Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalist exclus din Academia Hagi şi anchetat de Federaţie „A folosit un limbaj trivial, obscen, de prost-gust şi indecent la adresa unei femei”

ro

26 Jun, 2013 00:00 1519 Marime text
Mihail Marian, directorul tehnic naţional al Federaţiei Române de Fotbal, a propus, într-un referat înaintat preşedintelui FRF, Mircea Sandu, mai multe măsuri în legătură cu jucătorul Mihai Oarnă, component al Academiei Hagi la ora incidentului petrecut pe 15 mai. Aflat în avionul ce aducea echipa naţională Under-16 a României de la un turneu desfăşurat în Irlanda, Oarnă „a folosit un limbaj trivial, obscen, de prost-gust şi indecent la adresa unei persoane de sex feminin, care dormea pe locul de lângă geam”, potrivit aprecierilor lui Mihail Marian. Directorul tehnic naţional a propus ca acest caz să fie analizat de comisiile federale de specialitate (Comisia de Copii şi Juniori şi Comisia de Disciplină), iar până la luare unei decizii definitive, jucătorul, exclus între timp din Academia Hagi, să nu mai fie convocat la lot. De asemenea, la echipele naţionale să se pună un accent mai mare pe latura educativă a pregătirii jucătorilor, care să înţeleagă importanţa prezenţei lor sub tricolor. Totodată, este necesară angajarea unui psiholog la loturile naţionale, pentru a rezolva problemele de educaţie ale jucătorilor. Mihail Marian precizează că jucătorul Mihai Oarnă şi-a cerut scuze pentru acest incident.

Episodul a ajuns sub ochii şi la urechile tuturor după ce Oarnă a postat pe contul său de Facebook un clip de un minut şi 11 secunde cu scena din avion. Lotul naţional Under-16 al României se întorcea în ţară de la turneul UEFA de dezvoltare pentru juniori. Micii tricolori înregistraseră o înfrângere ruşinoasă cu Germania (1-10), care nu a lăsat însă urme în grupul jucătorilor români. Aceştia s-au distrat pe seama unei femei care dormea, iar Mihai Oarnă a filmat episodul şi a postat înregistrarea pe Internet. „Clipul scoate în evidenţă lipsa unui nivel minim de educaţie, inconştienţa şi teribilismul acestui jucător de numai 16 ani, aflat într-o acţiune oficială a echipei naţionale de juniori. Acest eveniment a trecut neobservat la vremea respectivă, nici persoana vizată de dialogul obscen şi nici altcineva din jur nereclamând comportamentul aberant al tânărului jucător internaţional”, punctează Mihail Marian în referat. Tehnicianul federal se miră de comportamentul tânărului, în condiţiile în care fotbalistul „este de doi ani component de bază al echipei naţional de juniori şi a avut întotdeauna un comportament civilizat pe teren şi în afara lui”.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii