Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, supărat după meciul cu Astra Giurgiu „Dacă vrem să mergem înainte, gândiți-vă bine la ce am văzut în seara asta!“

ro

05 May, 2018 00:44 2207 Marime text
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, s-a arătat foarte supărat după meciul de la Ovidiu cu Astra Giurgiu, încheiat la egalitate, 1-1.

La conferința de presă, ”Regele” a avut un discurs scurt, puțin peste patru minute (neacceptând întrebări), în care și-a manifestat nemulțumirea că arbitrii au tolerat tragerile de timp ale Astrei, dar și pentru modul în care s-a comentat de la televizor evoluția din acest meci a FC Viitorul.
 

Joci cu opt jucători sub 21 de ani și domini în halul acesta adversarul. Vrei să joci fotbal și nu ești lăsat, culmea, nici de arbitri. Îi depășea viteza de joc. Probabil trebuiau să alerge prea mult și ei. Și atunci au zis: Domne, stop, trebuie să oprim cât mai mult jocul, să nu jucăm fotbal deloc, stăm pe jos, acceptăm orice, că așa e. Le zic un singur lucru tuturor. Sportul e sport. Dacă vrem să mergem înainte, gândiți-vă bine la ce am văzut în seara asta! Dacă nu, în ce lume suntem, în a doua, în a treia… Poate ajungem în a cincea. Dacă tolerăm și mergem pe acest drum, o să vedem. Iarăși vă zic un lucru destul de direct. În loc să jucăm fotbal, să ne uităm la viteza de joc, să lăsăm fotbaliștii să evoluze, ca meciul să fie cât mai iute, noi vrem să stăm pe jos, să jucăm trei minute! Păi și unde vom ajunge? În ce direcție mergem? Eu de atât sunt preocupat. Restul…, a spus Hagi.

 
Managerul tehnic al FC Viitorul e mulțumit de ce a realizat echipa sa și în acest campionat, dar și în partida cu Astra, de aceea nu înțelege comentariile de la TV. 

Stați liniștiți, că sunt fericit pentru ce am realizat în acest campionat. Obiectivul e îndeplinit, am jucat fotbal frumos și în seara aceasta, chiar dacă pe unii văd că îi surprinde la televizor. Spun că ce a jucat Viitorul! Păi uitați-vă la meci, tată, de câte ori am dus mingea în careu, ce pase, ce combinații… Dar ce vreți? Cât mai vreți, ce vreți să mai facem? Cine mai joacă așa, cu atâția tineri? Sunt nemulțumiți la televizor! E prea mult, poate nu înțeleg eu. Sau vă faceți că nu înțelegeți. Sau România e altceva și e greu să o înțeleg eu, a punctat Gică Hagi.


Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc spune că trebuie încurajată creșterea vitezei de joc, un capitol la care formațiile din țară suferă în întâlnirile cu echipele din străinătate.

Le transmit doar atât: eu vin de afară, unde viteza de joc… Ca să puteți comenta niște lucruri și de Viitorul, vedeți meciurile acelea și cum se joacă! Am văzut echipele românești, inclusiv a mea, cum au suferit afară. Trebuie să încurajăm viteza de joc, ce e dată de gândire, pasare și mișcare, nu de stat pe jos. Viteza de joc trebuie coordonată de arbitri. Au făcut ce au vrut ei, tot meciul. Au oprit jocul numai să nu se joace meciul, să treacă timpul. Mulțumesc, seară bună, nu-mi puneți întrebări, că sunt puțin cald. Asta e, mergem înainte, vom vedea ce va fi. În continuare, vom încerca să jucăm fotbal, chiar dacă e foarte greu să ataci. Dar echipa mea atacă și după aceea se apără. Reacționează, face presiune, recuperează mingi, aleargă. Poate spune la televizor cât aleargă Viitorul pe meci și cât celelalte. Ce ritm avem noi. Dacă nu, vine eu să vă spun. Nu vreau să zic multe, că sunt prea cald. Eu merg pe drumul meu și vedem unde ajungem fiecare, a arătat Hagi.     


Sursa foto: ZIUA de Constanța  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii