Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Iancu a stabilit un nou record la FC Viitorul, care e prima în Liga 1 în clasamentul eficacității

ro

12 Jul, 2020 15:10 3047 Marime text

• Căpitanul FC Viitorul, Gabriel Iancu, a marcat de două ori în meciul cu Academica Clinceni
  
FC Viitorul a câștigat cu 5-0 ultimul meci din Liga 1, cu Academica Clinceni, la finalul căruia statistica oferă noi date interesante, după cum precizează fcviitorul.ro.

Astfel, Gabriel Iancu a marcat a patra sa dublă în acest sezon (precedentele au fost cu Dinamo - etapa 1, Gaz Metan Mediaș - etapa 9, și FC Hermannstadt - etapa 5 din play-out). Căpitanul Viitorului a înscris în 12 meciuri diferite în această ediție a Ligii 1, iar cu un total de 16 goluri în acest sezon este pe primul loc în clasamentul golgheterilor. De asemenea, Iancu a oferit și opt pase decisive în acest campionat.

Cu cele 16 goluri în acest campionat, Iancu a devenit jucătorul care înscrie cele mai multe goluri pentru Viitorul Constanța într-un singur sezon în Liga 1, depășindu-i pe Florin Tănase, care înscria de 15 ori în campionat în sezonul 2015/2016, și pe Bogdan Mitrea - 14 goluri în ediția 2014/2015! De menționat că Gabriel Iancu a marcat alte două goluri și în partida retur cu Gent, scor 2-1, din turul 2 preliminar al Europa League, sezonul 2019/2020.

Tot cu Clinceni, Rivaldinho a marcat prima dublă în tricoul Viitorului, ajungând la cota 9 goluri în acest sezon. Brazilianul a reușit și patru pase decisive, fiind de asemenea la cel mai bun sezon din carieră.

Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren în partida cu ilfovenii a fost fundașul dreapta Damien Dussaut. Francezul a marcat și primul său gol pentru Viitorul.

Atacantul Aurelian Chițu a bifat meciul 150 în prima ligă, dintre care 139 au fost în tricoul negru-albastru al formației de pe litoral.

În plus, FC Viitorul Constanța se află în fața unui nou record în ce privește numărul de goluri marcate într-un singur sezon în Liga 1.

Constănțenii și-au egalat momentan cea mai bună performanță în acest sens, 63 de goluri, eficacitate pe care au reușit-o și în stagiunea 2015/2016, dar în acest sezon mai au de disputat încă cinci partide.

Cu cele 63 de goluri marcate până acum (medie de 1,8 goluri pe meci), echipa noastră se află pe prima poziție în Liga 1 în acest clasament al eficacității.

Sursa foto: FC Viitorul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii