Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fotbalist al Farului e din nou tătic Mihai Orzan și Eveline Lisenco o vor boteza pe fetița lui Cosmin Pașcovici

ro

25 Dec, 2014 00:00 5142 Marime text



Familia Pașcovici din Constanța s-a mărit la patru membri, după venirea pe lume a unei fetițe, care este al doilea copil al lui Cosmin (36 de ani, fostul fundaș al FC Farul) și al Ionelei Adina (33 de ani).


Soția fostului fotbalist a adus-o pe lume pe fetiță prin cezariană, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Cea care va purta prenumele Emma Ioana a avut la naștere 3,300 kg și 51 de centimetri. „Ionela s-a confruntat cu unele probleme la naștere, da racum e bine.Sunt foarte bucuros că atât ea, cât și fetița sunt sănătoase”, a declarat Cosmin Pașcovici.

Denis Mihai a suferit 12 intervenții chirurgicale

Primul copil al familiei Pașcovici, Denis Mihai, în vârstă de zece ani, a trecut prin mari probleme de sănătate, cazul său fiind bine-cunoscut atât în România, cât și în străinătate. Diagnosticat cu cancer la creier, cu numai trei zile înainte de a împlini doi ani, fiul lui Paşcovici a fost operat de atunci, într-un interval de doi ani (de la vârsta de doi ani până la patru ani), de zece ori la cap (de şase ori în România şi de patru ori în Franţa), patru dintre intervenţiile chirurgicale fiind pe creier. În total, Denis Mihai a suferit până acum 12 intervenţii chirurgicale, pe lângă cap medicii mai intervenind la aortă şi la artera femurală. Denis Mihai a suferit ultima operaţie la cap în 2008 (la fel ca prima, tot de ziua lui de naştere!). În urma operaţiilor şi a tratamentului specific, puştiul are 80% din creier ars, iar doctorii îl privesc ca pe un caz unic în analele medicinei, pentru modul în care a sfidat cumplita boală, învingând-o, şi a evoluat, de unde i se dădeau puţine şanse de supravieţuire şi însănătoşire.

Cosmin Pașcovici: „Știu ce înseamnă să fii singur la părinți”

Situația lui Denis Mihai i-a făcut pe părinții săi să se gândească tot mai serios la un al doilea copil, care, peste ani, să-i fie și el sprijin fratelui mai mare. Iar planul lor a devenit realitate, fetița fiind cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl puteau primi. „Sunt singur la părinți și știu ce înseamnă. Am zis că un frate sau o soră se pot constitui într-un real ajutor, în viitor, pentru Denis Mihai, pe lângă noi”, a mai spus Cosmin Pașcovici. Băiatul său trebuie să efectueze o a 13-a operație, pentru sudarea celor patru vertebre pe care copilul le are tăiate în zona cervicală. Intervenția chirurgicală trebuie să aibă loc în Franța, probabil în luna februarie a anului viitor.

Eveline Lisenco: „Suntem foarte fericiți că avem o finuță așa de minunată”

Fetița soților Pașcovici va fi botezată de cuplul Mihai Orzan (oficial al Direcției pentru Sport șiTineret a județului Constanța) - Eveline Lisenco (antrenoare de atletism la CS Farul Constanța), ambii fiind foști mari atleți. „Mihai și Eveline sunt cei mai buni prieteni ai noştri de la Constanța”, se mândrește Cosmin. „Suntem foarte fericiți că avem o finuță așa de minunată. Îmi pare rău că nu am putut fi alături de Ionela la naștere, dar la această oră ne aflăm la Predeal, într-un cantonament de atletism. Ne bucurăm din suflet că atât mama, cât și fetița sunt bine. Am văzut pozele, micuța este superbă. Grăsuță, lunguță, bucălată. I-au pus și cercelușii. Abia așteptăm să o vedem și în realitate”, a spus și Eveline Lisenco, antrenoarea fiind la al doilea copil pe care îl va boteza.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii