de transport cu metroul vor transmite documentația necesară în vederea decontării contravalorii titlurilor de călătorie către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii până la data de 25 iulie 2021.
 
Operatorii de transport feroviar și operatorul de transport cu metroul răspund de păstrarea deconturilor și a documentelor primare în baza cărora s-au întocmit deconturile, conform prevederilor Legii contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
Sursa foto:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii