Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gemeni devastatori în ring Luptătorul Alin Mincu, din Constanţa, lovitură à la Van Damme, la Superkombat (galerie foto+video)

ro

23 Jun, 2014 00:00 6188 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit cel de-al treilea World Grand Prix al anului din circuitul Superkombat. Capul de afiş a fost ţinut de meciul dintre Andrei Stoica şi turcul Ali Cenik, în care luptătorul român şi-a pus în joc titlul mondial Superkombat la categoria super-cruiser (-95 kg)

După trei reprize, Stoica a primit decizia arbitrilor, astfel că centura mondială a rămas la el. Dacă această partidă a fost main-eventul galei, meciul de deschidere, dintre constănţeanul Alin Mincu şi ploieşteanul Mihai Vicenţiu, a oferit lovitura serii. Aflat la debutul în circuitul Superkombat, Mincu l-a învins printr-un KO brutal pe adversarul său, o lovitură de picior demnă de filmele cu Van Damme, care l-a trimis în lumea viselor pe ploieştean.

alin mincu, superkombat world grand prix III, van damme, gemeni, debutAcesta a rămas căzut multe minute, fiind nevoie de intervenţia echipei medicale, care i-a pus masca de oxigen. Într-un târziu, luptătorul s-a ridicat, dar, vizibil afectat şi confuz, a părăsit ringul, mergând cu greu şi fiind susţinut de doi oameni din echipa sa. „Mă aşteptam ca adversarul meu să fie mai dur, pentru că are mai multă experienţă ca mine în kickboxing. Încă nu stăpânesc bine braţele, dar picioarele-mi sunt devastatoare“, a declarat Alin Mincu. În vârstă de 23 de ani şi înalt de 1,96 m, acesta face karate kyokushin de 14 ani, iar momentan reprezintă clubul Oyama Karate Constanţa. Este antrenat de Marius Burlacu şi de Viorel Vihodiţă, acesta din urmă pregătindu-l pe partea de forţă şi masă musculară şi fiind şi antrenor de kick. Alin are un frate geamăn, Costin, care este şi el luptător, iar în ziua în care participantul de la Superkombat a evoluat în Sala Sporturilor din Constanţa, el a concurat la o competiţie la Tulcea, unde a ieşit campion, câştigând toate meciurile prin KO. Victoria spectaculoasă a lui Alin a dat naştere multor comentarii ale prietenilor săi pe Facebook. Iată câteva dintre ele: „Felicitări, Alin! Frumos KO!“ (Lacramioara Cadir), „Cel mai frumos KO al serii! Bravo, Alin!“ (Criss Tina), „Frumos! Bravo, Alin!“ (Mihai Vitel), „Soooomn! Felicitări!“ (Teo Sicrieru), „Ce l-a julit!“ (Caatalin Mariuus), „Wohoooo...“ (Ralucutza Stef), „A fost faza serii!“ (Alex Priscoveanu), „Nici nu mă gândeam la alt rezultat! Viitorul sună bine!“ (Baciu Bogdan), „Felicitări, Your Highness!“ (Leganel Marian), „Săracu', nu mai ştia ce-i cu el. A fost spectaculos!“ (Gabriel Baloiu), „Bravo, vărule, ţine-o tot aşa!“ (Daniel Dnl) sau „Felicitări, coleee!“ (Liliana Constantinescu).

Spaniolul Moises Baute a câştigat turneul de la categoria cruiser

Piramida de patru a turneului de la categoria cruiser (-92 kg) a World Grand Prix III i-a revenit spaniolului Moises Baute, un luptător cu lovituri devastatoare, care şi-a trimis la numărătoarea ambii adversari: Cristian Ristea, în semifinală, şi Michael Terrill (din Marea Britanie), în finală, ambii pierzând prin KO. Terrill s-a calificat în finală după ce a dispus în penultimul act de Patrick Van Rees (din Olanda). Zis şi „Gladiatorul“, Cristian Ristea a intrat în ring costumat pe măsura poreclei sale şi acompaniat de cântăreţul F. Charm. Celelalte patru partide ale galei au fost super-fight-uri. La categoria semigrea (-81 kg), s-au înfruntat doi români, Daniel Lazăr, elevul lui Ciprian Sora, şi Ciprian Şchiopu, învingător fiind cel de-al doilea, prin KO. La categoria grea (+96 kg), Shota Dolidze (din Georgia) a pierdut în faţa lui Dorin Robert (din România), care s-a pregătit pentru acest meci cu celebrul Cătălin Moroşanu, prezent şi el la gala de sâmbătă seară. La categoria uşoară (-63.5 kg), un alt luptător antrenat de Ciprian Sora, Cristian Spetcu, membru al galeriei lui Dinamo şi fost poloist, a trebuit să se recunoască învins în partida cu olandezul  Paul Jansen (Olanda), un sportiv care a deţinut avantajul alonjei. În fine, într-un alt meci de la categoria grea (+96 kg), D’Angelo Marshall (reprezentând Curacao) l-a învins pe belgianul Thomas Vaneste, un luptător masiv, însă lipsit de agresivitatea din Superkombat.  

Sursa foto: Facebook (Superkombat Fighting Championship)

Video: sport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii