Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GPS-ul buclucaş Doi olandezi, în pielea goală pe teren la meciul Tomitanii - ASRV Ascrum! (galerie foto)

ro

09 Apr, 2016 00:00 3214 Marime text
O delegaţie a clubului olandez de rugby ASRV Ascrum a sosit ieri la Constanţa, pentru două meciuri amicale, pe stadionul „Mihai Naca”, în compania formaţiei Under-20 a clubului Tomitanii şi a echipei de old-boys Rechinii Constanţa.
 

Grupul olandez a fost compus din trei echipe, cea de seniori (care joacă în prima ligă olandeză şi care s-a duelat cu Tomitanii), cea de tineret şi cea de veterani. Apariţia batavilor pe arena din Constanţa a făcut senzaţie. Plini de naturaleţe şi dezinhibaţi, o parte dintre oaspeţi au purtat ţinute fistichii şi diverse accesorii hazlii. Unul a avut faţa acoperită de o mască, altul şi-a agăţat pe piept un scut, în vreme ce unii şi-au scris pe sacouri, cu sprayuri colorate, numerele de joc. Un alt olandez avea haina tăiată la spate până sus. Unii dintre oaspeţi au dansat în ritmul muzicii de la staţia de amplificare a stadionului. Oaspeţii s-au simţit foarte bine, savurând şi gustând din plin periplul de la Constanţa.

În loc de Constanţa, au ajuns la Ovidiu!

Primul meci trebuia să înceapă la ora 14.00, dar arbitrul Eduard Ploţchi a fluierat startul cu o întârziere de oră, întrucât olandezii au întârziat pe drum, ei venind de la Bucureşti. Explicaţia: pe GPS a fost fixată adresa „strada Primăverii numărul 2“, care este adresa stadionului „Mihai Naca“, numai că, în loc de Constanţa, grupul olandez a ajuns la Ovidiu, oraş care are şi el o stradă Primăverii numărul 2! La prima partidă, Eduard Ploţchi a fost asistat de Remus Apostol şi Cătălin Dumitrescu, în vreme ce la confruntarea a doua, cea de old-boys, a arbitrat Marius Grigore, ajutat la linii de Ionuţ Damaschin şi Vlad Carp.

„S-au aruncat în grămezi şi au venit la suport”

Cât timp s-a disputat meciul dintre Tomitanii U-20 şi seniorii lui ASRV Ascrum (echipă din Amsterdam, nou-promovată în prima ligă olandeză de rugby), restul grupului batav a urcat în tribună, de unde a făcut în continuare atmosferă. Mai mult, în prima repriză, în minutul 15, la scorul de 7-7, doi dintre olandezi au coborât din tribună şi au intrat pe teren în pielea goală! Unul dintre cei doi era cel cu masca de monstru! Cei doi „intruşi“ au stat cam un minut pe teren, făcându-şi „numărul”. „Au alergat până la centru, au participat la acţiuni, au cerut pasă, s-au aruncat în grămezi, au venit bine de tot la suport. A fost un moment inedit şi haios, gustat de public“, a râs cu gura până la urechi unul dintre martorii oculari.

Tomitanii au înscris opt eseuri

Multiplă campioană naţională de juniori, echipa Tomitanii s-a impus cu 48-19 (19-7), după ce olandezii au condus cu 7-0. Pentru constănţeni au marcat Cosmin Pântea (două eseuri), Andrei Creţu, Mihai Lămboiu, Enghin Sali, Damian Strătilă, Adrian Părăleşte, Bogdan Necoară (câte un eseu) şi Tiberiu Oţelea (patru transformări). Olandezii au punctat din trei eseuri şi două transformări. „15“-le de start al Tomitanilor (antrenori, Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca) a fost: Mircea Militaru, Adrian Dina, Andrei Creţu, Enghin Sali, Alexandru Rusu, Alexandru Alexe, Teodor Andrei, Cristian Strătilă, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Adrian Părăleşte, Bogdan Necoară, Mihai Lămboiu, Cosmin Pântea şi Adrian Negoiţă. Rezerve au fost Liviu Colceru, Robert Băbănău, Mihai Tăbuş, George Petiu, Andrei Ilie, Marian Drăguţ, Elvin Isleam, Valeriu Mechenici, Cătălin Mişcoci şi Alexandru Badea.

Şapte transferuri

Înainte de startul partidei, Tomitanii şi-au prezentat noul echipament, în care vor juca în sezonul 2016. Rugbyştii Creţu, Rusu, Pântea, Ilie, Badea, Cristian Lolea şi Mircea Mavrodin sunt noi la echipă, jucând ultima data la echipa CSO Pantelimon, care s-a desfiinţat. „Disputa cu olandezii a fost un test util pentru noi, în perspectiva primului meci oficial din acest an, cel cu Steaua Bucureşti, din campionat, care se va disputa la Constanţa pe 17 aprilie. Evoluţia noastră din partida de azi (n.r. ieri) a fost una dătătoare de speranţe pentru confruntarea cu Steaua, care e liderul clasamentului. Am început mai greu, dar apoi am preluat iniţiativa şi până la final nu au mai fost probleme”, a declarat Cristian Cojocaru. Constanţa a câştigat apoi şi duelul de la old-boys, Rechinii învingând la diferenţă mică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii