Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gladiatorii, în NBA BC Athletic Constanţa, în Air Canada Center din Toronto, la meciul dintre Toronto Raptors şi Denver Nuggets (galerie foto)

ro

03 Apr, 2018 00:00 1495 Marime text
Tricoul echipei masculine de baschet Athletic Constanţa a ajuns şi în Canada, în cadrul campaniei „Athletic în lume“, care duce numele şi imaginea formaţiei „Gladiatorilor“ din Tomis în diverse puncte cunoscute sau de atracţie turistică de pe glob.
 
Ultima destinaţie a fost Air Canada Center, din Toronto (Canada), acolo unde s-a jucat meciul din NBA Denver Nuggets - Toronto Raptors 110-114. Aşa cum au făcut de multe ori până acum, după ce au primit pozele de la faţa locului, de la prieteni ai clubului, cei de la Athletic le-au postat pe pagina de Facebook, însoţite de o scurtă prezentare.
 
„Full house la Air Canada Center acolo unde Gladiatorii Athletic au fost prezenţi în arenă la meciul dintre Denver Nuggets şi Toronto Raptors, într-o metropolă unde s-a şi jucat primul meci oficial din NBA, la Maple Leaf Gardens, atunci când New York Knickerbockers învingea Huskies cu 68-66. Echipa din Toronto și-a ales identitatea Raptors după succesul filmului Jurassic Park din anii '90 în urma unui sondaj public din care mai făceau parte variantele Beavers, Bobcats, Dragons, Grizzlies, Hogs, Scorpions, T-Rex, Tarantulas, Terriers sau Towers (următorul în preferințele celor din Toronto). Toronto este și rămâne o amprentă emblematică pentru NBA cu jucători de legendă precum DeMar DeRozan, Vince Carter, Tracy McGrady, Chris Bosh, Hakeem Olajuwon sau cel mai scund jucător din istoria NBA Muggsy Bogues (1.60m). Între 1995 și 1999, echipa a jucat pe arena SkyDome, redenumită în 2005, Rogers Centre, iar din 1999 echipa joacă meciurile de acasă pe arena Air Canada Centre, arenă care a oferit un baschet spectacol cu cei de la Raptors reușind o victorie în fața celor de la Denver Nuggets, 114-110. Raptors se bucură de un sprijin foarte mare al publicului prin prisma rezultatelor și meciurilor foarte bune prestate în sezoanele recente, asistența fiind una care umple arena până la refuz dar se bucură și de aportul celebrităților, artistul cu origini canadiene Drake fiind și ambasadorul global al echipei“, se arată printre altele în prezentare.
 
Într-un alt meci din faza semifinală a Ligii 1, BC Athletic a jucat în deplasare cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti, formaţie care în sezonul precedent a fost în turneul final pentru promovarea în Liga Națională. Meci greu aşadar, care le-a revenit gazdelor, cu 82-72, după ce, la pauză, scorul era egal, 40-40. În etapa viitoare, BC Athletic joacă tot în deplasare, vineri, 6 aprilie, cu CSM Mediaş.
 
Sursa foto: Dana & Paul Bartlett
 
Citeşte şi:
 
BC Athletic Constanţa în lume. De la Cetatea Aiudului la Sagrada Familia Gladiatorii din Tomis, la porţile Colosseum-ului (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii