Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastă la CS Farul Constanţa Mara Ceplinschi, finalistă la Europene. Prima ei participare la senioare la un asemenea nivel!

ro

29 Apr, 2021 00:00 6140 Marime text
  • Finala de la sol i-a revenit Jessicăi Gadirova (Marea Britanie), gimnastă care a fost urmată pe podium de Angelina Melnikova (Rusia) şi de Vanessa Ferrari (Italia).
  • Mara Ceplinschi este prima gimnastă pregătită în cadrul programului „Tară, țară vrem campioane!“ care debutează la un nivel înalt.
  • Anul trecut, la Campionatul European de junioare din Turcia, gimnasta constănţeană a obţinut trei medalii.
 
Singura gimnastă de la Constanţa participantă la Campionatul European de seniori de la Basel (Elveţia), Mara Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, a reuşit să se califice în finala de la sol, ocupând locul cinci.
 
Autoare a unei evoluţii deosebite, anul trecut, la Campionatul European de junioare, de la Mersin (Turcia), întrecere la care a cucerit trei medalii (aur cu echipa şi argint la individual compus şi la sol), Mara Ceplinschi a trecut din acest an la senioare, iar debutul la această categorie de vârstă, la prima ei competiţie majoră de senioare, întrecerea continentală din Elveţia, este unul dătător de speranţe. „Mara este prima gimnastă pregătită în cadrul programului «Tară, țară vrem campioane!» care debutează la un nivel înalt. Se antrenează în cadrul Centrului Olimpic de la Deva, sub coordonarea antrenorului Lucian Sandu. Felicitări, Mara! Mult succes pe mai departe!”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.
 

Era prima rezervă la sol

 
Finala de la sol i-a revenit Jessicăi Gadirova (Marea Britanie, cu 13.966), gimnastă care a fost urmată pe podium de Angelina Melnikova (Rusia, 13.900) şi de Vanessa Ferrari (Italia, 13.600). Iniţial, Mara Ceplinschi era prima rezervă de la sol, însă, în urma retragerii din concurs a Larisei Iordache (din pricina problemelor medicale), constănţeanca a avansat în finală, unde, în urma evoluţiei, a ocupat locul cinci.
 
„La Basel, Mara a fost însoțită de antrenorul Lucian Sandu și, după ce a trecut de emoțiile debutului în calificări, a concurat în finala de la sol. Pentru evoluția sa din ultimul act, Mara a primit 12.966, cu 0.3 puncte mai puțin decât în calificări, punctaj cu care s-a clasat pe locul al 5-lea. Maria Ceplinschi este legitimată la CS Farul Constanța, fiind antrenată la club de Carmen Traicu. Ea face parte din programul «Țară, țară, vrem campioane!», inițiat de antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang și sponsorizat de OMV Petrom”, se arată pe site-ul oficial al FRG.
 

În topul FRG pe 2020

 
În 2020, Federația Română de Gimnastică a anunțat clasamentul celor mai buni zece gimnaști ai anului trecut, pentru fiecare dintre cele trei ramuri: gimnastică artistică masculină, gimnastică artistică feminină și gimnastică aerobică. Constanţa a avut 11 prezenţe (din 20 de locuri) în două dintre cele trei topuri: cinci la gimnastică artistică feminină şi şase la gimnastică aerobică. Campioanele de pe litoral care au fost incluse în topul gimnasticii artistice sunt Silvia Sfiringu, Mara Ceplinschi, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură (toate de la CS Farul Constanţa) şi Andreea Preda (de la CSS1 Constanţa).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Imaginea a fost preluată de pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică. 
 
Video:
 

 
 
Citeşte şi:
 
Gimnasta Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, va concura la Campionatul European

Prezenţa masivă
Gimnaste şi gimnaşti de la CS Farul Constanţa şi CSS1 în topurile FRG pe 2020 ale celor mai buni sportivi români


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii