Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Golgheterul FC Viitorul din Europa League Denis Drăguş se gândeşte cu optimism la depăşirea grupei la Euro

ro

13 Jun, 2019 00:00 2738 Marime text
În lotul final al României pentru Campionatul European Under-21, care se va desfăşura, de săptămâna viitoare, în Italia şi San Marino, din cei 23 de jucători convocaţi, nu mai puţin de 11 sunt crescuţi la Academia „Gheorghe Hagi“!
 
De altfel, FC Viitorul este clubul cel mai bine reprezentat din Liga 1, având cinci jucători la turneul final (Ianis Hagi, Virgil Ghiţă, Radu Boboc, Andrei Ciobanu şi Denis Drăguş). Ceilalţi şase jucători crescuţi şi formaţi la Academia Gheorghe Hagi sunt: Tudor Băluţă, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea şi Cătălin Căbuz. La doar 19 ani, Denis Drăguş are cifre excelente, indiferent de competiţia în care a evoluat. A fost golgheterul Viitorului în sezonul trecut de Europa League, a marcat şapte goluri a oferit patru pase decisive în Liga 1 (în 31 meciuri) şi a debutat atât pentru Naţionala de tineret, cât şi pentru cea de seniori a României.

„Am făcut istorie“

„Sunt mulţumit pentru reuşitele mele din sezonul trecut, ţinând cont că e primul al meu ca titular. Cred că puteam să am însă cifre şi mai bune, având în vedere că am avut foarte multe şanse să înscriu. Per total, e bine că echipa şi-a realizat obiectivele, câştigarea Cupei României şi accederea în Europa League, pe care am realizat-o atât în urma clasării în campionat (locul trei), cât şi prin Cupă. Mă bucur că am avut şansa să facem istorie, cucerind prima Cupă pentru Viitorul, chiar când clubul împlineşte zece ani. A fost un moment extraordinar“, a punctat jucătorul FC Viitorul.

Vor să obţină cât mai mult din fiecare partidă

La Euro, Denis Drăguş speră să obţină alte rezultate notabile. „Vrem să obţinem cât mai mult din fiecare meci. Întâlnim adversari dificili, dar, dacă debutăm cu un rezultat pozitiv, sunt şanse mari să ne realizăm unul dintre obiective, depăşirea grupei. Contează că suntem mulţi băieţi de la Viitorul sau formaţi de Viitorul. Relaţiile de joc sunt deja stabilite şi ne e mult mai uşor să ne înţelegem pe teren. Cu multă ambiţie şi cu determinare putem reuşi. Cum am câştigat şi cu Portugalia şi în alte meciuri din grupa preliminară, la fel putem învinge şi la Euro. Nu mă gândesc acum la eventuale oferte de transfer, avem un turneu final de jucat şi mă concentrez pe ce avem de făcut acolo. Apoi voi vedea ce va fi. Cât timp îţi faci treaba foarte bine, e normal să existe interes pentru tine, dar vom vedea după Campionatul European. Va fi o concurenţă foarte mare şi îmi doresc în primul rând să joc şi să-mi ajut echipa“, a declarat Denis Drăguş, folosit vârf sau aripă stânga.
 
România U-21 va debuta la Campionatul European pe 18 iunie, împotriva Croaţiei, pentru ca apoi să întâlnească în grupă Anglia (pe 21 iunie) şi Franţa (pe 24 iunie). 

Andrei Ciobanu, cel mai bun sezon din carieră

Mijlocaşul de bandă al Viitorului Andrei Ciobanu (21 ani) a reuşit cel mai bun sezon din carieră. A evoluat în 23 de partide în Liga 1, a marcat atât în campionat, cât şi în Cupa României, a oferit trei pase decisive, a câştigat Cupa României şi a contribuit la calificarea Naţionalei U-21 la Campionatul European. „A fost un sezon foarte bun atât pentru echipă, cât şi pentru mine. Am disputat cele mai multe meciuri de când am fost promovat la seniori, ceea ce mă bucură foarte mult. În stagiunea viitoare, sper să am cât mai multe apariţii. Mă bucur când îmi ajur echipa ori cu goluri, ori cu pase decisive. Sper ca în ediţia 2019/2020 să fie şi mai bine“, a precizat Ciobanu. 

Toate echipele au şansa de a depăşi grupa 

Tânărul fotbalist al echipei lui Gică Hagi are speranţe la Euro, bazându-se şi pe rezultatele obţinute în preliminarii. „La Campionatul European vrem să începem cu dreptul şi să facem rezultate bune. Ne dorim să trecem de grupe. Avem speranţe, după ce am dovedit şi în calificări că suntem un grup puternic. E important că în lot suntem mulţi actuali sau foşti fotbalişti de la Viitorul. Toţi colegii au însă caractere frumoase şi am alcătuit un grup deosebit. Cu siguranţă, rezultatele vor veni. Toate echipele din grupă au şanse de a merge mai departe“, a precizat Andrei Ciobanu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Virgil Ghiţă, de la FC Viitorul, împlineşte 21 de ani Jucătorul finalei Cupei României speră să facă o figură frumoasă şi la Euro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii