Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „A fost un test reuşit pentru noi” FC Viitorul, goluri de generic în meciul din Cupa României cu FC Botoşani!

ro

30 Nov, 2017 00:00 1531 Marime text
Ca şi în partida de Cupa României cu CSM Şcolar Reşiţa, FC Viitorul a jucat în disputa, din aceeaşi competiţie, cu FC Botoşani, cu un o echipă foarte tânără, lotul deplasat în Moldova având o medie de vârstă de 20,2 ani

După o primă repriză fără goluri, în partea secundă s-a înscris de cinci ori, iar FC Botoşani s-a impus cu 3-2. Meciul a fost foarte frumos, iar la reuşita sa au contribuit şi copiii Viitorului, care au revenit de două ori pe tabelă, la 0-1 şi la 1-2, şi au marcat două goluri foarte frumoase. Au înscris Chitoșcă (50), M. Roman (74), Plămadă (81) respectiv Gavra (64) şi Drăguș (78). Gavra a punctat cu o boltă de la marginea careului, în vreme ce Drăguş a avut un călcâi de mare finețe, a la Ibrahimovic, din centrul careului.
FC Botoșani (antrenor, Costel Enache) a jucat cu: Pap - Dumitraș (46 Roman), Plămadă, Burcă, Mușat - Târșa, Oaidă - Serediuc, Rodriguez, Chitoșcă (85 Popa) - Kuku (74 Bordeianu). Rezerve neutilizate: Brînză - Miron, Moruțan, Ungurușan. FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a folosit jucătorii: Tordai - Căpușă, Țîru (82 Horj), Ghiță, De Nooijer - Ciobanu, Băluță (65 Kofi), Dumitrescu - Cioablă (82 C. Ene), Gavra, Drăguș. Rezerve neutilizate: Buzbuchi - Vînă, Hodorogea, Mălăele. „E greu să vorbeşti în termeni pozitivi după o înfrângere, dar n-am de ce să n-o fac, întrucât am realizat un joc foarte bun, cu o echipă foarte, foarte tânără. Cu toate că am fost învinşi, a fost un test reuşit pentru noi. Am pierdut meciul, dar am câştigat fotbalişti de viitor, importanţi, care joacă pentru echipele naţionale ale României şi care au arătat că pot face faţă, contra unui adversar din primele cinci echipe ale Ligii 1, în formă foarte bună, la el acasă, pe un teren foarte greu“, a declarat Gică Hagi.

„Cred că lumea a plecat fericită de la stadion“

Managerul tehnic al campioanei României a remarcat că şi acest e meci a arătat că e bine să investeşti în tineri. „Oboseala a scăzut concentrarea în anumite momente. Experienţa gazdelor şi-a spus cuvântul şi am primit cele două goluri. Dar în rest, de la bine în sus. Sunt mulţumit din toate punctele de vedere. Vrem să le dăm spaţiu copiilor. Au arătat că, uşor-uşor, ne putem baza pe ei. Noi suntem formatori. Avem mulţi jucători. Suntem mulţumiţi de cum ne merge şi s-a văzut şi la acest meci că a investi în tineri e bine. Cred că suntem pregătiţi şi pentru ziua de mâine. Cred că lumea a plecat fericită de la stadion, că a văzut goluri multe şi jucători tineri. Am venit să câştigăm, dar nu am putut, asta e, mergem mai departe“, a arătat „Regele“.

„Stanciu? La noi?”

Mijlocaşul Nicuşor Stanciu nu trece printre momente bune la Anderlecht Bruxelles şi se vorbeşte că ar putea ajunge la o altă echipă. Hagi a fost întrebat dacă l-ar putea lua FC Viitorul. „Stanciu? La noi? Păi la banii pe care îi are Stanciu şi la cât plătesc eu… Nu-i problemă de jucător, dar el merge în alt campionat, la o echipă care plăteşte foarte bine. El e un jucător valoros, care are o cotă foarte bună. Noi suntem formatori, dăm jucători“, a punctat tehnicianul constănţean.

Fericiţi dacă ating turneul play-off

Ce şanse are FC Viitorul să-şi păstreze titlul de campioană? Răspunde Hagi: „În primul rând, noi luptăm pentru a intra în play-off. Trebuie să fim fericiţi dacă atingem acest obiectiv. Ar fi ceva fantastic. Ţelul nostru e ca la anul să fim iar în prima ligă. Pentru noi, e o scenă frumoasă, copiii au nevoie de ea, să arate că sunt buni, să se verifice, să înveţe. În rest, mentalitatea noastră e ca fiecare meci să-l tratăm la fel, încercând să ne impunem, să luăm cele trei puncte, să fim învingători. Apoi vom vedea cât suntem de puternici şi de capabili. În ultimul timp, am cam avut ghinion, mai ales la meciul cu Poli Timişoara. Când e să nu intre, nu intră. Drumul e bun, dar e mult de muncă. Cred că suntem pregătiţi să luptăm, dar vom vedea ce va fi“. Pentru FC Viitorul urmează confruntarea din deplasare, cu CSU Craiova, din etapa a 20-a a Ligii 1, sâmbătă, 2 decembrie, de ora 20.45. În clasament, echipa de pe litoral se află pe locul cinci, cu 31 de puncte, în vreme ce echipa din Bănie e a treia, cu 36 de puncte.

Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Eric a ajuns la golul 50 Denis Drăguş, al 31-lea jucător al Academiei Hagi care a debutat în Liga 1 cu FC Viitorul (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii