Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu şi-a lansat la Constanţa cartea „Povestea vieţii mele”

ro

31 Mar, 2021 12:52 3991 Marime text
  • Narcisa Lecuşanu este campioană mondială de tineret, vicecampioană mondială de senioare şi ocupă un loc în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal.

Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanța şi Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța au organizat, astăzi, în aer liber, pe unul dintre terenurile FEFS, festivitatea de debut a caravanei naţionale pentru lansarea volumului memorialistic "Povestea vieţii mele", în prezenţa autoarei, fosta mare handbalistă Narcisa Lecușanu, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţonale de Handbal.

La lansare au participat membri ai comunităţii academice, conducători ai Universităţii „Ovidius” şi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentanţii DJST Constanţa şi ai mai multor cluburi sportive constănţene, Secyl Suliman, subprefect al judeţului Constanşa, gloriile sportului de la mal de mare Ilie Floroiu şi Elena Frîncu, sportivi şi studenţi, antrenori,  dar şi alţi invitaţi.
 
Lansarea volumului memorialistic „Povestea vieții mele” a avut loc la București, pe 13 februarie 2021, la Editura Coresi.
 
Cartea prezintă începutul şi ascensiunea Narcisei Lecuşanu în sportul de performanţă, dar şi problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.
 

Mă bucur tare mult că a apărut această carte. Este o poveste frumoasă, care inspiră, iar feed-back-ul este pozitiv. Este ceea ce eu am trăit, atât în viaţa privată, cât şi ca handbalistă, iar mai apoi în scurta experienţă care a urmat carierei de sportivă, cea de administraţie în handbal. Am avut mai multe lansări la Bucureşti, întrucât au fost oameni care şi-au dorit ca în proiectele lor să apară şi cartea mea. Doamna director Mari Solomon mi-a spus că i-ar plăcea să vin şi la Constanţa, a fost unul dintre promotorii acestui eveniment. Împreună trebuie să construim ceva frumos pentru sportul românesc. Trebuie să dăm încredere copiilor că se pot dezvolta prin sport, a declarat Narcisa Lecuşanu, fostă campioană mondială de tineret şi vicecampioană mondială de senioare.

Narcisa este un model de a reuşi în viaţă. A trecut peste toate emoţiile şi piedicile şi a mes mai departe, a punctat Mariana Solomon, directorul executiv al DJST Constanţa, cea care a avut iniţiativa organizării evenimentului într-un mediu universitar.

Narcisa a venit astăzi aici pentru ce înseamnă handbalul constănţean. N-am plecat niciodată de la Constanţa, pentru că aici sunt oameni minunaţi, a precizat Elena Frîncu.

Felicitări pentru rezultatele obţinute şi pentru tot ce ai realizat în handbalul românesc şi internaţional! Sunt convins că, mai devreme sau mai târziu, te vei întoarce acolo unde ţi-e locul, la Federaţia Română de Handbal, ca preşedinte, a spus şi Ilie Floroiu.

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la eveniment.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii