Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „De nivel european. Iată că se poate şi în România!“ CSU Craiova - FC Viitorul a fost cel mai frumos meci al campionatului

ro

30 Apr, 2018 00:00 1503 Marime text
Derby-ul pentru locul trei în clasamentul Ligii 1, din Bănie, dintre CSU Craiova şi FC Viitorul, a primit titulatura de cel mai frumos meci din acest campionat, inclusiv selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, pronunţându-se în acest sens.
 
În etapa a şaptea a turneului play-off, echipele de pe locurile trei (CSU Craiova) şi patru (FC Viitorul, campioana en-titre), despărţite de patru puncte în ierarhie, au dat naştere unui meci extraordinar. Scorul final a fost 3-3 (2-1 la pauză pentru gazde), iar partida a avut de toate: goluri de pus în ramă (de ambele părţi), răsturnări de scor, faze şi combinaţii deosebite şi o atmosferă demnă de un mare meci. Pentru gazde au marcat Mitriță (24) şi Băluță (45, 57), foşti jucători ai Viitorului, iar oaspeţii au replicat prin Cicâldău (15) - aflat la prima reuşită în Liga 1 şi Cr. Ganea (46, 55), care a început acest meci ca aripă dreapta, o nouă inovaţie inspirată a lui Hagi. „Cea mai mare fericire a mea e când Mitriţă şi Băluţă dau gol, chiar şi împotriva mea. Suport mai uşor când e vorba de ei. Mă bucur tare pentru ei. Sunt doi jucători foarte buni“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

S-au ridicat la nivelul spiritului Olteniei

 
„A fost o seară frumoasă. E greu să feliciţi două echipe, dar ambele au practicat un fotbal foarte bun. Şi cu minge, şi fără minge. Cu un ritm şi o intensitate de nivel european. Cu un stadion care a încurajat echipa gazdă până la final. Noi cred că ne-am ridicat la nivelul a tot ce înseamnă Craiova. În dimineaţa partidei, le-am zis elevilor mei că, dacă vrem să reuşim ceva, trebuie să ne ridicăm la nivelul spiritului şi al orgoliului oltenesc. Am făcut un meci mare, contra unui adversar foarte bun acasă. Nu pot să fie decât fericit. Există potenţial în ambele tabere. Putem juca şi mai bine, iar pentru aceasta trebui să muncim în continuare. Chiar dacă nu am stat în tribună, subscriu la afirmaţia lui Cosmin Contra cum că acest meci a fost cel mai frumos din campionat. Trei goluri de fiecare parte, răsturnări de scor, personalitate, tineri talentaţi. Plus stadion frumos, atmosferă… Ce vreţi mai mult? Iată că se poate şi în România“, a declarat Gică Hagi.
 

„Chiar dacă mai riscăm un rezultat, le facem faţă tuturor“

 
În urma egalului de la Craiova, FC Viitorul se menţine pe locul patru, cu 31 de puncte (la patru lungimi în urma CSU Craiova). Campioana mai are de jucat trei meciuri până la final, primul fiind vineri, 4 mai, de la ora 20.45, pe teren propriu cu Astra Giurgiu, echipa de pe locul cinci, cu 29 de puncte, care joacă în etapa a şaptea astăzi, de la ora 20.45, acasă cu Poli Iaşi, ultima clasată, cu 21 de puncte.
 
„Suntem foarte mulţumiţi că ne-am calificat iar în play-off, mai ales după ce am luat acea decizie în iarnă de a merge şi mai mult pe mâna tinerilor. Iată însă că ne batem în continuare de la egal la egal cu cele mai bune echipe din ţară, ceea ce e important pentru noi. Chiar dacă mai riscăm un rezultat, le facem faţă forţelor României şi suntem acolo. Acesta e obiectivul nostru, promovăm jucători şi le dăm oportunitatea să se exprime. Încă nu avem mare experienţă şi nu ştim să gestionăm anumite momente. Cu FCSB am jucat bine în prima repriză, apoi am căzut. Acum, la Craiova, am avut oscilaţii. Cu CFR am început prost, dar am terminat bine“, a menţionat Gică Hagi.
 

Când va debuta Ianis la Naţionala mare?

 
La meciul de la Craiova, a asistat şi Cosmin Contra, care a spus că a urmărit opt jucători de la ambele echipe. Întrebat când va debuta fiul său, Ianis, la Naţionala de seniori a României, Hagi a spus: „Întrebaţi-l pe Cosmin. Ianis a făcut performanţe importante, cifrele vorbesc. Eu dacă spun ceva, se interpretează. Dar el merită. Joacă bine, are personalitate. E un jucător inteligent, care aduce calitate în teren. De când a venit la noi, are cele mai multe reuşite în 2018, goluri şi pase decisive, din toată Liga 1. A avut un aport important la calificarea noastră în play-off“, a arătat Hagi, care a glumit atunci când, la conferinţa de presă a meciului de sâmbătă, i-a fost reamintit că nu a evoluat şi în tricoul Craiovei, pe când era jucător: „O să vin să vă antrenez o dată, staţi liniştiţi!“
 

„Nu regret că l-am vândut“

 
Folosit în Bănie pe un alt post faţă de cele pe care jucase în ultimul timp (fundaş stânga sau mijlocaş pe aceeaşi parte a terenului), Cristian Ganea a marcat două goluri foarte frumoase, cu execuţii de fineţe, şi a dat o pasă decisivă! „Nu regret că l-am vândut la Athletic Bilbao. Eu când fac un lucru sunt convins de el. Întreb şi jucătorii, comunicarea e foarte bună. E momentul, trebuie înţeles şi fotbalistul. Cum a fost şi la Ţucudean. Am avut ofertă mai bună de afară, dar a contat dorinţa jucătorului de a merge la CFR Cluj. Eu aşa lucrez. Fiecare are şansa lui, nu o poţi opri. Văd un schelet al Naţionalei format peste ani din jucători de la Viitorul şi Craiova, dar şi din alţii. Sunt bucuros că şi alte cluburi încep să se uite la tineri. Lucrurile se fac în timp. În România, a construi stă în picioare. Aşa trebuie făcut, pentru a mai avea o dată o generaţie importantă. Noi, dar şi alţii acum, am plecat pe acest drum. Lucrurile sunt bune. Trebuie să fim mult mai exigenţi şi să obţinem performanţe mai mari“, a punctat „Regele“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Meci spectaculos în Bănie. Cristi Ganea, evoluție de clasă CSU Craiova - FC Viitorul, meci cu șase goluri!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii