Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frontiera Tomis Constanţa, pe locul trei la Cupa Federaţiei la oină (galerie foto)

ro

03 Oct, 2017 00:00 2379 Marime text
Timp de două zile, Bacăul a fost capitala sportului naţional al României, oina. Federaţia Română de Oină, Primăria municipiului Bacău şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Consiliul Judeţean Bacău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Colegiul Tehnic „NV Karpen“, au organizat Cupa Federaţiei, competiţie care, practic, a închis sezonul pe iarbă. 
 
La starul ediţiei din acest an, s-au aliniat şase echipe: Frontiera Tomis Constanţa, Straja Bucureşti, Stejarul Pârcovaci, Politehnica Cluj, Biruinţa Gherăieşti şi Brigada Gherăieşti, care au oferit celor prezenţi meciuri deosebit de atractive. Cupa a fost câştigată de echipa Straja Bucureşti, după o finală extrem de disputată în compania echipei Brigada Gherăieşti, scor 18-12. Pe locul trei s-a clasat Frontiera Tomis Constanţa, care a dispus in finala mică de Biruinta Gherăieşti, cu 19-14. Cel mai spectaculos meci a fost însă cel din semifinale dintre Brigada şi Biruinţa Gherăieşti, care a fost decis după lovituri de departajare!
 
„Am avut parte de o organizare ireproşabilă. Meciurile au fost de un nivel foarte bun, în ciuda faptului că suntem la final de sezon şi toate echipele au avut probleme de lot. Felicit Straja Bucureşti pentru trofeul cucerit, a avut un parcurs de regularitate. Federaţia Română de Oină mulţumeşte Primăriei şi Consiliului Local Bacău pentru că au finanţat această competiţie. Este un exemplu care sperăm să fie urmat şi de alte autorităţi publice“, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedinte Federaţiei Române de Oină.
Competiţia a făcut parte dintr-o serie de manifestări care marchează 85 de ani de la înfiinţarea FRO, care au mai cuprins un dineu si un curs de perfecţionare a antrenorilor. Cupa Federaţiei s-a înscris şi în Săptămâna Europeană a Sportului.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii