Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbaliştii Farului, amendaţi şi puşi să jure cu mâna pe Biblie că nu au făcut blat. Doi jucători, excluşi din lot

ro

27 Oct, 2012 02:31 2330 Marime text

faru.jpgEşecul usturător din meciul de campionat cu Dinamo II, 0-4, i-a determinat pe şefii Farului să penalizeze lotul de 18 jucători de la acea partidă şi antrenorii cu câte 4.000 de lei (1.000 de lei pentru fiecare gol primit). Au luat amendă chiar şi rezervele neutilizate. De asemenea, ieri, înainte de antrenament, fotbaliştii şi tehnicienii au jurat cu mâna pe Biblie că nu au făcut blat în confruntarea cu echipa bucureşteană. Acest demers inedit a venit la cererea şefilor clubului, care au jurat şi ei.

În plus, doi jucători, atacanţii Marius Matei şi Ovidiu Stoianof, au fost excluşi din lot cel puţin pentru meciul de astăzi, de la Constanţa, cu ACS Buftea, întrucât nu au respectat programul de cantonament. Antrenorul Alin Artimon şi echipa sa tehnică au fost reconfirmaţi în funcţie, conducătorii Farului considerând că jucătorii sunt unicii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns echipa.

Citește și: „Farul este o echipă căzută în genunchi"

„La un asemenea scor, nu mai avem ce să comentăm. Nu-mi doresc să mai trăiesc aşa ceva. Sper să fi fost doar un accident. Pentru umilinţa pe care am trăit-o, amenzile sunt mici. E adevărat că băieţii au contracte destul de reduse, dar umilinţa a fost foarte mare. Jucătorii au plătit pentru că poartă emblema Farului pe piept şi nu o merită. Nici Mourinho şi nici Guardiola nu ar fi trezit echipa, aşa cum s-a prezentat la meciul cu Dinamo II. Nu s-au implicat deloc. Şi dacă băgam doi tigri în vestiar, jucătorii nu reacţionau. Însă mâine, cu Buftea, au ocazia să se revanşeze. Şi eu am fost fotbalist, astfel că îi înţeleg pe jucători până la un anumit punct. Eşecurile consecutive aduc frica de joc şi alungă încrederea. Însă e de neconceput cum au jucat cu Dinamo II. Conducerea a făcut eforturi şi a asigurat condiţii de performanţă, în speţă promovarea, nu de menţinere în Liga a 2-a", a declarat vicepreşedintele Farului, Cristi Munteanu.

Citește și: ”Umilinţă maximă pentru FC Farul, bătută măr de codaşa Ligii a 2-a!

„Umilinţa nu are preţ", a spus şi antrenorul Alin Artimon, care a luat însă o parte din vină pe umerii săi. „Jucătorii nu sunt singurii vinovaţi. Eu am cea mai mare vină şi merit amenda. Soluţia e ca şi eu şi echipa să reacţionăm în acest moment delicat. Vremea scuzelor a cam trecut. E presiune mare în vestiar, iar jucătorilor le e greu să se exprime, după ce au luat şi multe şuturi în ultimul timp. Totuşi, sper să putem depăşi această pasă neagră", a completat Artimon.

„Nici dacă ar fi vrut, nu puteau să joace aşa slab"

Întrucât au existat voci, inclusiv din galerie, care au pus proporţiile scorului şi lipsa de combativitate a tuturor jucătorilor pe seama unui non-combat al acestora, şefii Farului au decis ieri să-i pună pe jucători şi pe antrenori să jure cu mâna pe Biblie că nu a fost aşa. Deşi această iniţiativă nu a fost obligatorie, toată lumea a jurat, nu au existat persoane care să fi refuzat. Mai mult, au pus mâna pe Biblie şi şefii. „Cei care au jurat strâmb e păcatul lor. Nu a fost o glumă, ci un lucru foarte serios, sfânt. Nu te joci cu aşa ceva. Am vrut să eliminăm suspiciunile. Vrem să lucrăm cu caractere curate, iar dacă e să pierdem, să o facem fără să ne roadă dubiile. Totuşi, am încredere că toată lumea e curată. Asemenea prestaţie penibilă apare o dată la cinci - zece ani. Nici dacă le cerea Artimon, nici dacă ar fi vrut ei, nu ar fi putut juca aşa de slab", a punctat Munteanu.

Artimon apelează la ajutorul... soţiei

Antrenorul principal a spus că nu a discutat cu jucătorii cauzele evoluţiei lor catastrofale din partida cu Dinamo II, întrucât nu a avut ce să analizeze! „Cum noi n-am jucat nimic, ce să analizez? Totuşi, nu sunt de acord cu părerea că jucătorii atâta pot, că asta e valoarea lor reală. Au avut şi meciuri în care au jucat bine. Lipsa de omogenitate şi pregătirea neomogenă vin în sprijinul fotbaliştilor. Însă aceste lucruri ar fi trebuit să se amelioreze cu timpul. Nu sunt de acord nici cu faptul că jucătorii nu au motivaţie şi presiune, în lipsa unui obiectiv important pentru acest sezon. Există motivaţia banilor pe care trebuie să-i recupereze în urma amenzilor, există presiunea galeriei, a Bibliei, a jocului cu ACS Buftea, pe care dacă îl pierdem ne ducem la -6 la adevăr, există presiunea măsurilor luate împotriva lor. Lucrurile sunt complicate şi trebuie tact să gestionăm momentul. Este evident că nu ne îndreptăm în direcţia cea bună", a punctat Artimon. Tehnicianul a primit o groază de amenzi de când este la Farul: a fost suspendat de două ori de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, în urma eliminării de pe bancă la meciuri, ultima dată încasând o amendă de 4.500 de lei; i s-au oprit, ca şi jucătorilor, 25% din salariul pe luna octombrie, care a fost şi blocat; acum a primit 4.000 de lei sancţiune. „O să o rog pe soţia mea să-mi umple cardul", a glumit amar Artimon, care va rămâne totuşi cu ceva după ce va pleca de la Farul: „Va fi o experienţă interesantă după ce voi înţelege de unde au apărut aceste fluctuaţii în jocul echipei".

Cu ACS Buftea, lipseşte şi Ghenciu

FC Farul joacă în etapa a zecea a Ligii a 2-a pe teren propriu, astăzi, de la ora 11.00, în compania echipei ACS Buftea. Cei doi excluşi din lot, Matei şi Stoianof, au fost înlocuiţi în primii 18 de Ionuţ Olteanu şi de un junior, Pâslaru. O altă absenţă în tabăra Farului este cea a tânărului mijlocaş Ferdi Ghenciu, care este răcit, din această cauză el nejucând nici cu Dinamo II. Tot astăzi, de la ora 11.00, se mai joacă: CS Otopeni - Sportul Studenţesc, Delta Tulcea - Săgeata Năvodari, Rapid CFR Suceava - Unirea Slobozia şi Dunărea Galaţi - Chindia Târgovişte. FC Botoşani, CF Brăila şi Dinamo II au rundă liberă.

Clasament: 1. Sportul Studenţesc - 21p, 2. Delta Tulcea - 15p, 3. FC Botoşani - 15p, 4. Săgeata - 14p, 5. CS Otopeni - 14p, 6. Rapid CFR - 10p, 7. CF Brăila - 10p, 8. Chindia - 8p, 9. Dunărea Galaţi - 7p, 10. Unirea Slobozia - 6p, 11. FC Farul - 6p, 12. ACS Buftea - 5p, 13. Dinamo II - 3p.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii