Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalistul Dimciu Halep e căpitan la juniorii Viitorului Vărul Simonei Halep a fost premiat de legenda Hristo Stoicikov (galerie foto)

ro

23 Jan, 2015 00:00 8144 Marime text
Neamul Halep a fost binecuvântat din plin cu har sportiv. Simona a ajuns o vedetă mondială, clasată pe locul trei în ierarhia tenismenelor profesioniste, dar şi alţi membri ai familiei sale au făcut ori fac sport. Fratele campioanei, Nicolae, a practicat şi el tenisul, iar tatăl lor, Stere, a jucat fotbal la Săgeata Stejaru, iar, la un moment dat, s-a aflat în probe la FC Farul. De sportul-rege s-a îndrăgostit şi Dimciu Halep (văr bun cu Simona şi Coli), care, la 14 ani, e căpitanul unei grupe de juniori de la FC Viitorul, pentru care evoluează ca atacant. 
 
Ca toţi puştii, şi Dimciu a luat microbul fotbalului pe stradă, unde juca alături de prietenii săi. Unul dintre aceştia era şi Costin Banoti, vărul fostului fotbalist (actualmente antrenor de tehnică la „Academia Hagi“) Stere Banoti. Costin juca deja la FC Farul, iar când i-a zis lui Dimciu „Hai şi tu acolo!“, copilul de opt ani nu a stat prea mult pe gânduri. „De mic mi-am dorit să fac fotbal. Am obţinut acceptul părinţilor şi m-am dus la Farul“, spune tânărul fotbalist. La clubul alb-albastru a stat însă puţin, un an, fiind antrenat în această perioadă de Sevastian Iovănescu la grupa 1998, pentru că grupa 2000 (anul naşterii lui Dimciu) nu exista. Puştiul se antrena şi evolua aşadar alături de fotbalişti mai mari cu doi ani ca el.

 Tatăl lui Dimciu şi al Simonei Halep sunt fraţi



 În 2009, atunci când s-a înfiinţat Academia de Fotbal  „Gheorghe Hagi“, Dimciu a trecut de la Farul la noua grupare. A fost preluat de antrenorul Aurelian Despa, iar apoi a lucrat cu Doru Carali. În prezent, este pregătit de Cristian Şchiopu, la grupa 2000 a FC Viitorul, al cărei căpitan este. Joacă atacant (atât central, cât şi lateral, în banda dreaptă), purtând pe tricou numerele 9 sau 7. Este unul dintre fotbaliştii determinanţi ai echipei. Iancu, tatăl său, care este frate cu tatăl Simonei Halep, Stere, vine foarte des la meciurile băiatului. De altfel, întreaga familie este alături de tânărul Dimciu şi se mândreşte cu el. Fratele mai mare al fotbalistului, Nicolae, nu a făcut sport, dar e un mare fan al puştiului.

 Cadou special de la Simona Halep


 La rândul său, şi lui Dimciu îi creşte inima de bucurie atunci când Simona Halep obţine victoriile sale răsunătoare. Tenismena ţine şi ea mult la verişorul mai mic. Atunci când e în ţară şi are timp, campioana vine la meciurile lui Dimciu. A fost în tribună inclusiv la partide jucate de băiat la Bucureşti. „Simonei îi place mult fotbalul. Când era mai mică şi se afla la Constanţa, schimbam pase pe stradă, când ea se întorcea de la antrenament şi ne găsea bătând mingea. Sunt mândru şi mă încearcă sentimente deosebite că sunt vărul Simonei Halep, o sportivă extraordinară şi un om cu rare calităţi morale. Îmi aduce mereu cadouri când se întoarce din turnee. Odată am primit de la ea o pereche de ghete de fotbal. M-a făcut fericit acest cadou. Simona m-a susţinut din tribună şi la un meci jucat în capitală cu Inter Galaxy Bucureşti, câştigat de noi cu 2-0. Eu am marcat un gol şi am pasat decisiv la celălalt“, arată Dimciu.

Cristi Şchiopu - „Dimciu are spiritul de luptă al Simonei“


 Toţi cei apropiaţi aplaudă golurile lui Dimciu, iar antrenorul său, Cristi Şchiopu, îi prevede un viitor frumos. „Se aseamănă cu Simona Halep în ce priveşte spiritul ei de luptă. De aceea este şi căpitanul echipei. Îi mobilizează pe colegii săi şi are o atitudine pozitivă. Cu siguranţă, va avea o carieră deosebită“, arată Cristi Şchiopu. Juniorii C (grupa lui Dimciu) nu au avut turneu final anul trecut, însă, în 2014, au participat printre altele la două turnee importante, la Constanţa (în vară) şi la Craiova (în toamnă), pe care le-au câştigat, iar Dimciu a fost un jucător important. A înscris şi un gol în finala de la Craiova. „În continuare, vreau să fiu sănătos (ceea ce e cel mai important) şi să contribui la rezultatele bune ale echipei. Visul meu e să debutez în Liga 1 în tricoul Viitorului“, a spus Dimciu, care are două meciuri de care îşi aduce aminte cu plăcere: o victorie cu 5-1 contra lui Dinamo (în care a marcat de două ori) şi o partidă cu Performer Constanţa, în care, deşi Viitorul a pierdut cu 1-3 (adversarii erau mai mari ca vârstă), echipa s-a mişcat totuşi bine. Dimciu a înscris golul formaţiei sale şi a avut şi o bară.

 De la Hagi la Zlatan Ibrahimovici


Să joace la academia patronată de Gică Hagi e un vis împlinit pentru Dimciu Halep. „Domnul Hagi e o legendă a fotbalului românesc. E o mândrie pentru mine că evoluez la clubul dânsului. Este unul dintre jucătorii mei preferaţi“, punctează tânărul atacant, căruia îi place mult şi vârful suedez Zlatan Ibrahimovici. Dintre echipele din străinătate, Dimciu ţine cu Liverpool. La un turneu desfăşurat în Bulgaria, la Albena, căpitanul grupei 2000 de la Viitorul a avut parte de o întâlnire memorabilă. O altă legendă a fotbalului mondial, fostul atacant bulgar al Barcelonei Hristo Stoicikov, i-a înmânat premiul pentru cel mai bun jucător al întrecerii. Dimciu a primit distincţii similare şi la alte turnee, precum cele desfăşurate la Tg. Mureş şi Cluj. Puştiul e elev în clasa a opta la Grupul Şcolar „Ion Podaru“ Ovidiu, unde o are dirigintă pe Alina Bugeag (profesor de limba engleză).

 Colegii îi spun şi „Tamuz“


 Colegii de echipă ai lui Dimciu îi spun uneori căpitanului lor şi „Tamuz“, după atacantul Petrolului Ploieşti, Toto Tamuz, cu care îl aseamănă ca joc. Din grupa 2000 a FC Viitorul mai fac parte Rareş Oană, Raini Bandula, Mădălin Calu, Sebastian Ignat, Costin Podoreanu, Alexandru Sabangeanu, Robert Ghiţă, Marius Leca, Ilie Petrică, Stelian Hagi, Cosmin Tucaliuc, Andrei Dinu, Florin Antochi, Rareş Micu, Mihai Popa, Raul Vintilă, Giani Gherghiceanu, Viorel Brocea, George Câmpanu, Antonio Drăgan şi Ionuţ Maliu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii