Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, mulţumit după stagiul FC Viitorul din Cipru „Mergem pe principiul că nimic nu e imposibil“

ro

25 Jan, 2017 00:00 1492 Marime text
Liderul Ligii 1, FC Viitorul, a încheiat stagiul de pregătire din Cipru, iar managerul tehnic Gică Hagi s-a arătat satisfăcut de modul în care elevii săi s-au antrenat şi au jucat în meciurile amicale.
 
FC Viitorul a disputat cinci partide de verificare, în care a înregistrat patru victorii şi un eşec, golaveraj 17-2. În Cipru s-a aflat la pregătire şi echipa secundă, care a câştigat toate cele trei amicale. Gică Hagi a spus că, pe lângă Răzvan Marin, de la prima echipă va mai pleca un jucător în străinătate. În meciurile din 2017, FC Viitorul nu are presiune, iar Hagi speră ca echipa să continue evoluţiile bune de anul trecut.
 
În perioada de pregătire din Insula Afroditei, FC Viitorul a susţinut următoarele amicale: 8-0 (Iancu 2, Cruceru, Hodorogea, Cioablă, Cicâldău, Marin, Purece) cu Thoi Lakatamias, 2-0 (Nimely 2) cu Ermis Aradippou (Cipru), 2-1 (Nimely, Purece) cu Levski Sofia (Bulgaria), 0-1 cu FC Ural (Rusia) şi 5-0 (Boli, Nimely, Iancu, Ciobanu, Casap) cu FK Atlantas (Lituania).

Obiectiv - să vadă toţi jucătorii

„Sunt mulţumit de acest stagiu. Vremea a fost bună, iar terenurile, bunicele. Am avut mulţi jucători la pregătire, şi echipa mare, şi pe cei de la Liga Campionilor pentru Tineret. Acesta a fost obiectivul, să-mi văd toţi jucătorii, iar în continuare vom vedea ce vom alege. După ce ne întoarcem, vom lua o decizie dacă rămânem în ţară sau mergem în alt stagiu. Probabil însă că vom pleca iar o săptămână afară. Problema cea mai mare e că nu ai unde să te antrenezi în această perioadă. Sunt multe zile şi nu te poţi pregăti pe terenuri îngheţate sau pe bitum. În plus, majoritatea echipelor nu au nici terenuri sintetice foarte bune. E şi foarte frig. Orice echipă dispune de un teren pe care să se joace meciul oficial, problema e însă la antrenamente“, a declarat Gică Hagi

Cătălin Carp, în Rusia

„Regele“ a dezvăluit că, pe lângă Răzvan Marin, care a debutat deja la Standard Liège, FC Viitorul se desparte de un alt jucător, Cătălin Carp. „Va pleca în Rusia. Am ţinut cont mai mult de binele lui, decât de cel al clubului. Avem pretenţii mari de la jucătorii pe care i-am crescut noi. La ceilalţi care ne vin nu suntem aşa de pretenţioşi. În locul lui Carp l-am adus pe Doru Dumitrescu, de la juniori. Vor veni şi alţii. Suntem acoperiţi. Să vedem dacă se va rezolva şi cu Neluţ Roşu. A venit şi Morar şi vom vedea dacă mai e nevoie de ceva în compartimentul ofensiv. E foarte bine, scopul nostru e să dăm oportunitatea jucătorilor să şi plece“, a precizat managerul tehnic al FC Viitorul.

Continuă să promoveze tineri 

Hagi a subliniat că transferul lui Răzvan Marin în Belgia e unul reuşit, venit într-un moment bun al tânărului internaţional. „Sperăm ca Răzvan să reuşească la Standard din toate punctele de vedere. E un club de tradiţie, un nume mare în Belgia. Eu cred că va juca. A făcut un pas important, acum trebuie să se adapteze cât mai repede şi să evolueze. În rest, noi continuăm să promovăm copiii, aţi văzut şi în meciurile din Cipru şi o să-i vedeţi şi în campionat. Suntem bucuroşi când facem transferuri precum cel al lui Răzvan. Înseamnă că am muncit bine. În ultimii doi ani, am făcut performanţe mari. Am plecat de la nimic şi am ajuns sus. Acum jucătorii noştri au o cotă, sunt doriţi afară, iar sumele pe care pleacă sunt foarte bune pentru fotbalul românesc. Sperăm ca în timp să şi crească“, a comentat Gică Hagi. 

„În fiecare zi să fim mai buni“ 

FC Viitorul e pe primul loc în clasamentul Ligii 1, dar jucătorii echipei constănţene nu simt presiunea titlului. „Presiunea e pe toţi ceilalţi din România, dar pe noi nu. Ei trebuie să revină, să ajungă, să câştige. Noi mergem pe principiul că nimic nu e imposibil. Vom munci şi vom încerca să facem lucruri frumoase, ca până acum. Vrem să creştem şi să jucăm un fotbal bun. Iar dacă eşti bun, bine pregătit şi crezi, îţi doreşti şi poţi, nimic nu e de nerealizat. Vrem ca în fiecare zi să fim mai buni şi să ne luptăm acolo în faţă cu echipele de tradiţie. Noi suntem tineri“, a arătat Hagi. 

FC Viitorul II, 15 goluri în trei meciuri 

În cele trei victorii din Cipru, FC Viitorul II, viceliderul seriei secunde a Ligii a III-a, a înscris de 15 ori şi a primit două goluri. Jucătorii pregătiţi de Cristian Cămui şi Nicolae Roşca au înregistrat rezultatele: 8-0 (Coman 28, 42, Măţan 30, Kilyen 41, C. Ene 58, 69, 88, Manole 78) cu Paralimni U-21 (Cipru), 5-1 (Casap 40, Stoica 52, Măţan 55 - din penalty, 67, Manole 86 / Fofana 7 - din penalty) cu Doxa Katokopias (Cipru) şi 2-1 (Ghiţă 71, Cioablă 75 - din penalty) cu Spartak Moscova B (Rusia). 

Au şansa lor în Liga Campionilor 

În turneul play-off al Youth League, competiţie cunoscută şi sub denumirea de Liga Campionilor pentru Tineret, FC Viitorul va întâlni formaţia daneză FC Copenhaga. „Meci greu, dar jucăm acasă şi încercăm să îi batem. Vom trece mai departe. Beneficiem de o generaţie bună şi avem şansa noastră. I-am văzut pe mulţi dintre adversarii noştri în Cipru, în pregătire cu lotul lor naţional. Sunt 5-6 jucători de la Copenhaga la selecţionata U-19 a Danemarcei. Au disciplină, sunt organizaţi bine, dar suntem optimişti“, a spus Gică Hagi.  

Reîntâlnire cu Rinat Dasaev 

Meciul dintre FC Viitorul II şi Spartak Moscova B a fost un excelent prilej de reîntâlnire între foştii mari internaţionali Gică Hagi şi Rinat Dasaev. Cei doi au participat cu Naţionalele lor la Coppa del Mondo '90 (România fiind în grupă cu URSS) şi au fost adversari în meciurile din Cupa Campionilor Europeni dintre Steaua Bucureşti şi Spartak Moscova (3-0 şi 2-1, sezonul 1988/1989). Rinat Dasaev este în prezent antrenor cu portarii la Spartak Moscova B.

Consens între Gigi Becali şi Armată 

Legat de scandalul dintre clubul lui Gigi Becali şi CSA Steaua, Hagi este de părere că ambele părţi trebuie să cadă la înţelegere. „Ar fi un păcat ca branduri importante să nu fie la cel mai înalt nivel. Ne facem de râs în Europa. Nu trebuie stricat un nume mare, un brand. Steaua e cea de acum, care joacă. Eu, de departe, aşa văd. E un club mare şi important, care a adus cinste şi înainte, şi după Revoluţie. Lucrul cel mai important e ca Gigi Becali şi Armata să ajungă la un consens. Gigi trebuie să înţeleagă că, dacă instanţa dă o hotărâre, trebuie plătiţi nişte bani. Îmi doresc ca toate cluburile mari din România, Steaua, Dinamo, UTA, Constanţa să revină în prim-plan. Să ne reorganizăm odată, iar fotbalul să devină o prioritate. Iar atunci va fi bine pentru toţi. Vom avea iar loturile naţionale puternice, dar şi echipe de club importante, care să evolueze cu succes în Europa“, a detaliat Gică Hagi.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii