Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi nu va candida la şefia Federaţiei Române de Fotbal „Pe mine excludeţi-mă din această cursă, eu sunt antrenor“

ro

27 Jan, 2017 00:00 2779 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al liderului Ligii 1, FC Viitorul, a reafirmat că nu este interesat de o candidatură la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.
 
La întoarcerea din Cipru, unde FC Viitorul a efectuat un stagiu de pregătire, Gică Hagi a spus că planurile sale în fotbal exclud o funcţie de conducere, „Regele“ vizând doar meseria de antrenor, astfel că o eventuală candidatură a sa la funcţia de şef al FRF este exclusă. Hagi vrea să-şi continue munca de la FC Viitorul, grupare care livrează constant tineri jucători din pepiniera proprie.
 
Întrebat dacă fostul fotbalist Cristi Chivu este preferatul Generaţiei de Aur la viitoarele alegeri de la Federaţie, Gică Hagi a spus: „Eu vin din pregătire, cu mine vorbiţi ca antrenor. Cristi e un fost mare jucător, un om inteligent. Întrebaţi-l pe el ce vrea să facă. În rest, vorbim în gol. Eu sunt antrenor şi îmi place să antrenez. Pe mine excludeţi-mă din această cursă. V-am mai spus o dată, aşa că ascultaţi-mă“. Dar dacă lui Hagi i se va propune funcţia de selecţioner al României, ce decizie va lua? „Regele“ a evitat un răspuns ferm: „Mă întorc din pregătire, sunt fericit, ne simţim bine pe primul loc şi sper să rămânem acolo“.

Neluţ Roşu vine din această iarnă

În această iarnă, de la FC Viitorul au plecat doi jucători, Răzvan Marin (la Standard Liège) şi Cătălin Carp (în Rusia), dar echipa constănţeană nu va slăbi, are soluţii de înlocuire, atât din interior, de la Academia Hagi, cât şi din afară. „Au plecat doi, au intrat doi: Doru Dumitrescu, de la juniori, şi Neluţ Roşu, de la Concordia Chiajna, care va veni din iarnă. De ce să ne întărim prea mult? Suntem pe primul loc, să se întărească celelalte. Avem cea mai bună apărare, avem copii din Academie. Mă bazez pe cei tineri care vin din spate şi care sunt mai buni ca cei de acum“, a spus Hagi, care a remarcat evoluţiile bune ale FC Viitorul din meciurile amicale de până acum: „Am jucat bine în Cipru şi am marcat multe goluri. Lucrurile au mers destul de bine“.

Standard, pas intermediar pentru Răzvan Marin

Managerul tehnic al liderului Ligii 1 are încredere că Răzvan Marin se va impune la Standard Liège. „Răzvan e un jucător extraordinar, care a reuşit lucruri nemaipomenite pentru noi. Dar FC Viitorul asta face, formează jucători, iar în momentul în care îi aducem la un nivel ridicat, îi lăsăm să meargă în altă parte, să-şi continue progresul. Dar avem alţi jucători, vom scoate alţii, asta e menirea noastră. La început, Standard trebuie să aibă răbdare cu Răzvan, până se va adapta. Dar el e serios şi cu siguranţă va reuşi la echipa belgiană. Este un pas intermediar în cariera lui, nu se va opri în Belgia. De la noi a făcut un salt important, ajungând într-o ţară cu un fotbal bun, care formează jucători şi le dă spaţiu tinerilor“, a arătat Hagi.

Ianis Hagi, rezervă în Cupa Italiei

Unul dintre fotbaliştii formaţi şi transferaţi în străinătate de FC Viitorul, fundaşul Mihai Bălaşa, s-a întors în fotbalul românesc, la Steaua. „E un jucător foarte bun şi el a ales să meargă la Steaua. Dar şi noi avem fotbalişti valoroşi. Care pe care, vedem care e mai bun. Suntem fericiţi că muncim foarte bine, că suntem pe primul loc şi că am dat foarte mulţi jucători“, a arătat Hagi, care s-a referit şi la fiul său, Ianis, transferat la Fiorentina, în Italia. „Ianis e bine, se pregăteşte, e respectat. Se adaptează, are doar 18 ani. Fotbalul italian e dificil, complex şi exigent. Ei sunt mulţumiţi de el şi, într-o zi, cu siguranţă, Ianis va avea şi spaţiu“, a punctat managerul tehnic de la FC Viitorul. Tânărul mijlocaş a înscris mai multe goluri la Fiorentina Primavera, iar în ultimul meci al echipei mari, cel cu Napoli, din Cupa Italiei, a fost rezervă neutilizată.

Perioadă foarte grea, bine că s-a terminat“

Atacantul FC Viitorul Florinel Coman a spus că, în Cipru, echipa sa a reuşit jocuri bune. „A fost o perioadă foarte grea, bine că s-a terminat. Ne-am pregătit foarte bine şi aşteptăm să înceapă campionatul. Nu avem nicio presiune, care e la celelalte echipe, nu la noi. Adversarii din Cipru nu au fost foarte puternici, dar e bine că ne-am intrat în mână şi am reuşit jocuri foarte bune. Sperăm să câştigăm şi primul meci oficial din 2017, cu Dinamo“, a arătat tânărul fotbalist.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii