Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Popescu a vorbit din nou despre proiectul fuziunii dintre FC Farul şi FC Viitorul

ro

29 May, 2021 00:43 4680 Marime text
  • La Constanţa se doreşte o singură forţă fotbalistică, prin fuziunea dintre FC Farul şi FC Viitorul.

Gică Popescu, preşedintele FC Viitorul, a vorbit din nou pe marginea proiectului de fuziune dintre FC Farul şi FC Viitorul.

Eu vorbesc cu Gică de un an despre această posibilitate, ca din două echipe să facem una singură. Întotdeauna am fost de părere că, acolo unde sunt două forţe care se unesc, rezultă una mai puternică. Noi nu ne-am concentrat asupra acestui proiect, întrucât situaţia Viitorului în campionat nu era una foarte plăcută şi aşteptam să se termine campionatul. Ca acest lucru să fie posibil, trebuie ca cele două părţi să se aşeze la masă şi să discute: noi, pe de o parte, Ciprian Marica, cu echipa lui de management şi juridică, de cealaltă parte. Cel mai greu lucru e să uneşti aceste două părţi astfel încât ce rezultă să fie pe placul şi celor din dreapta şi celor din stânga. Am tot vorbit, au fost tatonări, dar nu ne-am aşezat la masă până acum.    

Fuziunea trebuie să fie acceptată în primul rând de cele două părţi, apoi de suporteri, care trebuie să vină sub aceeaşi umbrelă şi să înţeleagă că e o singură forţă fotbalistică în Constanţa, şi de administraţia locală. Pe lângă parte strict sportivă, noi vrem să facem şi o chestiune socială, în care să adunăm cât mai mulţi copii, care să se poată antrena la noua entitate sportivă. Lucrurile nu sunt simple. Cred că săptămâna viitoare va fi decisivă, iar la finalul ei vom putea spune: Da, asta a rezultat în urma negocierilor sau a înţelegerii părţilor, lucru care nu s-a definitivat până acum, întrucât nu a fost momentul.

Noua entitate sportivă va juca la Ovidiu, dar există momentan un studiu de fezabilitate la care se lucrează pentru noul stadion din Constanţa. CNI doreşte să facă un stadion cred că de 18.000 de locuri. Fuziunea ar putea să se întâmple din sezonul care vine, bineînţeles. Dacă acest lucru se va întâmpla, noi ne vom păstra structura managerială. Dorim ca echipa nouă să se numească Farul Constanţa, nu Farul Viitorul. Singurul lucru e că se va schimba numele, în rest va fi aceeaşi structură. Apoi, ulterior, din noua structură managerială cu siguranţă că vor face parte şi cei din partea cealaltă. Noi vom păstra echipa din Liga a 3-a, Liga a 2-a e problema lui Ciprian.

Dar să anticipăm scenarii ar fi greşit acum. Nimic nu e bătut în cuie. Aveţi răbdare o săptămână! Prima dată vedem ce rezultă şi apoi vedem ce se va putea face. Nu e bine acum să punem carul înaintea boilor, neştiind cum va rezulta, când şi dacă va rezulta. E o chestiune juridică, ce nu e deloc simplă, şi sunt avocaţi de ambele părţi care se ocupă, a spus Gică Popescu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.    

În perspectiva fuziunii, au existat discuţii între Ciprian Marica şi suporterii Farului, dar şi între Gică Hagi şi fani.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii