Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Gioga şi Florentin Nedelea Trei fotbalişti din Constanţa au câştigat ATB Cup cu echipa Poliţiei din Indonezia (galerie foto)

ro

11 Dec, 2014 00:00 3923 Marime text
Trei constănţeni, navigatori, şi-au câştigat respectul indonezienilor, dar şi al altor echipe din ţări ale Asiei de Sud-Est. Fraţii Ionuţ şi Mihai Gioga şi Florentin Daniel Nedelea au făcut parte, acum trei ani, din echipa Poliţiei oraşului Batam, care s-a clasat pe locul întâi într-un campionat de fotbal în sală.
 
Purtaţi de valurile mărilor şi ale oceanelor, ca vaporeni, până în Indonezia, un grup de constănţeni participă de câţiva ani la întreceri fotbalistice în această ţară, atunci când au timp liber de la slujbă. Fie că e vorba de competiţii de fotbal pe teren normal ori în sală, reprezentanţii Constanţei, unii dintre ei încă jucători activi ori foşti fotbalişti, au devenit cunoscuţi la Batam, făcându-şi prieteni printre localnicii pe care îi au coechipieri ori adversari. În 2011, trei dintre ei, fraţii Gioga - Ionuţ (31 de ani) şi Mihai (30 de ani) - şi Florentin Nedelea (28 de ani), au jucat la un turneu de futsal (ATB Cup) pentru echipa Poliţiei din Batam, iar această formaţie a câştigat întrecerea!

Campionii, premiaţi cu 12.500.000 de rupii

„Au participat 64 de echipe, din diferite ţări asiatice, majoritatea din Indonezia şi Singapore. Noi trei am fost aleşi de echipa poliţiei, fiind mai buni pe posturile noastre: eu - fundaş, Ionuţ - atacant, iar Florentin - mijlocaş. Restul colegilor noştri de echipă erau poliţişti. Am obţinut rezultate foarte bune. Formaţia noastră a primit medalii şi o cupă foarte frumoasă, ca şi un premiu de 12.500.000 de rupii indoneziene, adică 1.300 de dolari. Cupa şi poza au rămas la sediul Poliţiei, iar jucătorilor le-au revenit câte 130 de dolari, toţi fiind recompensaţi şi cu o masă tradiţională. A fost foarte frumos, iar pentru unii chiar unic. Am apărut şi la TV şi s-a scris în ziare de noi. Am câştigat mult respect din partea indonezienilor”, a declarat Mihai Gioga.

Condiţii bune de desfăşurare la fotbalul în sală

În momentul de faţă, constănţenii sunt tot în Indonezia, la Batam, cu serviciul, şi au o echipă de fotbal exclusiv românească, angrenată în întrecerile locale. „Acum, suntem pe uscat, în şantier, în dry-dock (la DDW-PaxOcean Pertama). Lucrăm pe accommodation barge, adică hotel plutitor. Barjele noastre stau ataşate de platforme, pentru muncitorii de acolo. Mai stăm maximum o săptămână, până se termină proiectul, după care venim acasă, de sărbători. Avem echipa noastră, a românilor, cu care jucăm şi la Constanţa, la o cupă. Evoluez eu, fratele meu, Tiberiu Cezar Ionescu, Claudiu Nicolcioiu, Florentin Nedelea şi Ionuţ Mişcoci. Toţi din Constanţa. Turneul cel mare de la Batam se organizează o dată pe an. Se mai joacă şi meciuri amicale între oraşele din Indonezia (de două ori pe lună, pe teren mare), la care participăm şi noi, când suntem în voiaj. La futsal, participăm de două - trei ori pe săptămână, contra unor indonezieni, prieteni buni de-ai noştri. În sală, condiţiile de joc sunt foarte bune”, a mai spus Mihai Gioga. Dintre constănţeni, primul sosit acasă, în vacanţă, a fost Florentin Nedelea.

Jucători cunoscuţi în fotbalul din Constanţa

Florentin Nedelea a jucat la mai multe echipe din fotbalul local (precum CS Agigea, CS Eforie, Danubius Rasova, Unirea Topraisar, CSO Ovidiu), dar şi la Rapid Feteşti. Ionuţ Gioga e component al Dunării Ostrov, iar Tiberiu Cezar Ionescu a îmbrăcat tricoul Portului Constanţa. La acest din urmă club a fost, când era mic, şi Mihai Gioga, care a trecut apoi şi pe la Dunărea Ostrov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dunarea ostrov 13 Dec, 2014 17:17 bravo gioga
  • Doina 11 Dec, 2014 13:11 Bravo, baieti !!! Bravo, Ionut!!!
  • Serica 11 Dec, 2014 12:29 Frumos