Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalistul Onişor Nicorec, de la Farul Constanţa, obţine astăzi cetăţenia maghiară (galerie foto)

ro

04 Dec, 2015 00:00 3096 Marime text

Mijlocaşul Onişor Nicorec va fi unul dintre absenţii FC Farul din meciul de astăzi, de la Constanţa, cu Dunărea Călăraşi, întrucât, tot astăzi, el va primi cetăţenia maghiară, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Ungaria, la primăria oraşului Gyor. Fotbalistul de 29 de ani a stat şase ani în Ungaria, între 2009 şi 2015, jucând la formaţia Gyori ETO FC şi, împrumutat, la Zalaegerszegi TE. 
 
„Mâine (n.r. astăzi), la ora 10.00, depun jurământul la primăria din Gyor. Îmi voi păstra şi cetăţenia română. Am stat şase ani în Ungaria şi m-am simţit extraordinar. Copilul mi s-a născut în ţara vecină, iar acolo deţin şi un apartament. Cât am evoluat la Gyori ETO FC, am prins cea mai bună perioadă din istoria clubului. Echipa a ieşit campioană o dată, de două ori vicecampioană şi o dată s-a clasat pe locul trei. În plus, a jucat în cupele europene. Am trăit acolo cele mai mari împliniri sportive, dar şi în plan personal. Este posibil ca, în viitor, să mă şi stabilesc acolo“, a declarat Onişor Nicorec.

Titular în amicalul cu Bayern Munchen 

Născut la Tg. Lăpuş (judeţul Maramureş), pe 28 martie 1986, Onişor a semnat la 19 ani cu Rapid Bucureşti, însă nu a primit prea multe şanse în Giuleşti, nici pe vremea lui Răzvan Lucescu, nici în timpul lui Cristiano Bergodi.
 
Anterior, pe când avea 17 ani, a câştigat în ţară o preselecţie naţională, „Drumul spre glorie“, ceea ce i-a adus o perioadă de pregătire şi teste în Olanda, la clubul Ajax Amsterdam. Din sezonul 2009/2010, a jucat în Ungaria, iar cu Gyori ETO FC a disputat, în 2013, un amical de gală contra campioanei Europei, Bayern Munchen, Onişor fiind titular.

A înscris în Europa League 

Faristul a jucat cu formaţia maghiară şi în Europa League, susţinând cinci meciuri şi înscriind de două ori în sezonul 2010/2011, în confruntările cu Nitra (din turul întâi preliminar) şi FC Atyrau (din turul doi preliminar). În turul trei preliminar, Gyori s-a confruntat cu formaţia franceză Montpellier, pe care a eliminat-o, Onişor fiind titular în ambele partide. Din acest sezon, Onişor joacă la Farul, dând consistenţă evoluţiei „marinarilor“. S-a impus rapid la echipa constănţeană, făcând diferenţa la mijlocul terenului. Mijlocaşul Farului este căsătorit cu Ioana, iar cei doi au împreună un băiat, Eduard, în vârstă de doi ani şi cinci luni, care e topit după fotbal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cosmin alixandrica 04 Dec, 2015 11:40 Bravo Onisor !!!! Răsplată pasiunii pe care ai avut-o de mic si antrenamentele zilnice !!suntem mândri de tine!