Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găzduieşte două turnee CS Năvodari vrea să iasă campioană şi la rugby în 7, şi la rugby în 15

ro

10 Aug, 2016 00:00 2679 Marime text


Vicecampioana ediţiei trecute a Diviziei Naţionale la rugby (eşalonul secund din România), CS Năvodari, debutează, în acest weekend, în Campionatul Naţional de rugby în 7, rezervat echipelor din DNS.
 
Întrecerea cuprinde cinci turnee, iar două dintre ele sunt găzduite de Năvodari, cel de pe 14 august (duminica aceasta) şi cel de pe 3 septembrie. Participă șase formații (CS Năvodari, RCM Galați, RC Bârlad, Știința Petroșani, CSUAV Arad și Centrul Național Olimpic de Tineret pentru rugby în 7), iar ordinea turneelor este următoarea: Năvodari, Petroşani, Bârlad, Năvodari şi Galaţi. Meciurile primului turneu (ca şi cele ale celui de-al patrulea) sunt găzduite de stadionul „Flacăra“ din Năvodari, duminică, 14 august, începând la ora 9.30. CS Năvodari, echipă pregătită în continuare de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase, este în grupă cu Bârlad şi CNOT. Se joacă fiecare cu fiecare, iar apoi au loc meciurile de clasament, contra formaţiilor din cealaltă serie.

Transfer de la Iaşi

„Obiectivul nostru, atât la rugby în 7, cât şi la rugby în 15 (în Divizia Naţională), este să cucerim medalia de aur. Vrem să obţinem un rezultat mai bun faţă de ediţia trecută“, a declarat Cornel Suciu. DNS va începe la 2 octombrie.
 
În ce priveşte lotul, CS Năvodari l-a transferat pe fundaşul Ignea, de la Politehnica Iaşi. Pregătind evoluţia din campionatul de rugby în 7, formaţia din Năvodari a participat la turneul „Mozzart Belgrade Winner“ din Serbia, unde a câștigat medaliile de bronz, iar ieri a disputat pe teren propriu o partidă cu Tomitanii Constanţa (echipă de juniori, care s-a înscris în eşalonul al treilea de seniori, Divizia A). 

„Ne-a prins bine turneul de la Belgrad“

„Sincer, ne-am fi dorit mai mult la Belgrad, dar, an de an, turneul crește valoric. Echipele vin din ce în ce mai pregătite, iar noi am avut o formație tânără, în care jucătorul cel mai experimentat era Mihăiță Zainea, în rest, toți au fost de 20 - 21 de ani. Ca o concluzie, ne-a prins bine turneul de la Belgrad, am avut meciuri tari și ne-am pregătit pentru Campionatul Național de rugby în 7. Am organizat foarte bine turneul de anul trecut și Federația Română de Rugby ne-a acordat în acest an ocazia de a organiza două turnee“, a mai spus Cornel Suciu, citat de site-ul oficial al clubului. CS Năvodari a disputat cu Tomitanii şi o confruntare de verificare de rugby în 15, la Constanţa, pe care echipa de eşalon secund a câştigat-o cu 4-1 la eseuri.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rugby 10 Aug, 2016 12:43 Forța CS Năvodari rugby!!!
  • Știința Petrosani 10 Aug, 2016 11:35 Si anul trecut au vrut sa câștige campionatul dar ghinion știința nu i-a lăsat la ei acasa sa desfacă șampania Haha .Fapte nu vorbe