Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, antrenorul sezonului regulat în Liga 1. Benzar, Marin și Chițu - în echipa ideală

ro

13 Mar, 2017 17:44 1295 Marime text
Revista LPF a stabilit echipa ideală a sezonului regulat 2016-2017.
PORTAR
 
Florin Niţă (FC Steaua / 29 de ani / 19 jocuri, FOTO) - Este portarul cu cele mai bune cifre din sezonul regulat. Intervenţiile sale au fost de multe ori decisive, iar asta i-au adus aprecierile fanilor "roş-albaştrii". Şi-a trecut în cont şi două penalty-uri apărate.
 
FUNDAȘI
 
Romario Benzar (FC Viitorul / 24 de ani / 25 jocuri) - Căpitanul dobrogenilor a fost şi în sezonul regulat 2016-2017 cel mai bun fundaş dreapta din Liga 1 Orange. Un gol, patru pase decisive şi cinci prezenţe în echipa etapei.
 
Ionuţ Larie (CFR Cluj / 30 de ani / 26 jocuri) - Stâlpul apărării "vişiniilor" clujeni, una dintre cele mai bune defensive din sezonul regular. Foarte periculos la fazele fixe din careul advers. A marcat două goluri şi a pasat decisiv de două ori.
 
Ionuţ Nedelcearu (Dinamo / 20 de ani / 24 jocuri) - În ciuda vârstei fragede, a devenit titular incontestabil în centrul defensivei "alb-roşilor". În sezonul regulat a marcat primele lui goluri în Liga 1 Orange, trei la număr, şi a prins de şase ori echipa etapei.
 
Marko Momcilovic (FC Steaua / 29 de ani / 22 jocuri) - Un exemplu de dăruire în teren. Greu de depăşit în defensivă, iar în atac urcările sale s-au dovedit de multe ori a fi periculoase. Conform monitorizărilor firmelor de specialitate, este jucătorul cu cel mai bun index din Liga 1 Orange.
 
MIJLOCAȘI
 
Sergiu Hanca (Dinamo / 24 de ani / 24 jocuri) - Se află la cel mai bun sezon din carieră, cu patru goluri şi opt pase decisive, și conduce în topul pasatorilor decisivi. Un rol important în prestaţiile foarte bune l-a avut Ioan Andone, cel care l-a mutat pe un post mai ofensiv.
 
Răzvan Marin (ex-Viitorul / 20 de ani / 20 jocuri) - A avut evoluţii fantastice în meciurile din 2016, grație cărora a debutat la naţională şi a prins un transfer la Standard Liege, un nume important în fotbalul belgian. Produs 100% al Academiei Gheorghe Hagi.
 
Constantin Budescu (Astra / 28 de ani / 19 jocuri) - Un jucător fantastic, ale cărui evoluţii din partea a doua a sezonului au contribuit decisiv la revenirea Astrei în plutonul fruntaş şi calificarea echipei în play-off. Cel mai bun decar prezent pe teren în ultimele ediţii de campionat.
 
Azdren Llullaku (ex-Gaz Metan / 29 de ani / 20 jocuri) - A marcat 16 goluri şi s-a instalat în fruntea clasamentului golgheterilor. Evoluţiile acestuia în tricoul Gazului intră în categoria celor mai plăcute surprize înregistrate în sezonul regulat 2016-2017.
 
ATACANTI
 
Aurelian Chiţu (FC Viitorul / 25 de ani / 26 jocuri) - Cel mai bun jucător al dobrogenilor din compartimentul ofensiv. A marcat de 10 ori, a scos două penalty-uri şi  le-a oferit colegilor trei pase decisive. Un pericol real pentru orice apărare adversă.
 
Andrei Ivan (CS U Craiova / 20 de ani / 24 jocuri) - Ajuns căpitan la doar 20 de ani, puştiul minune al Craiovei a prins de şase ori echipa etapei, ceea ce-l poziţionează printre cei mai buni jucători din ediţia curentă. Pe lângă cele șase goluri marcate, a mai scos patru penalty-uri, lider la acest capitol.
 
ANTRENORUL
 
Gheorghe Hagi (FC Viitorul / 52 ani) - După patru sezoane în care a urcat treptele clasamentului, cea de  a cincea ediţie cu Viitorul în Liga 1 Orange găseşte echipa dobrogeană în fruntea ierarhiei, iar asta i se datorează lui Gheorghe Hagi, cel care a construit din temelii această formaţie capabilă să lupte pentru titlu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii