Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Sunt singura persoană din România care n-are dreptul la opinie şi care, când vorbeşte, atacă. Pune bomba, are ceva cu cineva“

ro

31 Aug, 2018 00:00 1422 Marime text

Legat de faptul că, din câte se pare, tânărul atacant al FC Viitorul Denis Drăguş ar urma să fie convocat de selecţionerul Cosmin Contra la echipa mare a României, Gică Hagi a spus:
„Nu comentez, v-am mai zis, legat de toate aceste aspecte care nu mă privesc. În ce priveşte fotbalul românesc, am înţeles un singur lucru, în acest moment, că personal nu am dreptul la o opinie. E concluzia mea şi sper ca şi toţi ceilalţi, dumneavoastră, media, colegii mei, oamenii de fotbal, suporterii, să înţeleagă acest lucru. Eu asta am înţeles. Dacă greşesc… Dar nu cred că greşesc. Am înţeles că nu pot avea opinia mea despre situaţii, momente, despre anumite lucruri. Asta e, n-o să mai vorbesc despre ce înseamnă fotbalul românesc“.

„Cred eu că e un lucru grav“

„Bineînţeles că o să muncesc în continuare, îmi voi vedea de pasiunea şi plăcerea mea, venind în România, sprijinind şi implicându-mă foarte mult în dezvoltarea fotbalului românesc pe viitor. Acesta-i proiectul meu. În rest, îi las pe toţi ceilalţi să aibă o opinie. Oricare din România pot, numai eu nu. Hagi când spune ceva atacă, pune bombă şi, dacă-i aşa, înseamnă că n-am voie să vorbesc. Nu am dreptul la opinie şi cred eu că e un lucru grav. Dar asta e, mă repliez foarte liniştit. Ştiu cum am reprezentat România şi ce fac pentru ea şi ce voi face de acum înainte. Cât voi putea, o voi face, că îmi place. Încerc să pun şi eu umărul la redresarea fotbalului românesc“.

„Se pun în mintea tuturor lucruri neadevărate“

„Am văzut şi înainte de meci, şi după meci (n.r. cel cu FCSB) interpretările. Toate acele diversiuni şi căi în care se merge. Se pun în mintea tuturor lucruri neadevărate. Sunt singura persoană din România care n-are dreptul la opinie şi care, când vorbeşte, atacă. Pune bomba, are ceva cu cineva. Mă scuzaţi! Înseamnă că eu nu înţeleg lucrurile. Pentru voi e opinie, să comentaţi, să spuneţi ce doriţi. Am spus că vreţi să mă stricaţi cu toată lumea. Asta e situaţia. O văd, o simt, dar nu am ce face. Eu fac ce trebuie pentru fotbalul românesc“.

„Cu «nu» luat în braţe, ne aşteaptă groapa“

„Diversiunea se poartă bine în România. E cel mai uşor lucru. Dar asta pentru mine înseamnă mediocritate. Sunteţi mai puternici ca mine, scrieţi în fiecare zi. E uşor să scrii ce doreşti, să interpretezi cum vrei, să deduci, să proiectezi o scenă, un film, o frumuseţe, o poveste. Trebuie găsite motivele pentru care fotbalul românesc a ajuns aşa. A fost luat «nu» în braţe, a fost îmbrăcat. Cu el ne aşteaptă groapa, să nu mai ieşim de acolo nu ştiu cât timp. Radu, prietenul meu, a zis că eu am fost format în comunism. Dar el unde a fost format? În acel sistem al fotbalului, care acum se cheamă concept tehnic, era o gândire unitară, iar toţi împingeau înainte pentru România. Se uită că cele mai mari performanţe ale sportului românesc au fost în anii 80 - 90. Sportul era o prioritate. Ce a zis Hagi“. 
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii