Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Nu mai suntem echipa dinainte“ FC Viitorul, înfrângere la debutul în play-off. Pecanha, neinclus în lot

ro

07 Mar, 2016 00:00 2310 Marime text
FC Viitorul a început cu stângul play-off-ul Ligii 1, pierzând cu 0-2 (Găman 35, Alibec 88) meciul de sâmbătă, din deplasare, cu liderul clasamentului, Astra Giurgiu. În minutele 54 şi 63, la 0-1, Aurelian Chiţu a ratat şansa de a egala, la a doua situaţie trimiţând în bară din unghi închis, după o pasă foarte bună a lui Ianis Hagi.
 
FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Tordai - Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - R. Marin (82 Vl. Rusu), Nedelcu (74 I. Filip), De Lucas (65 Nicoliţă) - A. Chiţu, I. Hagi, Fl. Tănase. Astra Giurgiu, care a fost condusă de pe banca tehnică de antrenorii secunzi Bogdan Andone şi Cristian Petre, principalul Marius Şumudică fiind suspendat pentru pariuri, i-a avut în teren pe: Gavrilaş - Pedro Miguel, Geraldo, Găman, J. Morais - Boldrin (65 Lovin), Seto, Teixeira - Boudjemaa (82 D. Florea), Alibec, William (58 D. Niculae). În clasament, FC Viitorul rămâne cu 23 de puncte, iar în etapa viitoare va întâlni Pandurii Tg. Jiu în deplasare, sâmbătă, 12 martie, de la ora 20.30.

„Am fost naivi“

„Aşteptam mai mult de la această confruntare. Cred că am avut momente bune, dar pe care nu le-am exploatat. Trebuia să fim mai inteligenţi în joc. Ştiam că Astra e o echipă foarte periculoasă fără balon, dar că ştie şi cu mingea. O formaţie experimentată, omogenă, şmecheră. Nu a avut antrenorul principal pe bancă, dar fotbalul nu se uită de pe o zi pe alta. Nu am reuşit să dăm gol de la un metru, cu poarta goală. Astra a marcat pe greşelile noastre individuale. Am fost naivi şi aici am pierdut meciul. N-am avut circulaţia care trebuia, iar viteza de joc a fost slabă. Ăştia suntem. E greu să vorbeşti când pierzi un meci pe care-l conduci cap - coadă. Dacă se respecta ce am vorbit, puteam câştiga. Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Ianis a fost singurul care a ieşit la joc. A pasat, a încercat, a riscat. Trebuia ca şi Chiţu şi Tănase să facă la fel. Avem anumite minusuri, nu mai suntem echipa dinainte: modestă, agresivă şi tăioasă“, a declarat la final Gică Hagi. 

Tordai a debutat în Liga 1 

La Giurgiu, portarul titular al FC Viitorul a fost Arpad Tordai, care va împlini 19 ani pe 11 martie şi care a debutat cu acest prilej în Liga 1. Titular în meciurile oficiale din 2016, Pecanha (fotbalist nou-achiziţionat) a fost lăsat acum în afara lotului, după mai multe greşeli de joc. „Pecanha a avut o săptămână liberă, să mediteze, să se liniştească. Aştept mult mai mult de la el. Tordai a meritat să fie titular. El ne-a obligat să-l băgăm în poartă din primul minut. E un portar de mare viitor“, a arătat Hagi, care a reamintit că echipa sa nu trage la campionat. „Nu suntem în lupta pentru titlu. Ne-am îndeplinit obiectivul prin calificarea în play-off. Ştiu că în această fază a competiţiei e mult mai greu, pentru că toate echipele sunt puternice. A fost greşeala mea când am spus că tragem la campionat şi mi-o asum. Avem timp însă până la vară să analizăm situaţia, să evaluăm fiecare jucător şi să tragem o concluzie“, a punctat „Regele“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii