Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnaste constănțene, pe podium în Belgia, la Flanders International Team Challenge

ro

30 Jun, 2021 00:00 3470 Marime text
 

 
  • Junioarele din România, născute în 2008, au fost mezinele întrecerii pe echipe, câștigate de reprezentantele Italiei.
 
La competiția de gimnastică Flanders International Team Challenge, desfășurată în Belgia, la Gent, au participat și gimnaste din România, cinci dintre ele fiind din Constanța.
 
Este vorba de Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Gabriela Vișovan, Valentina Miruna Botez (care au concurat la junioare), Mara Ceplinchi și Maria Holbură (care au evoluat în concursul senioarelor). Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Gabriela Vișovan, Mara Ceplinchi și Maria Holbură reprezintă CS Farul Constanța, iar Valentina Miruna Botez – CSS1 Constanța.
 
„La prima competiție internațională la care au participat, Ella Milena Oprea Crețu, Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Gabriela Vișovan, Adina Timea Crișan și Valentina Miruna Botez au câștigat medalia de bronz la echipe și s-au calificat în toate cele 4 finale pe aparate. Junioarele din România, născute în 2008, au fost mezinele întrecerii câștigate de reprezentantele Italiei“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Gimnastică.
 
În finalele pe aparate, reprezentantele litoralului s-au clasat astfel: Valentina Miruna Botez - locul 5 la sol și 6 la bârnă, Gabriela Vișovan - locul 8 la sărituri, iar Alexia Vănoagă - locul 7 la sol și 8 la paralele. În competiția senioarelor, în finala de la sol, Maria Ceplinschi a câștigat medalia de argint, fiind foarte aproape de aur, pe care l-a ratat pentru o diferență infimă, 0.025 puncte!  Echipa României de senioare (Maria Ceplinschi, Antonia Duță și Maria Holbură) s-a clasat pe locul 8.
 
Atât gimnastele junioare, cât și Mara Ceplinschi fac parte din proiectul „Țară, țară, vrem campioane!”, susținut financiar de OMV Petrom și coordonat de antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu, prin Fundația Casa Campionilor.

Din colectivul tehnic al lotului României care a participat în Belgia au făcut parte și antrenorii constănțeni Carmen Traicu (de la CS Farul), și Cătălin Meran (de la CSS1). Carmen Traicu este antrenoarea de la club a gimnastelor  Alexia Gabriela Vănoagă, Bianca Gabriela Vișovan și Mara Ceplinschi, iar Cătălin Meran, Sorin Bechir și Ciprian Crețu o pregătesc pe Valentina Miruna Botez.    
 
Fiică de luptător, Maria Holbură (sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo) a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la concurs. Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
 
Citește și:
 
Constanţa, locul întâi pe echipe la Campionatul Naţional de gimnastică
 
Gimnastă la CS Farul Constanţa
Mara Ceplinschi, finalistă la Europene. Prima ei participare la senioare la un asemenea nivel!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii