Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „În momentul de față, primul meu gând e să plec din țară. Pe mine m-ați pierdut. Definitiv!“

ro

03 Feb, 2018 17:49 2951 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, s-a declarat nemulțumit de modul în care au fost reflectate de unele instituții media opiniile sale de la conferința de presă premergătoare meciului de vineri seară cu Astra Giurgiu.
 
După partida cu Astra, de la Ovidiu, în contextul acestei situații, dar și al realităților din fotbalul românesc, Gică Hagi a avut mai multe declarații tari, punctând, printre altele, că primul său gând e să plece din țară. 
 
„Vă e teamă s-o spuneți“ 
    
Acum două zile, după conferință, s-a scris Hagi se revoltă. M-ați făcut să mă simt că mi-e rușine că m-am întors acasă. Să am o zi pe care nu o s-o uit niciodată. Să scrieți că eu mă revolt când fotbalul românesc în ce colaps este…În loc să scrieți opinia lui Hagi este, scrieți Hagi se revoltă. Mâine o să spuneți că fac și revoluție. Voi toți, media și ceilalți suporteri, știți foarte bine problemele fotbalului românesc. Dar vă e teamă s-o spuneți. Eu o zic, pentru că mă doare. Eu am zis de problemele fotbalului românesc, iar voi ați mutat-o. Ce rost are să mai vorbesc și să spun lucrurilor pe nume? Să nu mă mai întrebați de fotbalul românesc, ci numai de echipa mea și de ce fac eu. 
 
„Realitatea e cruntă“
 
Dacă vă interesează fotbalul românesc, scoateți în evidență realitatea. Realitatea e cruntă. Cum arată Divizia A și B, cum arată campionatele de juniori… Finanțarea centrelor de copii și juniori e cruntă. În toată lumea, fotbalul se dezvoltă, în România se desființează: echipe, jucători, terenuri, orice! Cu toții plângeți! Când vine Polonia și ne dă trei, când vine Olanda și ne dă șapte sau trei, de nu ajungem nici la poartă… Ce facem? Jucăm ca astăzi? Eu sunt mândru că echipa mea domină și joacă fotbal, în loc să mă apăr. 
 
„Băi omule, cum să fiu falimentar?“
 
Pe mine să nu mai contați. În ce privește opinie, implicare,nu mai. Pe mine m-ați pierdut. Definitiv. Veți vedea că, pe viitor, voi avea 11 jucători în echipa națională. Chiar dacă vor unii s-o blocheze, n-au cum. Toate loturile naționale sunt alimentate de academie. Când vorbește Petrescu, Popescu, Lupescu sau Hagi, e revoltă. Nu e revoltă, tată! Nu putem accepta anumite lucruri. Vin Petrescu și Hagi și vă spun. A, cine sunt ăștia? Sunt convins că am făcut cel mai mare lucru al vieții mele: să investesc în copii. Cu orice risc, chit că mâine nu mai am un leu. Așa cum m-au făcut unii, că sunt falimentar. Băi omule, cum să fiu falimentar, când eu am hotel, am club, cu patrimoniu…Când am 300 de copii.  
 
„Sunt convins, voi pleca sigur“
 
Într-o bună zi, o să plec, stați liniștiți. Ăsta e singurul meu gând. Și voi pleca. De ieri, sunt convins, voi pleca sigur. Nu știu când, dar cât mai repede.  În momentul de față, primul meu gând e să plec din țară. Cu toate că am o obligație să susțin aici și voi încerca, dar de departe. Dintre toți din România, eu sunt primul care sprijină. Pentru că România are nevoie de jucători tineri, a spus, printre altele, Gică Hagi.   

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii