Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbaliştii Bogdan Straton şi Claudiu Chiş au sosit la Farul (galerie foto)

ro

06 Aug, 2014 00:00 4040 Marime text

La FC Farul au sosit alţi doi jucători, portarul Claudiu Chiş (22 de ani) şi fundaşul central Bogdan Straton, care va împlini 31 de ani în scurt timp, pe 23 august.

O decizie în cazul celor doi se va lua în perioada următoare. Claudiu Chiş vine de la Juventus Bucureşti (Liga a III-a), iar mai mulţi ani a jucat la FC Zalău. Bogdan Straton, care poate evolua şi mijlocaş defensiv, este mai cunoscut, el jucând şi în Liga I cu CSMS Iaşi. Ultima dată a activat la FC Clinceni.
„A venit un portar tânăr, de perspectivă, care se află în probe, şi stoperul Straton. În acest moment, considerăm că sunt dezechilibrate trei posturi, mai având ceva probleme la nivelul fundaşilor centrali, al fundaşului stânga şi în atac, unde suntem încă în căutări, nu găsim jucătorul de profilul dorit de Marian Pană - marcatorul înnăscut. Degeaba munceşti şi aduci mingea în faţa porţii, dacă nu şi concretizezi în gol acţiunile create. Ar fi o muncă în van să nu poţi finaliza efortul echipei“, a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului.



„Marinarii“ au avut, ieri, în program două antrenamente, la care au participat 25 de jucători: Vl. Neagu, L. Marin, M. Popa, Chiş - portari; Băjan, Cl. Popa, D. Ciobanu, Miulescu, Straton, Buzea, Szalkai, Scărlătescu, Bardu, Pâslaru, Beşleagă, Ochia, R. Neagoe, Cârstoiu, D. Stan, V. Ion, Caciandone, R. Dumitru, Răduca, Muscă şi Igiroşanu - jucători de câmp. După meciul amical cu Dunărea Călăraşi, Farul a renunţat la mai mulţi jucători, atât din lotul de anul trecut (Ghinea, Puia, I. Florea, Coteanu), cât şi dintre cei veniţi în probe (M. Ion, Boldea, Panait). Astăzi, antrenorul Marian Pană va trage linia finală în privinţa lotului, urmând ca, de mâine şi până vineri, 15 august, Farul să se afle la Predeal, pentru cantonamentul montan.

„E greu să fii profesionist cu o asemenea atitudine“


„Disputa cu Dunărea Călăraşi a fost ultimul test înainte de plecarea în stagiul de la Predeal. În urma analizei pe care a făcut-o, antrenorul Marian Pană a ajuns la concluzia că o serie de jucători nu se ridică la pretenţiile lui ori nu intră, ca structură fotbalistică, în schema tactică pe care o gândeşte, nu s-ar plia pe ce doreşte dânsul în noul sezon. Jucători precum Ghinea, Florea şi Puia ar fi fost a treia soluţie pe posturile lor, ceea ce reprezenta o problemă atât pentru ei, cât şi pentru club. Să stai un sezon întreg fără să ai şansa de a evolua ar însemna să-ţi cam închei cariera. Urmează ca mâine (n.r. astăzi) să creionăm în proporţie de 95% lotul cu care vom aborda noul sezon. În ce-l priveşte pe Marius Ion, acesta avea calitate, dar venea după o operaţie care l-a ţinut departe de gazon timp îndelungat, ceea ce se cunoştea. N-avem timpul necesar să-i acordăm o perioadă pentru a intra în forma sportivă. Timpul ne presează. Coteanu a dispărut imediat după ce a venit Marian Pană, parcă a doua zi, apoi a revenit, dar e greu să fii profesionist cu o asemenea atitudine. Încercăm să creăm un lot care să ne dea încrederea că putem realiza obiectivul propus, clasarea în primele şase poziţii“, a detaliat Auraş Braşoveanu.

Robert Neagoe şi Ferdi Ghenciu s-au accidentat


De la pregătirea de ieri a echipei a absentat mijlocaşul Ferdi Ghenciu, care a suferit o entorsă de gleznă în meciul cu Dunărea Călăraşi. Tânărul jucător a purtat o atelă ghipsată până ieri, lucrând doar la sală, iar de astăzi, va începe alergările uşoare. Un alt mijlocaş, Robert Neagoe, nu a dus la capăt primul antrenament de ieri, simţind dureri la gamba dreaptă. De asemenea, Moroşanu a fost învoit pentru rezolvarea unor probleme personale. Stagiul montan este dedicat în mare măsură fortificării fizice, însă este posibil ca Farul să dispute şi o partidă de verificare. „Avem doar contacte legate de posibilitatea susţinerii unui joc de verificare. Sunt mai multe echipe în zonă, iar Marian Pană va hotărî dacă e oportun să jucăm şi un amical“, a mai spus Auraş Braşoveanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii