Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Golgeterul all-time al FC Farul Marin Tufan va da lovitura de start la meciul SSC Farul - Avântul Comana

ro

24 Aug, 2016 00:00 7329 Marime text

 
Suporter Spirit Club Farul Constanţa, echipa de fotbal înfiinţată în această vară de fanii FC Farul şi care evoluează în Liga a IV-a, îşi desfăşoară activitatea sub sloganul „Împreună ducem mai departe spiritul farist!”. În acest sens, fanii acordă respectul cuvenit şi fostelor glorii ale FC Farul.
 
„Principiul de bază al noului club are la bază respectarea valorilor alb-albastre, a foştilor jucători! Fără să ne respectăm trecutul, nu putem avea viitor! Vrem ca la toate meciurile disputate să oferim posibilitatea fostelor glorii să dea lovitura de începere!“, a anunţat Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean. Primul meci pe teren propriu al SSC Farul din acest campionat, contra echipei Avântul Comana, se dispută  marţi, 30 august, de la ora 18.00, pe terenul ITC din Complexul Sportiv Badea Cârţan, iar lovitura de start va fi dată de Marin Tufan (golgheterul all-time al FC Farul, cu 62 de reuşite).

Nume marcant în istoria Farului

Fanii ar fi vrut să respecte o ordine simbolică a unei echipe de fotbal şi să înceapă cu portarul, în acest sens luându-se legătura cu Dan Ştefănescu (fost mare goal-keeper al „marinarilor, care a jucat la Farul între 1967 şi 1980, în multe meciuri purtând şi banderola de căpitan). „Ne-ar bucura nespus de mult ca la primul meci din istoria noului Farul de pe teren propriu să daţi lovitura de începere. Dan Ştefănescu reprezintă un nume marcant în istoria Farului şi vrem ca la primul meci disputat «acasă», să fiţi cel care deschide noul drum“, a fost invitaţia adresată de suporteri, prin vocea lui Sorin Mihăilescu.

„Vestea îmi produce o mare bucurie şi mă onorează”

Dan Ştefănescu locuieşte în Bucureşti şi s-a arătat onorat, însă a spus că nu poate veni la Constanţa pentru meciul de marţi. „Vestea primită îmi produce o mare bucurie şi mă onorează. Însă, cu mare părere de rău, nu pot ajunge la Constanţa la meciul de pe 30 august. Mâine (n.r. astăzi), plec în Grecia, pentru mai multe zile. Dar, cu prima ocazie, vin să dau lovitura de începere cu cea mai mare plăcere, cu atât mai mult cu cât nu am mai ajuns la Constanţa de aproape doi ani“, a spus Dan Ştefănescu.

Toate fostele glorii sunt invitate

În aceste condiţii, fanii l-au invitat pe Marin Tufan să dea lovitura de începere la primul meci de acasă. Suporterii pregătesc în amănunt disputa cu Avântul Comana. „N-am vrea să omitem, neintenţionat, să invităm vreo fostă glorie a FC Farul, de aceea îi chemăm pe absolut toţi la meci, pe terenul ITC. Se va amenaja un sector special în tribună. Iar după acest meci, vom începe să le facem foştilor jucători de legendă ai FC Farul cardurile azzuro, prin intermediul cărora vor beneficia de o serie de facilităţi”, a mai spus Sorin Mihăilescu.  

Două noi transferuri

În următoarea perioadă, SSC Farul va susţine trei meciuri în şapte zile, programul fiind: cu CFR Constanţa (în deplasare), sâmbătă, 27 august, de la ora 12.00; cu Avântul Comana (pe teren propriu), marţi, 30 august, de la ora 18.00; cu Portul Constanţa (în deplasare), sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 17.00. Fanii speră ca în cel mai scurt timp să fie pusă în funcţiune pe terenul ITC şi o instalaţie de nocturnă! De asemenea, ieri s-au anunţat două noi transferuri, mijlocaşii Vasile Şicu şi Enghin Amet.  

Veste bună de la Judecătorie

Judecătoria Constanţa a admis, luni, cererea formulată de Asociaţia Suporter Spirit Club Farul Constanţa privind acordarea personalităţii juridice. Magistraţii au dispus înscrierea ASSC Farul Constanţa în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Constanţa. Cu drept de apel în cinci zile de la data comunicării, ce se depune la Judecătoria Constanţa.

Citește și Poveşti şi dezvăluiri ale golgeterului all-time al „marinarilor” Marin Tufan a înscris şase goluri în meciul care l-a adus la Farul

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii