Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gladiatorii din Tomis, învinşi Ce a făcut diferenţa în duelul dintre BC Athletic Constanţa şi CSM Phoenix Galaţi

ro

11 Feb, 2019 00:00 988 Marime text
Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a pierdut meciul de pe teren propriu cu CSM Phoenix Galaţi, contând pentru etapa a patra a Grupei Galbene din Liga Naţională, iar cei din tabăra Gladiatorilor din Tomis convin că diferenţa a fost făcută de eficienţa oaspeţilor.
 
Phoenix Galaţi s-a impus cu 79-62, conducând şi la pauză (39-27). În ciuda faptului că a câştigat două sferturi, primul şi cel de-al treilea (15-10, 22-13), BC Athletic s-a recunoscut învinsă, oaspeţii adjudecându-şi la diferenţă mai mare sferturile doi şi patru (29-12, 27-13). În sfertul trei, Gladiatorii s-au apropiat la trei puncte de adversari. „Apoi, cred că am căzut puţin şi fizic. Ritmul cu două meciuri pe săptămână s-a văzut la noi. A fost o săptămână grea. Bine, nu avem nicio scuză, dar am avut câţiva accidentaţi, pe care abia am reuşit să-i recuperăm pentru meci. Sunt mulţumit de două sferturi, primul şi al treilea. În schimb, în sfertul patru s-a văzut oboseala şi plusul de experienţă al adversarilor. Au prins o zi bună de «afară», noi în schimb am avut o zi execrabilă de la trei puncte. Am marcat ceva, dar nu ne-am comparat cu ei. Cred că acolo s-a făcut diferenţa. Mergem însă mai departe. Proiectul nostru se bazează mult pe tineri. Astăzi (n.r. sâmbătă) au jucat, s-au ridicat la nivelul adversarilor cât au putut. Sper ca de aici înainte să creştem de la meci la meci“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul principal al BC Athletic.
 

„Am ratat foarte mult“

 
Autor a zece puncte în disputa cu echipa gălăţeană, Dani Mâinea a subliniat şi el ziua bună pe care au avut-o adversarii în ce priveşte aruncările de la distanţă şi semidistanţă. „Am mers pe premisa că trebuie să fim foarte concentraţi şi să câştigăm, dar nu am reuşit victoria. Nu prea ne-au intrat coşurile, am ratat foarte mult. Pe când lor, şi de la semidistanţă, şi de la trei puncte, le-au intrat cam toate aruncările. Aceasta a fost diferenţa dintre cele două echipe. Probabil că dacă, până în sfertul al treilea, ne intrau măcar jumătate din ce am ratat, eram acolo cu ei. Am încercat să jucăm cât mai agresiv şi să câştigăm mingile. Erau importante per final şi trebuia să le câştigăm. Ne confruntăm cu adversari foarte puternici. E alt nivel, se fluieră diferit faţă de cum am fost noi obişnuiţi noi până acum. Trebuie să ne adaptăm“, a precizat baschetbalistul de la BC Athletic.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment BC Athletic Constanța a câștigat două sferturi, dar a cedat în partida cu CSM Phoenix Galați (galerie foto)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii