Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al arbitrilor a venit la Constanţa O analiză federală ar putea fi dispusă şi în cazul FC Farul (galerie foto)

ro

12 Feb, 2014 00:00 2219 Marime text
Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost prezent ieri la Constanţa pentru a-şi prezenta programul cu care speră să câştige alegerile pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Însoţit de Mihai Drăgan, coordonatorul său de campanie, Avram s-a întâlnit la sediul DJST Constanţa cu reprezentanţi ai câtorva structuri cu drept de vot din Constanţa şi din judeţele limitrofe. Avram le-a spus celor prezenţi că printre priorităţile sale se numără: întocmirea unui raport de ţară pentru fotbal, iar apoi întocmirea de rapoarte de progres; înfiinţarea Academiei Naţionale pentru Fotbal; regândirea Comitetului Executiv al FRF; un nou concept de redistribuire a veniturilor federale; reducerea sau (acolo unde se poate) eliminarea taxelor de vize la copii şi juniori, fotbal feminin sau fotbal în sală; suportarea de către FRF a baremelor de arbitraj la Liga a III-a, din sezonul următor; revizuirea statutelor şi a regulamentelor; o analiză în cazul echipelor de tradiţie dispărute ori a celor care se află în nisipuri mişcătoare.

Avram a prezentat şi un contract cu membrii afiliaţi ai FRF, prin intermediul căruia, dacă nu îşi îndeplineşte promisiunile, cluburile îi pot cere demisia. „Planul meu naţional strategic de redresare a fotbalului românesc e o noutate. Prin raportul de ţară vrem să avem o radiografie pentru ceea ce există, ca să ştim ce să facem, de la ce să pornim. Să ştim unde, cât şi ce să investim. Rapoartele de progres vrem să le facem la unul sau la doi ani. Vom înfiinţa Academia Naţională pentru Fotbal, care va avea patru departamente: tineri jucători, antrenori de perspectivă, administratori în fotbal, arbitri talentaţi. Voi organiza Federaţia ca o structură modernă, care să ia decizii rapide şi în folosul fotbalului. Comitetul Executiv trebuie să fie alcătuit din oameni care să-şi exercite rolul de control al FRF şi chiar al preşedintelui şi să ducă la îndeplinire hotărârile Adunării Generale. La Federaţie există fonduri care să-mi susţină proiectele. În privinţa cluburilor istorice, branduri ale fotbalului local şi regional, dispărute sau aflate pe teren nisipos (în a doua categorie încadrându-se şi FC Farul), dacă voi ajunge preşedinte, voi dispune o analiză a cauzelor care au dus la această situaţie. E păcat şi de formaţii ca FC Argeş, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroşani, Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti, Rapid, FC Bihor sau Sibiu. Câteva elemente le ştiu foarte bine. În ultimii 20 de ani, 60% din baza materială a dispărut ori a ajuns să fie folosită extra-sportiv, iar numărul echipelor şi al jucătorilor este în cădere liberă. Piramida se află cu vârful în jos, sunt mai mulţi seniori decât juniori, iar noi vrem să revigorăm fotbalul juvenil. Căutăm şi o soluţie prin care să evităm desfiinţarea cluburilor. În programul meu figurează posibilitatea organizării pe modul Bayern Munchen: clubul să aibă 51% din acţiuni, iar ceilalţi, autorităţile şi mediul privat, 49%. Dacă dispare un om care susţine singur echipa, dispar şi clubul, şi tradiţia. Cum s-a întâmplat la Urziceni şi cum se poate întâmpla la Rapid sau Farul. Aceste situaţii trebuie evitate”, a declarat Vasile Avram, ale cărui sloganuri de campanie sunt „Experienţă, nu experimente!” şi „Câştigă fotbalul!”.
 
„Oameni de onoare?”
 
Avram a venit la Constanţa înarmat cu mai multe panouri, pe care erau trecute obiectivele sale, dar şi cu un montaj în care, sub titlul „Oameni de onoare?”, erau puse, faţă în faţă, declaraţii din mai mulţi ani ale lui Gică Popescu, unul dintre contracandidaţii lui Avram, şi ale grupului lui Mircea Sandu, prin care cele două tabere se atacau reciproc („Gică Popescu despre Mircea Sandu” / „Conducerea FRF despre Gică Popescu”), iar acum Popescu beneficiază de sprijinul „Naşului”. La întâlnire au participat reprezentanţii Asociaţiei Judeţene Constanţa (preşedintele Vasile Mihu şi vicepreşedintele Stere Guteanu), AJF Tulcea (Petre Badea), AJF Ialomiţa, FC Farul (Cosmin Şişcu), FC Viitorul (Decebal Curumi), Callatis 2012 Mangalia, Selena SN Constanţa (Niculina Radu) şi Rapid Feteşti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii